2009. január 31., szombat

Színes hústekercs



Tegnap este készítettem, véletlenül. Már majdnem mind megsültek a bécsik, csak 4 szelet hús maradt még, de elfogyott a tojásom, és amíg elszaladtam venni, kitaláltam ezt.
Kell hozzá:
- szép, kivert, fűszerezett hússzeletek (mindegy milyen, nekem disznó volt)
- savanyú uborka, sajt, piros húsú paprika
- liszt, tojás, olaj, esetleg zsemlemorzsa a sütéshez

Az uborkát, a sajtot és a paprikát felcsíkozom kb. akkorákra, hogy azért a húsról ne lógjanak le. A hússzeletet jó szorosan feltekerem (ha elég nagy és többször áttekertem, nem kell megtűzni semmivel), lisztbe és felvert tojásba mártom és forró olajban, de lassan, többször forgatgatva kisütöm. A tojás után lehet morzsába is forgatni, de én most untam a plusz pepecselést. Nagyon finom volt, kár, hogy nem jutott eszembe még a hússütés elején!

2 megjegyzés:

duende írta...

Nagyon jól néz ki! Szeretem használni a piros húsú paprikát, mert egyrészt nagyon különleges az íze, másrészt irtó jól mutat. Díszítésnek is gyönyörű!
Guszta!! :-)

Van asszam a saláta címke alatt nekem egy krumlisalátám, arra szórtam ilyen paprikát, és elképesztően nézett ki tőle! :)))

Emmi, Marci, Kati írta...

Ez is guszta! ;) A tojásból rögtön az olajba tetted, vagy vissza a lisztbe?

2009. január 31., szombat

Színes hústekercs

Bejegyezte: sedith dátum: 0:08


Tegnap este készítettem, véletlenül. Már majdnem mind megsültek a bécsik, csak 4 szelet hús maradt még, de elfogyott a tojásom, és amíg elszaladtam venni, kitaláltam ezt.
Kell hozzá:
- szép, kivert, fűszerezett hússzeletek (mindegy milyen, nekem disznó volt)
- savanyú uborka, sajt, piros húsú paprika
- liszt, tojás, olaj, esetleg zsemlemorzsa a sütéshez

Az uborkát, a sajtot és a paprikát felcsíkozom kb. akkorákra, hogy azért a húsról ne lógjanak le. A hússzeletet jó szorosan feltekerem (ha elég nagy és többször áttekertem, nem kell megtűzni semmivel), lisztbe és felvert tojásba mártom és forró olajban, de lassan, többször forgatgatva kisütöm. A tojás után lehet morzsába is forgatni, de én most untam a plusz pepecselést. Nagyon finom volt, kár, hogy nem jutott eszembe még a hússütés elején!

2 megjegyzés on "Színes hústekercs"

duende on 2009. január 31. 19:45 írta...

Nagyon jól néz ki! Szeretem használni a piros húsú paprikát, mert egyrészt nagyon különleges az íze, másrészt irtó jól mutat. Díszítésnek is gyönyörű!
Guszta!! :-)

Van asszam a saláta címke alatt nekem egy krumlisalátám, arra szórtam ilyen paprikát, és elképesztően nézett ki tőle! :)))

Emmi, Marci, Kati on 2009. február 1. 14:25 írta...

Ez is guszta! ;) A tojásból rögtön az olajba tetted, vagy vissza a lisztbe?

Related Posts with Thumbnails