2009. március 7., szombat

Sárgarépasaláta tükörtojással



Tegnap valami gyors ebédet akartam magamnak. Hááát, mi gyorsabb egy tükörtojásnál? Szinte semmi. De nem akartam csak úgy befalni, hanem fel akartam dobni valamivel. A hűtőben 2 murokkal (sárgarépával) néztem farkasszemet, és már döntöttem is. Ilyet még nem ettem és nem készítettem, de biztos voltam benne, hogy finom lesz. A lányoknak is készítettem; nekik finomra reszeltem a murkot, magamnak a nagylyukú reszelőn. Ezután megsóztam, megszórtam fokhagymagranulátummal, meglocsoltam 1 kanálnyi olívaolajjal és végül nyakonöntöttem egy kis doboz joghurttal. Szárított oregánót tettem bele. A lányoknak is ugyanez volt az ízesítés, de sokkal enyhébben. Kisebbikem csak amúgy tátogott, ha nem adtam elég gyorsan, méltatlankodva reklamált. Nagyobbikom, az ebédje után, tükörtojást is evett a LépaLobi-saláta mellé.:D

Ez az „étel” tényleg 10 perc alatt készen volt, és mintegy mellékesen, nagyon jólesett.

(Jaj, másnak lehet, hogy nem így néz ki a tükörtojása, de én egy kanállal mindig locsolom a forró olajat a sárgájára, hogy az a fehérje, ami körülveszi, megszilárduljon. Nem szeretem, ha zselatinszerű akármik nyúlnak, amikor mártogatom a sárgáját. Mert az azért nagyon is folyós marad!)

5 megjegyzés:

krókusz írta...

Én is úgy szeretem, ha nem folyik a fehérje. Nem vagy ezzel egyedül. Sőt, én a sárgáját is maximum félfolyósan bírom elfogyasztani. Hallom is eleget, hogy ez nem is az, ami, de nekem akkor is így ízlik :-).

sedith írta...

Krókusz, amikor felnyitom a "burkot", még szórok egy icipici sót a sárgájára, mert ha nem, eléggé érzem a nyers tojás ízét és úgy én sem bírom megenni.
Puszi

Emmi, Marci, Kati írta...

Az én tükörtojásomnak pedig még a sárgája sem folyik. Ugyanis tovább "lötyögtetem" rá az olajat, mert én úgy szeretem. :)
Apropó! A spenót mellé mit esztek a tojáson kívül?

Emmi, Marci, Kati írta...

Ja! És ételízesítővel szórom meg, rögtön, amikor az olajba ütöm. Próbáld ki, finomabb, mint sóval. :)

sedith írta...

Semmit. Hát éppen az a jó benne, hogy nem kell mellé hús:D vagy bármi más.:D De ritkán készül, mert a férjem nincs oda érte. Megeszi, de én a lányokkal sokkal gyakrabban eszem.
A spenótot viszont szereti, nyersen salátákban vagy másképp elkészítve.

Az a helyzet, hogy én az ételízesítőt szinte teljesen kiűztem a konyhából. Főleg mióta vannak a lányok, és főleg, mióta Boró is azt eszi, amit mi. Tartok itthon némi leveskockát, és ennyi. Pedig régebb nagyon sokat használtam, volt hogy azzal sóztam.:-$ És tudod, mi az érdekes? Hogy nem is igazán hiányzik az íze. Szándékszom házilag készíteni, még valamikor lánykoromban volt ilyen próbálkozásom, és úgy emlékszem, bevált. A zöldségeket meg kellene aszalni, aztán ledarálni, majd sóval összekeverni. Amit még szoktam, hoyg a zöldségeket nyersen ledarálom és úgy keverem össze sóval. Üvegekbe téve jól eláll.
Puszi :)

2009. március 7., szombat

Sárgarépasaláta tükörtojással

Bejegyezte: sedith dátum: 16:32


Tegnap valami gyors ebédet akartam magamnak. Hááát, mi gyorsabb egy tükörtojásnál? Szinte semmi. De nem akartam csak úgy befalni, hanem fel akartam dobni valamivel. A hűtőben 2 murokkal (sárgarépával) néztem farkasszemet, és már döntöttem is. Ilyet még nem ettem és nem készítettem, de biztos voltam benne, hogy finom lesz. A lányoknak is készítettem; nekik finomra reszeltem a murkot, magamnak a nagylyukú reszelőn. Ezután megsóztam, megszórtam fokhagymagranulátummal, meglocsoltam 1 kanálnyi olívaolajjal és végül nyakonöntöttem egy kis doboz joghurttal. Szárított oregánót tettem bele. A lányoknak is ugyanez volt az ízesítés, de sokkal enyhébben. Kisebbikem csak amúgy tátogott, ha nem adtam elég gyorsan, méltatlankodva reklamált. Nagyobbikom, az ebédje után, tükörtojást is evett a LépaLobi-saláta mellé.:D

Ez az „étel” tényleg 10 perc alatt készen volt, és mintegy mellékesen, nagyon jólesett.

(Jaj, másnak lehet, hogy nem így néz ki a tükörtojása, de én egy kanállal mindig locsolom a forró olajat a sárgájára, hogy az a fehérje, ami körülveszi, megszilárduljon. Nem szeretem, ha zselatinszerű akármik nyúlnak, amikor mártogatom a sárgáját. Mert az azért nagyon is folyós marad!)

5 megjegyzés on "Sárgarépasaláta tükörtojással"

krókusz on 2009. március 7. 17:30 írta...

Én is úgy szeretem, ha nem folyik a fehérje. Nem vagy ezzel egyedül. Sőt, én a sárgáját is maximum félfolyósan bírom elfogyasztani. Hallom is eleget, hogy ez nem is az, ami, de nekem akkor is így ízlik :-).

sedith on 2009. március 7. 17:58 írta...

Krókusz, amikor felnyitom a "burkot", még szórok egy icipici sót a sárgájára, mert ha nem, eléggé érzem a nyers tojás ízét és úgy én sem bírom megenni.
Puszi

Emmi, Marci, Kati on 2009. március 10. 23:12 írta...

Az én tükörtojásomnak pedig még a sárgája sem folyik. Ugyanis tovább "lötyögtetem" rá az olajat, mert én úgy szeretem. :)
Apropó! A spenót mellé mit esztek a tojáson kívül?

Emmi, Marci, Kati on 2009. március 10. 23:13 írta...

Ja! És ételízesítővel szórom meg, rögtön, amikor az olajba ütöm. Próbáld ki, finomabb, mint sóval. :)

sedith on 2009. március 11. 6:58 írta...

Semmit. Hát éppen az a jó benne, hogy nem kell mellé hús:D vagy bármi más.:D De ritkán készül, mert a férjem nincs oda érte. Megeszi, de én a lányokkal sokkal gyakrabban eszem.
A spenótot viszont szereti, nyersen salátákban vagy másképp elkészítve.

Az a helyzet, hogy én az ételízesítőt szinte teljesen kiűztem a konyhából. Főleg mióta vannak a lányok, és főleg, mióta Boró is azt eszi, amit mi. Tartok itthon némi leveskockát, és ennyi. Pedig régebb nagyon sokat használtam, volt hogy azzal sóztam.:-$ És tudod, mi az érdekes? Hogy nem is igazán hiányzik az íze. Szándékszom házilag készíteni, még valamikor lánykoromban volt ilyen próbálkozásom, és úgy emlékszem, bevált. A zöldségeket meg kellene aszalni, aztán ledarálni, majd sóval összekeverni. Amit még szoktam, hoyg a zöldségeket nyersen ledarálom és úgy keverem össze sóval. Üvegekbe téve jól eláll.
Puszi :)

Related Posts with Thumbnails