2009. április 1., szerda

Gyors piskótatekercs


"étteremalakítás"

Tegnap vendégek jöttek és szerettem volna valamivel megkínálni őket. A kezdeti ötletet (muffin:P) végül elvetettem, mert eszembe jutott Gordon Ramsay előző esti piskótatekercse, és ki szerettem volna próbálni, hogy valóban, úgy is lehet piskótát sütni, ahogy ő csinálta? És sikerült.:) Nagyon olcsó és egyszerű.

3 egész tojást 6 ek. cukorral és 2 cs. vaníliás cukorral kb. 6-7 percig vertem kézi mixerrel közepes fokozaton. Ekkor a massza már teljesen kifehéredett, a cukor pedig felolvadt benne. Eléggé híg volt, nem úgy, mintha külön vertem volna a habot és aztán bele a sárgáját, de azért szép habos és könnyű volt. Ezután fakanállal óvatosan belekavartam 6 ek. lisztet és fél teáskanál sütőport. (G.R. nem tett bele semmit, de féltem, nehoyg ne nőjön fel. Lehet, mégsem kellett volna tennem, mert így jó ujjnyi vastag lett a piskóta.) Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütöttem, kb. 10-12 percig. Ekkor megnedvesített, tiszta konyharuhára borítottam és azon melegében feltekertem. Pár perc múlva kivettem a konyharuhából, kiterítettem, jó vastagon megkentem házi eperlekvárral és – nem túl szorosan - ismét felcsavartam. Szeletelés előtt megszórtam vaníliás porcukorral.

EK - 2011/9

Nem volt valami extra, de hétköznapi gyors desszertnek mégis kiváló. Persze, lekvár helyett vagy mellett elbír egy finom pudingot, gyümölcshabot vagy bármilyen ízű krémet is. De így, lekvárral a leggyorsabb.:)
 

8 megjegyzés:

Cukroskata írta...

Én is pont piskótatekercset tettem fel ma :-)

duende írta...

Nagyon szép, látszik hogy pillekönnyű! Ügyes vagy, mint mindig! :)
Lánykádat pedig isten éltesse sokáig!

sedith írta...

Cukroskata, láttam tegnap még egy piskótatekercset, de végül már nem találtam.
Ha még esetleg benézel, légy szíves, írd meg, hol talállak, mert a profilod nem nyilvános.:)
Üdv, Edith

sedith írta...

Duende, köszönöm szépen a lányom nevében is.:)
Puszi:)

Cukroskata írta...

Fura ez a blogspot. A profilom nyilvános, és más helyeken, ahol megjegyzést írtam, a nevemre kattintva oda is lehet jutni. Fogalmam sincs róla, hogy innen miiért nem

sedith írta...

Kata, most már innen is műkszik!:) Tegnap tényleg azt írta ki, hogy nem nyilvános! De már amúgyis megtaláltalak azóta!;):)
Üdv:)

Névtelen írta...

Szia.hány fokon kell sütni?

sedith írta...

Kedves Névtelen!
Akkoriban, amikor ezt a receptet feltettem, fogalmam sem volt, hogy hány fokon sütök: egyszerűen bekapcsoltam a sütőt, és egy idő után betettem a sütni kívánt alapanyagot. Atán meg kivettem. Most van hőállítós sütőm, és amióta van, én a piskótaféléket általában 180 fokon sütöm. Ha a tészta vastagabb, azaz több tojásból készül, akkor egy idő után leveszem még egy kicsit a hőt, hogy tudjon jól átsülni. De ennek a háromtojásosnak a 180 fok bőven elég. és 10-12 perc alatt biztos megsül.

Related Posts with Thumbnails

2009. április 1., szerda

Gyors piskótatekercs


"étteremalakítás"

Tegnap vendégek jöttek és szerettem volna valamivel megkínálni őket. A kezdeti ötletet (muffin:P) végül elvetettem, mert eszembe jutott Gordon Ramsay előző esti piskótatekercse, és ki szerettem volna próbálni, hogy valóban, úgy is lehet piskótát sütni, ahogy ő csinálta? És sikerült.:) Nagyon olcsó és egyszerű.

3 egész tojást 6 ek. cukorral és 2 cs. vaníliás cukorral kb. 6-7 percig vertem kézi mixerrel közepes fokozaton. Ekkor a massza már teljesen kifehéredett, a cukor pedig felolvadt benne. Eléggé híg volt, nem úgy, mintha külön vertem volna a habot és aztán bele a sárgáját, de azért szép habos és könnyű volt. Ezután fakanállal óvatosan belekavartam 6 ek. lisztet és fél teáskanál sütőport. (G.R. nem tett bele semmit, de féltem, nehoyg ne nőjön fel. Lehet, mégsem kellett volna tennem, mert így jó ujjnyi vastag lett a piskóta.) Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütöttem, kb. 10-12 percig. Ekkor megnedvesített, tiszta konyharuhára borítottam és azon melegében feltekertem. Pár perc múlva kivettem a konyharuhából, kiterítettem, jó vastagon megkentem házi eperlekvárral és – nem túl szorosan - ismét felcsavartam. Szeletelés előtt megszórtam vaníliás porcukorral.

EK - 2011/9

Nem volt valami extra, de hétköznapi gyors desszertnek mégis kiváló. Persze, lekvár helyett vagy mellett elbír egy finom pudingot, gyümölcshabot vagy bármilyen ízű krémet is. De így, lekvárral a leggyorsabb.:)
 

8 megjegyzés:

Cukroskata írta...

Én is pont piskótatekercset tettem fel ma :-)

duende írta...

Nagyon szép, látszik hogy pillekönnyű! Ügyes vagy, mint mindig! :)
Lánykádat pedig isten éltesse sokáig!

sedith írta...

Cukroskata, láttam tegnap még egy piskótatekercset, de végül már nem találtam.
Ha még esetleg benézel, légy szíves, írd meg, hol talállak, mert a profilod nem nyilvános.:)
Üdv, Edith

sedith írta...

Duende, köszönöm szépen a lányom nevében is.:)
Puszi:)

Cukroskata írta...

Fura ez a blogspot. A profilom nyilvános, és más helyeken, ahol megjegyzést írtam, a nevemre kattintva oda is lehet jutni. Fogalmam sincs róla, hogy innen miiért nem

sedith írta...

Kata, most már innen is műkszik!:) Tegnap tényleg azt írta ki, hogy nem nyilvános! De már amúgyis megtaláltalak azóta!;):)
Üdv:)

Névtelen írta...

Szia.hány fokon kell sütni?

sedith írta...

Kedves Névtelen!
Akkoriban, amikor ezt a receptet feltettem, fogalmam sem volt, hogy hány fokon sütök: egyszerűen bekapcsoltam a sütőt, és egy idő után betettem a sütni kívánt alapanyagot. Atán meg kivettem. Most van hőállítós sütőm, és amióta van, én a piskótaféléket általában 180 fokon sütöm. Ha a tészta vastagabb, azaz több tojásból készül, akkor egy idő után leveszem még egy kicsit a hőt, hogy tudjon jól átsülni. De ennek a háromtojásosnak a 180 fok bőven elég. és 10-12 perc alatt biztos megsül.