2009. április 23., csütörtök

Tojásos bárány

"étteremalakítás"



Múltkor írtam, hogy az egyik legfinomabb húsvét környéki étel, amit készíteni szoktunk, az a tojásos bárány. Húsvétkor nem volt alkalmam (=miből) elkészíteni, hiszen inkább sültet csináltam belőle, de az eheti hétfőn mégis ettem ilyet. A Lányokkal Melindáéknál maradtam keddig és hétfőn ez volt ebédre. Anyu készítette.

A bárányhúst (bármilyen jó hozzá) meg kell párolni. Végülis ugyanúgy fűszerezzük, készíjük, mintha sült lenne belőle, csak nem kell teljesen lefőzni a levét és nem kell lepirítani a tetejét. Amikor a hús megpuhult és a leve kellőképpen leredukálódott, jó sok tojást kell felverni, hozzákeverni még egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, sózni, borsozni, majd a húsra önteni. Jól összekeverni és hagyni, hogy a tojás megkössön. Nem szabad kiszárítani.
Puliszkával az igazi. Mi azzal ettük. És hordós savanyúkáposztával:

TAV. BŐS. - 2011.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Isteni

Unknown írta...

Istenien finom nincs húsvét szombatján nelkule

Related Posts with Thumbnails

2009. április 23., csütörtök

Tojásos bárány

"étteremalakítás"



Múltkor írtam, hogy az egyik legfinomabb húsvét környéki étel, amit készíteni szoktunk, az a tojásos bárány. Húsvétkor nem volt alkalmam (=miből) elkészíteni, hiszen inkább sültet csináltam belőle, de az eheti hétfőn mégis ettem ilyet. A Lányokkal Melindáéknál maradtam keddig és hétfőn ez volt ebédre. Anyu készítette.

A bárányhúst (bármilyen jó hozzá) meg kell párolni. Végülis ugyanúgy fűszerezzük, készíjük, mintha sült lenne belőle, csak nem kell teljesen lefőzni a levét és nem kell lepirítani a tetejét. Amikor a hús megpuhult és a leve kellőképpen leredukálódott, jó sok tojást kell felverni, hozzákeverni még egy csokor apróra vágott petrezselyemzöldet, sózni, borsozni, majd a húsra önteni. Jól összekeverni és hagyni, hogy a tojás megkössön. Nem szabad kiszárítani.
Puliszkával az igazi. Mi azzal ettük. És hordós savanyúkáposztával:

TAV. BŐS. - 2011.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Isteni

Unknown írta...

Istenien finom nincs húsvét szombatján nelkule