2009. május 23., szombat

Hajtoványból lett „darázsfészek”

Mint amikor a huszárból lett parádés kocsis...:D

Az úgy kezdődött, hogy eszembe jutott, milyen rég nem sütöttem semmi élesztőset, dagasztósat. Majd eldöntöttem: vacsorára muszáj sütnöm valamit. De mit? Valami kiflifélére gondoltam először, de aztán úgy okoskodtam, hogy valami „teljes” ennivaló kellene összehozni, ami mellé max. egy tea vagy egy pohár tej megy még. És sós legyen. Sőt, túrós. Juhtúrós.

És ekkor mit tettem? Annak rendje és módja szerint, benéztem Limarához és kb. kétpercnyi keresgélés után már meg is találtam a vacsoránkat. (Előtte, a gasztro-n még összeakadtam egy őhozzá címzett nyílt levéllel Ancsika tollából, akarom mondani billentyűzetéből, amiben felleltem saját, eddig meg nem fogalmazott gondolataimat is.)
A Hajtovány olyan jól nézett ott ki, hogy rögtön beleszerettem. Pontosan ilyesmit képzeltem el. Csupán annyit módosítottam rajta, hogy a krémbe sajt helyett én juhtúrót tettem, de szerintem ez nem rontott rajta. Isteni péksütemény lett belőle. Az, hogy mégsem hajtovány, hanem inkább darázsfészek született belőle, az csakis az én hibám. Az eredmény szerint nem nyújtottam eléggé vékonyra a tésztát, pedig én annyira kinyújtottam, amennyire csak engedte. De ezek szerint nem volt eléggé lágy a tészta, különben vékonyabbra is lehetett volna nyújtani, pedig a recept szerint jártam el. Hogy kézzel gyúrtam, ez lett volna a baj? Ilyenkor másképp veszi fel a hozzávalókat? Pontosan 6 dl tejet tettem és a tészta állaga nagyon jó lett, bár azt jelenti, hogy ehhez még lágyabbnak kellene lennie. No, mindegy, majd legközelebb.:)
Hogy ilyen bumfordi darázsfészkek születtek, viszont, semmit sem vont le az élvezeti értékükből! Bárkinek ajánlom!

6 megjegyzés:

Limara írta...

Szerintem nagyon szépek lettek a hajtoványok! :)) Lehet, kicsit lágyabbra kell készíteni a tésztát, vagy tovább kell keleszteni, hogy vékonyabbra tudjad nyújtani. Bár szerintem így is tökéletes, a juhtúró pedig nagyon jó ötlet! :))
köszönöm szépen Ancsikához beírt kedves szavaidat is! :))

sedith írta...

Limara, majd legközelebb "lengébbre" eresztem. Tényleg jó volt túróval. Oylan volt, mintha körözöttel töltöttem volna meg, csak nem volt benne kömény. Bár azt is megbírta volna!

Kati írta...

Ügyes vagy! Szerintem is szépek lettek. ... és biztos finomak is. :)

sedith írta...

Kati, köszi! :)

duende írta...

Ez a recept nálam is már régóta várakozik elkészítésre. Be is írtam a blogra, de csak piszkozatként, úgy 2 hónapja. Egy vendéhgemtől kaptam a receptet. Valamikor majd sorra kerül... :)

Szerintem nagyon szépek lettek!

sedith írta...

Duende, nosza, rajta, mentsd el rendesen is! kíváncsi vagyok a receptre és a végeredményre is! :)

2009. május 23., szombat

Hajtoványból lett „darázsfészek”

Bejegyezte: sedith dátum: 15:50
Mint amikor a huszárból lett parádés kocsis...:D

Az úgy kezdődött, hogy eszembe jutott, milyen rég nem sütöttem semmi élesztőset, dagasztósat. Majd eldöntöttem: vacsorára muszáj sütnöm valamit. De mit? Valami kiflifélére gondoltam először, de aztán úgy okoskodtam, hogy valami „teljes” ennivaló kellene összehozni, ami mellé max. egy tea vagy egy pohár tej megy még. És sós legyen. Sőt, túrós. Juhtúrós.

És ekkor mit tettem? Annak rendje és módja szerint, benéztem Limarához és kb. kétpercnyi keresgélés után már meg is találtam a vacsoránkat. (Előtte, a gasztro-n még összeakadtam egy őhozzá címzett nyílt levéllel Ancsika tollából, akarom mondani billentyűzetéből, amiben felleltem saját, eddig meg nem fogalmazott gondolataimat is.)
A Hajtovány olyan jól nézett ott ki, hogy rögtön beleszerettem. Pontosan ilyesmit képzeltem el. Csupán annyit módosítottam rajta, hogy a krémbe sajt helyett én juhtúrót tettem, de szerintem ez nem rontott rajta. Isteni péksütemény lett belőle. Az, hogy mégsem hajtovány, hanem inkább darázsfészek született belőle, az csakis az én hibám. Az eredmény szerint nem nyújtottam eléggé vékonyra a tésztát, pedig én annyira kinyújtottam, amennyire csak engedte. De ezek szerint nem volt eléggé lágy a tészta, különben vékonyabbra is lehetett volna nyújtani, pedig a recept szerint jártam el. Hogy kézzel gyúrtam, ez lett volna a baj? Ilyenkor másképp veszi fel a hozzávalókat? Pontosan 6 dl tejet tettem és a tészta állaga nagyon jó lett, bár azt jelenti, hogy ehhez még lágyabbnak kellene lennie. No, mindegy, majd legközelebb.:)
Hogy ilyen bumfordi darázsfészkek születtek, viszont, semmit sem vont le az élvezeti értékükből! Bárkinek ajánlom!

6 megjegyzés on "Hajtoványból lett „darázsfészek”"

Limara on 2009. május 23. 17:21 írta...

Szerintem nagyon szépek lettek a hajtoványok! :)) Lehet, kicsit lágyabbra kell készíteni a tésztát, vagy tovább kell keleszteni, hogy vékonyabbra tudjad nyújtani. Bár szerintem így is tökéletes, a juhtúró pedig nagyon jó ötlet! :))
köszönöm szépen Ancsikához beírt kedves szavaidat is! :))

sedith on 2009. május 23. 21:38 írta...

Limara, majd legközelebb "lengébbre" eresztem. Tényleg jó volt túróval. Oylan volt, mintha körözöttel töltöttem volna meg, csak nem volt benne kömény. Bár azt is megbírta volna!

Kati on 2009. május 23. 22:04 írta...

Ügyes vagy! Szerintem is szépek lettek. ... és biztos finomak is. :)

sedith on 2009. május 24. 10:22 írta...

Kati, köszi! :)

duende on 2009. május 24. 18:45 írta...

Ez a recept nálam is már régóta várakozik elkészítésre. Be is írtam a blogra, de csak piszkozatként, úgy 2 hónapja. Egy vendéhgemtől kaptam a receptet. Valamikor majd sorra kerül... :)

Szerintem nagyon szépek lettek!

sedith on 2009. május 25. 23:19 írta...

Duende, nosza, rajta, mentsd el rendesen is! kíváncsi vagyok a receptre és a végeredményre is! :)

Related Posts with Thumbnails