2009. június 20., szombat

Tökfőzelék lerben sült murokkal

No, itt a megfejtés: tökfőzelék sütőben sült sárgarépával.:D

Semmi különleges, mégis nagyon finom, hústalan ebéd. A tökfőzeléket ugyanúgy készítettem, mint legutóbb, amikor nem tudtam fotóval is ábrázolni a produktumot. Illetve azóta egyszer még kipróbáltam paprikacsíkokkal is, ahogy Katánál olvastam, és ami szintén nagyon finom volt, csupán egy leheletnyi fokhagymát hiányoltam belőle.:)

A(z újonnan felfedezett) zöldségesnél gyönyörűszép hazai újrépákat kaptam, akkor vettem először idén újrépát. Két szép példányt vettem és hazafelé menet már el is képzeltem, mi lesz belőle. Eszembe jutott a valamikor látott Jamie Oliver-műsor, amikor a friss répákat alufóliazsákban, fűszerekkel és vajjal párolta meg. Ehhez képest egyszerűsítettem: a répát meghámoztam (bár lehet, hogy fölösleges volt, de ez azért már mégsem volt bébirépa), ráfektettem egy alufóliadarabra, megsóztam, mellétettem egy darabka friss fokhagymaszárat és meglocsoltam tárkonyos olívaolajjal. Beletekertem a fóliába és a sütőbe tettem. Nem tudom mennyi ideig hagytam benne, talán egy óra körül. De le kell ellenőrizni. Végülis az sem baj, ha csak amolyan roppanós-puha, én úgy is nagyon szeretem a párolt zöldségeket. A tökfőzelék mellé nagyon jól illett, enyhén fűszeres volt, mégis dominált a tök fokhagymás-kapros íze. Kitűnő nyári könnyű ebéd volt!

9 megjegyzés:

lúdanyó írta...

Sült répával még nem próbáltam, de ami késik nem múlik :) Nagyon jó lehet így!

Wise Lady írta...

Ez a sült répa, nagyon izgalmas. Szerintem köretként is jó lehet. Ki fogom próbálni!

sedith írta...

Lúdanyó, különben nem lett volna semmi más mellé, de jól jött a dolog! És jól talált a kettő.

sedith írta...

Wise Lady, természetesen, jó köretként, Jamie is anno annak szolgálta fel, ha jól emlékszem. Nyugodtan használhatsz másabb fűszereket is (pl. szerintem kakukkfűvel isteni lehet), én egyelőre csak ezt a diszkrét ízesítést próbáltam ki.

Kati írta...

Én is "sütök" holnap egy adagot. :-)

sedith írta...

Próbáld ki, bizony. Még egészségesebb is, sokkal, mintha vízben főznéd!:)

Kati írta...

Ma már nem lesz belőle semmi, de majd a jövő héten. ;-)
(Elfelejtettem írni, hogy nálunk is "lédriben" sült volna. Legalábbis a szülőfalumban. ;-))

sedith írta...

Sebaj, Kati, nem volt előírva! Hányszor van úgy, hoyg végül nem az lesz az étel, amit elképzeltem!

Hát már lassan mi is csak a "sütőt" használjuk, de nekem néha mégis a "ler" jön a számra!
Vagy a murok. Azt hiszem, ki is nevetnének, ha valahol sárgarépát kérnék. Különben K. meg is mondta tegnap. Ez nem sárga répa, hanem narancssárga!:D

Agi írta...

Nagyon jók a receptjeid...sokszor járok erre csemegézni, és nagyokat nyelni.Persze el is készitem sokszor a finomságaidat!
Szuper ez a blog.!Csak igy tovább!:))

Related Posts with Thumbnails

2009. június 20., szombat

Tökfőzelék lerben sült murokkal

No, itt a megfejtés: tökfőzelék sütőben sült sárgarépával.:D

Semmi különleges, mégis nagyon finom, hústalan ebéd. A tökfőzeléket ugyanúgy készítettem, mint legutóbb, amikor nem tudtam fotóval is ábrázolni a produktumot. Illetve azóta egyszer még kipróbáltam paprikacsíkokkal is, ahogy Katánál olvastam, és ami szintén nagyon finom volt, csupán egy leheletnyi fokhagymát hiányoltam belőle.:)

A(z újonnan felfedezett) zöldségesnél gyönyörűszép hazai újrépákat kaptam, akkor vettem először idén újrépát. Két szép példányt vettem és hazafelé menet már el is képzeltem, mi lesz belőle. Eszembe jutott a valamikor látott Jamie Oliver-műsor, amikor a friss répákat alufóliazsákban, fűszerekkel és vajjal párolta meg. Ehhez képest egyszerűsítettem: a répát meghámoztam (bár lehet, hogy fölösleges volt, de ez azért már mégsem volt bébirépa), ráfektettem egy alufóliadarabra, megsóztam, mellétettem egy darabka friss fokhagymaszárat és meglocsoltam tárkonyos olívaolajjal. Beletekertem a fóliába és a sütőbe tettem. Nem tudom mennyi ideig hagytam benne, talán egy óra körül. De le kell ellenőrizni. Végülis az sem baj, ha csak amolyan roppanós-puha, én úgy is nagyon szeretem a párolt zöldségeket. A tökfőzelék mellé nagyon jól illett, enyhén fűszeres volt, mégis dominált a tök fokhagymás-kapros íze. Kitűnő nyári könnyű ebéd volt!

9 megjegyzés:

lúdanyó írta...

Sült répával még nem próbáltam, de ami késik nem múlik :) Nagyon jó lehet így!

Wise Lady írta...

Ez a sült répa, nagyon izgalmas. Szerintem köretként is jó lehet. Ki fogom próbálni!

sedith írta...

Lúdanyó, különben nem lett volna semmi más mellé, de jól jött a dolog! És jól talált a kettő.

sedith írta...

Wise Lady, természetesen, jó köretként, Jamie is anno annak szolgálta fel, ha jól emlékszem. Nyugodtan használhatsz másabb fűszereket is (pl. szerintem kakukkfűvel isteni lehet), én egyelőre csak ezt a diszkrét ízesítést próbáltam ki.

Kati írta...

Én is "sütök" holnap egy adagot. :-)

sedith írta...

Próbáld ki, bizony. Még egészségesebb is, sokkal, mintha vízben főznéd!:)

Kati írta...

Ma már nem lesz belőle semmi, de majd a jövő héten. ;-)
(Elfelejtettem írni, hogy nálunk is "lédriben" sült volna. Legalábbis a szülőfalumban. ;-))

sedith írta...

Sebaj, Kati, nem volt előírva! Hányszor van úgy, hoyg végül nem az lesz az étel, amit elképzeltem!

Hát már lassan mi is csak a "sütőt" használjuk, de nekem néha mégis a "ler" jön a számra!
Vagy a murok. Azt hiszem, ki is nevetnének, ha valahol sárgarépát kérnék. Különben K. meg is mondta tegnap. Ez nem sárga répa, hanem narancssárga!:D

Agi írta...

Nagyon jók a receptjeid...sokszor járok erre csemegézni, és nagyokat nyelni.Persze el is készitem sokszor a finomságaidat!
Szuper ez a blog.!Csak igy tovább!:))