2009. július 5., vasárnap

Bazsalikomos-mentás paradicsomsaláta

Tegnapelőtt valami könnyű vacsorára vágytam és egy friss salátánál jobbra nem is gondolhattam volna! A paradicsomok most már itteniek, nagyon finomak, lédúsak, nagyon jó lett a salátám. Vagy inkább salsám. Mivel Édesanyáméktól sok friss fűszernövénnyel jöttem haza, és mivel csak nekem kellett enni a salátából, gondoltam, kísérletezek. Nem bántam meg!

2 paradicsomot feldaraboltam, egy kisebb hagymát (fejes zöldhagyma) pedig vékonyra felszeleteltem. Kicsit sóztam, majd megszórtam az apróra vágott bazsalikom- és mentalevelekkel. Citromlével még savanyítottam, illetve fokhagymaízű olajjal meglocsoltam. Jól összekevertem és már ettem is. Bár lehet, hogy negyed-félóra a hűtőben jót tett volna neki!

FŰSZ - 2013.



A mentával pedig vigyázni kell; csak néhány levelet daraboltam, mégis nagyon intenzív volt az íze, kissé elnyomta a bazsalikomot! De nekem tetszett a kombináció, és ezután igyekszem még ilyen mediterrán ízesítésű dolgokat kreálni. Sajnos, csak akkor tehetem, ha Férjecskémnek nem kell ennie belőle; bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, ezek is olyan fűszerek, amiket nagyon hamar kiszúr az ételekben és nem szívesen vagy egyáltalán nem fogyasztja.

2 megjegyzés:

Jutka írta...

Nagyon ízlett, mentem is a receptet :)
A csípősre mit tettél rá?

sedith írta...

Jutka, az egészből kivettem jópár kanálnyit és belekavartam egy egész csípős paprikát mindenestől. :)
Örülök, hogy ízlett, kicsit féltem a fűszerezésétől: :)

Related Posts with Thumbnails

2009. július 5., vasárnap

Bazsalikomos-mentás paradicsomsaláta

Tegnapelőtt valami könnyű vacsorára vágytam és egy friss salátánál jobbra nem is gondolhattam volna! A paradicsomok most már itteniek, nagyon finomak, lédúsak, nagyon jó lett a salátám. Vagy inkább salsám. Mivel Édesanyáméktól sok friss fűszernövénnyel jöttem haza, és mivel csak nekem kellett enni a salátából, gondoltam, kísérletezek. Nem bántam meg!

2 paradicsomot feldaraboltam, egy kisebb hagymát (fejes zöldhagyma) pedig vékonyra felszeleteltem. Kicsit sóztam, majd megszórtam az apróra vágott bazsalikom- és mentalevelekkel. Citromlével még savanyítottam, illetve fokhagymaízű olajjal meglocsoltam. Jól összekevertem és már ettem is. Bár lehet, hogy negyed-félóra a hűtőben jót tett volna neki!

FŰSZ - 2013.



A mentával pedig vigyázni kell; csak néhány levelet daraboltam, mégis nagyon intenzív volt az íze, kissé elnyomta a bazsalikomot! De nekem tetszett a kombináció, és ezután igyekszem még ilyen mediterrán ízesítésű dolgokat kreálni. Sajnos, csak akkor tehetem, ha Férjecskémnek nem kell ennie belőle; bazsalikom, rozmaring, kakukkfű, ezek is olyan fűszerek, amiket nagyon hamar kiszúr az ételekben és nem szívesen vagy egyáltalán nem fogyasztja.

2 megjegyzés:

Jutka írta...

Nagyon ízlett, mentem is a receptet :)
A csípősre mit tettél rá?

sedith írta...

Jutka, az egészből kivettem jópár kanálnyit és belekavartam egy egész csípős paprikát mindenestől. :)
Örülök, hogy ízlett, kicsit féltem a fűszerezésétől: :)