2009. október 26., hétfő

Amire nincs idő

Legalábbis egyelőre nem látom, mikor juthatok oda, hogy mindent leírjak.
Leírom a címüket és teszek egy-egy képet, hátha valakinek így is beindul a fantáziája.:) És ez csak egy része annak, ami várakozik...

Halikra-paszta:


Zöldparadicsomkrém:


Aranyló húsleves:


Keleties zöldséges bableves:


Keleties zöldséges bableves

Hozzávalók:
1 szál sárgarépa, 1 közepes hagyma, 1-2 cikk fokhagyma, ½- ½ piros, illetve sárga húsú paprika, 30-40 dkg főtt paszuly, só, 1 teáskanál currypor, olaj, apróra vágott petrezselyem- vagy korianderzöld
Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát a nagylyukú reszelőn lereszeljük és 2-3 evőkanál olajon, állandóan kavargatva, megdinszteljük. Rászórjuk a curryport, elkavarjuk és rögtön felöntjük vízzel, hogy nehogy megégjen. (Annyi vizet töltsünk, amennyi levest szeretnénk, ehhez a zöldségmennyiséghez kb. 2-3 l szükséges.) A hagymát és a paprikákat csíkokra vágjuk, a fokhagymát apróra daraboljuk, beletesszük a levesbe és puhára pároljuk őket. Sózzuk. Ezután kerül bele a főtt bab, amivel még néhány percig összeforraljuk. Ha kell, utánasózunk, megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel, esetleg pár csepp citromlével is ízesíthetjük. 
EK - 2010/3


Babérleveles krumplileves:


Törttej puliszkával:


Köményes-szezámos és szezámos-parmezános zsemlék:


Almás palacsinta:


Ordás-szilvás pite:


Szilvás-mákos torta, Trinity-től lesve:


Aludttejes-gyümölcsös torta Andi(cuki) nyomán:

5 megjegyzés:

Deborah írta...

Nagyon ügyes vagy!!!
Csak ámulok mennyi mindent kipróbálsz és még nekünk is jut belőle:) Én egy ideig nem hiszem, hogy bármit is fogok publikálni, először is megment a memória kártya a fényképező gépünkben, kell vegyünk másikat(sok finomság így lemaradt, mert azért még mindig előkerül ez az, még ha más nem is látja). Az energiám is kevesebb a blogra, időm még annyi se, most hatodév, államvizsga, ki tudja még mi... Mo.-on voltunk a múlt héten, itt minden felfordulva, megyek is takarítani, főzni valamit. Hogy legyen rá időm, ma kihagyom a délelőtti gyakorlatot a kórházban, a délutáni kurzust is.. de lehet így se érek a dolgok végére. Mindenesetre nagyon örültem a sok finomságnak, amit itt láttam nálad. Ösztönöz engem is:)
Szép hetet!

iri írta...

Gondolom ,olvastad blogomon hogy a kukacos torta elkeszult az unokaknal csak a kep meg nem jutott fel.Nagy volt az orom

sedith írta...

Deborah, köszi! Szóval, ezért vagy úgy eltűnve! No, sebaj, meglátod, pikk-pakk le fog járni ez a zsúfolt idő és majd több időt szentelhetsz a hobbidnak is. :)
Azért ha szó lenne egy amolyan gasztroblogger-találkáról, benne lennél?

sedith írta...

Iri, persze, hoyg olvastam, csak nehezen jutok a kommenteléshez is. Örülök, hoyg örömöt tudtál szerezni vele! Majd tedd fel a képet, amit aztán én is "ellopok", hoyg megmutassam!:)
Puszillak

Ottis írta...

Szia Edit!Engem ez a zöldparadicsomkrém nagyon érdekelne :-) Beírod, plíz!

Related Posts with Thumbnails

2009. október 26., hétfő

Amire nincs idő

Legalábbis egyelőre nem látom, mikor juthatok oda, hogy mindent leírjak.
Leírom a címüket és teszek egy-egy képet, hátha valakinek így is beindul a fantáziája.:) És ez csak egy része annak, ami várakozik...

Halikra-paszta:


Zöldparadicsomkrém:


Aranyló húsleves:


Keleties zöldséges bableves:


Keleties zöldséges bableves

Hozzávalók:
1 szál sárgarépa, 1 közepes hagyma, 1-2 cikk fokhagyma, ½- ½ piros, illetve sárga húsú paprika, 30-40 dkg főtt paszuly, só, 1 teáskanál currypor, olaj, apróra vágott petrezselyem- vagy korianderzöld
Elkészítése:

A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A sárgarépát a nagylyukú reszelőn lereszeljük és 2-3 evőkanál olajon, állandóan kavargatva, megdinszteljük. Rászórjuk a curryport, elkavarjuk és rögtön felöntjük vízzel, hogy nehogy megégjen. (Annyi vizet töltsünk, amennyi levest szeretnénk, ehhez a zöldségmennyiséghez kb. 2-3 l szükséges.) A hagymát és a paprikákat csíkokra vágjuk, a fokhagymát apróra daraboljuk, beletesszük a levesbe és puhára pároljuk őket. Sózzuk. Ezután kerül bele a főtt bab, amivel még néhány percig összeforraljuk. Ha kell, utánasózunk, megszórjuk apróra vágott zöldfűszerrel, esetleg pár csepp citromlével is ízesíthetjük. 
EK - 2010/3


Babérleveles krumplileves:


Törttej puliszkával:


Köményes-szezámos és szezámos-parmezános zsemlék:


Almás palacsinta:


Ordás-szilvás pite:


Szilvás-mákos torta, Trinity-től lesve:


Aludttejes-gyümölcsös torta Andi(cuki) nyomán:

5 megjegyzés:

Deborah írta...

Nagyon ügyes vagy!!!
Csak ámulok mennyi mindent kipróbálsz és még nekünk is jut belőle:) Én egy ideig nem hiszem, hogy bármit is fogok publikálni, először is megment a memória kártya a fényképező gépünkben, kell vegyünk másikat(sok finomság így lemaradt, mert azért még mindig előkerül ez az, még ha más nem is látja). Az energiám is kevesebb a blogra, időm még annyi se, most hatodév, államvizsga, ki tudja még mi... Mo.-on voltunk a múlt héten, itt minden felfordulva, megyek is takarítani, főzni valamit. Hogy legyen rá időm, ma kihagyom a délelőtti gyakorlatot a kórházban, a délutáni kurzust is.. de lehet így se érek a dolgok végére. Mindenesetre nagyon örültem a sok finomságnak, amit itt láttam nálad. Ösztönöz engem is:)
Szép hetet!

iri írta...

Gondolom ,olvastad blogomon hogy a kukacos torta elkeszult az unokaknal csak a kep meg nem jutott fel.Nagy volt az orom

sedith írta...

Deborah, köszi! Szóval, ezért vagy úgy eltűnve! No, sebaj, meglátod, pikk-pakk le fog járni ez a zsúfolt idő és majd több időt szentelhetsz a hobbidnak is. :)
Azért ha szó lenne egy amolyan gasztroblogger-találkáról, benne lennél?

sedith írta...

Iri, persze, hoyg olvastam, csak nehezen jutok a kommenteléshez is. Örülök, hoyg örömöt tudtál szerezni vele! Majd tedd fel a képet, amit aztán én is "ellopok", hoyg megmutassam!:)
Puszillak

Ottis írta...

Szia Edit!Engem ez a zöldparadicsomkrém nagyon érdekelne :-) Beírod, plíz!