2009. november 18., szerda

Szalmatök

Szalmakrumplit készítettem vacsorára és hirtelen ötlettől vezérelve más zöldségeket is hámoztam, hasáboltam. Köztük sütőtököt is.

Elkészítése:
Csak egyszerűen, kb. 7x7 mm-es hasábokat vágtam és a forró olajban kisütöttem. Hamar meglettek, 10 percnél többet biztos nem sültek, de még annyi sem igazán volt. Ezt ki-ki igazíthatja attól függően, hogy mennyire sülten szereti enni. De végülis mindegy, mert a belseje úgyis puha marad. Picit édeskés, de nem erősen, bármilyen hús vagy másik zöldség mellé passzol.

Nem kell rámpirítani, tudom, hogy nem ez az egészséges ételek netovábbja, de mivel mi nem gyakran eszünk olajban sült zöldségeket, minden lelkiismeretfurdallás nélkül tesszük, amikor mégis. :)
Fotó most nem készült róla, de majd legközelebb. Addigis, képzeljetek magatok elé egy tálka aranybarnára sült szalmakrumplit, csak egy picit sárgább kiadásban: :)

EK - 2011/11

3 megjegyzés:

Alíz írta...

Húúúúúúúúú, de jó ötlet! Murkot és céklát már sütöttem így, de sütőtököt nem. És úgy igaz, ahogy mondod: ha minden nap nem eszünk olajban sült zöldségeket, szilárd meggyőződésem nekem is, hogy hébe-hóba egyáltalán nem káros az egészségre. Ha kezdenénk a szőrszálat 16-ba hasogatni, minden ételről kiderülne, hogy valamiért káros az egészségre.

sedith írta...

Szerintem is, Alíz! Mint mindenben, fő a mértékletesség és akkor szerintem nincs vagy nem lehet nagy baj!
Amúgy meg, hát össze kell gyűlnie annak a 8 sütőtökös receptnek! Asszem 1 vagy kettő hiányzik!;):)

Kati írta...

Micsoda kreativitás!!!:-)
Szalmatök... ez jó! :-D

Related Posts with Thumbnails

2009. november 18., szerda

Szalmatök

Szalmakrumplit készítettem vacsorára és hirtelen ötlettől vezérelve más zöldségeket is hámoztam, hasáboltam. Köztük sütőtököt is.

Elkészítése:
Csak egyszerűen, kb. 7x7 mm-es hasábokat vágtam és a forró olajban kisütöttem. Hamar meglettek, 10 percnél többet biztos nem sültek, de még annyi sem igazán volt. Ezt ki-ki igazíthatja attól függően, hogy mennyire sülten szereti enni. De végülis mindegy, mert a belseje úgyis puha marad. Picit édeskés, de nem erősen, bármilyen hús vagy másik zöldség mellé passzol.

Nem kell rámpirítani, tudom, hogy nem ez az egészséges ételek netovábbja, de mivel mi nem gyakran eszünk olajban sült zöldségeket, minden lelkiismeretfurdallás nélkül tesszük, amikor mégis. :)
Fotó most nem készült róla, de majd legközelebb. Addigis, képzeljetek magatok elé egy tálka aranybarnára sült szalmakrumplit, csak egy picit sárgább kiadásban: :)

EK - 2011/11

3 megjegyzés:

Alíz írta...

Húúúúúúúúú, de jó ötlet! Murkot és céklát már sütöttem így, de sütőtököt nem. És úgy igaz, ahogy mondod: ha minden nap nem eszünk olajban sült zöldségeket, szilárd meggyőződésem nekem is, hogy hébe-hóba egyáltalán nem káros az egészségre. Ha kezdenénk a szőrszálat 16-ba hasogatni, minden ételről kiderülne, hogy valamiért káros az egészségre.

sedith írta...

Szerintem is, Alíz! Mint mindenben, fő a mértékletesség és akkor szerintem nincs vagy nem lehet nagy baj!
Amúgy meg, hát össze kell gyűlnie annak a 8 sütőtökös receptnek! Asszem 1 vagy kettő hiányzik!;):)

Kati írta...

Micsoda kreativitás!!!:-)
Szalmatök... ez jó! :-D