2009. november 23., hétfő

VKF! XXX. 1. – Karácsonyfa ajándékba



Az ötlet már akkor megszületett, amikor olvastam Szepyke szívfájdító beszámolóját a Londonban látott sütőformáról. Sütök “ilyet” forma nélkül! – gondoltam, és bár nem mondhatom, hogy ez ugyanolyan tökéletes lett, mintha formában sütöttem volna, sőt, egy egész délutánt is eltöltöttem vele (de végülis nemcsak ezt csináltam azalatt), azért úgy gondolom: megérte!
Annál is inkább, mert amikor elolvastam Chef Viki VKF!-kiírását, nem volt kérdéses, hogy mivel pályázok: a karácsonyfát mindenképpen beküldöm. Így aztán tegnap – nyugis nap lévén – nekifogtam és elkészítettem.

Amióta elhatároztam, hogy megsütöm, természetesen, sokat agyaltam azon, hogy milyen tésztából, mekkora adagból, milyen kivitelezésben süssem meg, aztán amikor ezeket már nagyjából kigondoltam, akkor az apróbb dolgokkal is kellett foglalkoznom: milyen töltelékkel készüljön, hogyan ragasszam össze, hogyan díszítsem, stb. És akkor megszületett a végleges döntés: napraforgó-tészta, fél adag, édes, mákos töltelékkel, három rétegből, a dísz pedig a tojáshab lesz rajta, amit a mézeskalács-díszítéshez is használunk.

Mákos karácsonyfa 


Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 125 ml tej
- 60 ml olaj
- 1 tojás
- 2 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
- 1 tk. só
- 1-2 ek cukor (ha valaki édesebben szereti, én nem tettem)

Töltelékhez, habhoz:
- 50 g olvasztott vaj a kenéshez
- 2 tojásfehérje
- 50-60 g darált mák
- 6 ek. cukor
- 1 ek. liszt
- 1 tk. fahéj
- 1 tojássárgája (a fehérjéktől megmarad)
- 30 ml tej

A mázhoz:
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg szitált porcukor
- 1 ek. citromlé

Elkészítése:

Először megdagasztottam a tésztát. A langyos tejben feloldottam a tk-nyi cukrot és felfuttattam benne az élesztőt. A lisztet tálba szitáltam, beleszórtam a sót, majd hozzáöntöttem az élesztős tejet, a felvert tojást és az olajat. Kemény tésztát dagasztottam belőle kb. negyedóra alatt. Letakarva hagytam kelni egy órát.
Ezalatt ledaráltam a mákot. 3 púpozott ek-nyit összekevertem 3 ek. cukorral és a fahéjjal és félretettem.
A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá vertem, majd beleforgattam 4 púpozott ek. mákot és 1 kanál lisztet. Ezt is félretettem.

Eddigre megkelt a tészta és foghattam neki a formázáshoz. Az egészben ez volt a leghosszasabb fázis. Nem nehéz, csak babrás dolog. A megkelt tésztát egy deszkán átgyúrtam (nem kell semi liszt ehhez, mert eléggé olajos a tészta!) majd háromfelé osztottam, de úgy, hogy három különböző méretű golyót kaptam belőle. Ezúttal méricskéltem is a pontosabb leírás kedvéért: a megkelt tésztám kb. 63 deka volt, ezért először három egyforma darabra vágtam fel, majd az egyikből elcsíptem kb. 5 dekányit és egy másik golyóhoz gyúrtam hozzá.

Ezzel a legnagyobbikkal kezdtem először dolgozni, addig a másik kettőt a hűtőbe tettem. A golyót kétfelé osztottam, szintén úgy, hogy egy nagyobb és egy kisebb darabom legyen. Fogtam a nagyobbikat és háromfelé vágtam. Az első darabkát kinyújtottam, kb. 15 centis kör lett belőle, ráhelyeztem egy sütőpapírral leterített kapcsos tortaforma aljára, megkentem olvasztott vajjal és megszórtam cukros-fahéjas mákkal. Ráhelyeztem a következő kinyújtott lapocskát, szintén megvajaztam, bemákoztam és erre jött a harmadk kinyújtott lapocska, amit viszont egy centivel nagyobbra nyújtottam, hogy a széleket jól eltakarja. Végül bevagdostam a kört úgy, hogy nem vágtam teljesen át, a széleknél kb. 1 centi megmaradt és a “szirmokat”, vagyis ezúttal a “fenyőágakat” kihajtogattam. (Fázisfotók most nem készültek, de lehet dokumentálódni a nyáron készült napraforgókenyérnél!) A kisebbik gombóccal is ugyanígy jártam el, kinyújtottam a darabokat (kb. 10 cm-es átmérőjű körré) megkentem, megszórtam, majd belehelyeztem a nagyobbik sziromsor közepébe. Ezt is bevagdostam (szintén 8-ba), de úgy, hogy ennek a szirmai az előzőek közé essenek. A közepén keletkezett üreget megtöltöttem az előzőleg elkészített mákos habbal és az így elkészített virágot félrettem kelni, kb. 20 percig. Ekkor lekentem a tejjel elkevert tojássárgájával, letakartam egy sütőpapír-darabbal és ment az előmelegített, de már lehúzott lángú sütőbe. 20-25 perc alatt sült meg, de ezt szerintem nem éppen mérvadó, mert minden sütő másképp süt. Kb. 10-15 perc után a sütőpapírt levettem róla, hogy szépen megpiruljon a teteje is.





Elkészítettem a középső virágot is. A hűtőből elővettem a nagyobbik golyót és pontosan ugyanúgy jártam el vele, mint az előzővel. A különbség csak annyi volt, hogy ezúttal a nagyobbik körök kb. 11-12 centi átmérőjűek voltak, a kisebbek pedig 7-8 centisek és már csak 6 szirmot vágtam neki. A közepét megtöltöttem mákos habbal, hagytam kelni, majd lekentem és megsütöttem.

A legkisebbik darabot is kettéosztottam, a nagyobbik feléből pedig egy 6-7 centis, szintén háromrétegű kört nyújtottam, és úgy vagdostam be, hogy 4 szirma legyen. A közepét megtöltöttem habbal. A ksiebbik darabot is kinyújtottam és ebből két csillagformát szúrtam ki. Az egyiket élére beleállítottam a mákos habba, a másikat pedig csak ráhelyeztem a sütőpapírra a virág mellé. Kelesztettem, kentem, megsütöttem. Rácson hagytam kihűlni őket.

Amíg hűltek, elkészítettem a mázat: egy tojásfehérjét habbá vertem 10 dkg szitált porcukorral és 1 ek. citromlével. Kézi mixerrel, kb. 10 percig vertem.

Összerakás:

Fogtam egy kis tálkát, egy tortaforma-aljra helyeztem és erre ráraktam a legnagyobbik virágot. Ez lett a fenyőfa alja. Megkentem mázzal, ráhelyeztem a következő réteget, ezt is megkentem és erre jött a legkisebb, csillagos rész. A habba állított csillagot is megkentem mázzal, erre pedig “ráragasztottam” a külön sült csillagot. A maradék mázzal pedig lecsepegtettem a fát. Másnapig hagytam száradni rajta, csak ezután fotóztam és főleg ettük. A belseje így nézett ki:

EK - 2009/12



Hát, ennyi. Egyáltalán nem nehéz elkészíteni, bár biztos vagyok benne, hogy a hosszas leírás és az eléggé hosszas elkészítési idő sokakat elriaszt tőle, a végeredmény azonban tényleg mindenért kárpótol! Ha pedig a szeretteinekt ajándékozzuk meg vele, szerintem ennél több munka is kevés lenne!

Jó sütögetést, szeretetteljes ajándékozást kívánok mindenkinek!



Nagyobbik lánykám megeszi a várva-várt csillagot. Szegénykém, másfél napig várt rá, hogy megehesse:

24 megjegyzés:

iri írta...

Ugyesen kigondoltad s kivitelezted.Gratulalok!

jókaja írta...

Mekkora ötlet, és milyen gyönyörűen csináltad meg! Gratulálok!

Chef Viki írta...

Aaaaaaaah, de gyönyörűséges!

Vera írta...

Hát, ez nagyon szép!! Szerintem a karácsony pont az az alkalom, amikor lehet ilyen kicsit dolgosabb alkotásokat is csinálni, azért ünnep. Erős a késztetés, hogy kipróbáljam. :) Jövő héten úgyis macerás tortát készülök csinálni Csilla szülinapjára, szóval benne leszek a dolgokban. De az ember lányának a szülinapja is olyan, hogy muszáj valami ünnepit és rendkívülit csinálni! :)
Köszi a receptet, ügyesen kitaláltad a kivitelezést! :)

Puszi,
Vera

Alíz írta...

Mint priviben is írtam, ez egyszerűen mesés. :)

Süti Bazár írta...

Nagyon ügyes vagy! Látványos és mutatós. Látom, az aprónépnek ízlett! :))

ilgya írta...

Edit! Ez valami eszméletlen jó lett! Ide érzem a fini illatát.......és hát a látvány.... mindent visz:) ügyi vagy tényleg!

duende írta...

Hú! Meg ha! Meg izé!

Hát.... most mit mondjak?! Egyszerűen: csodálatos! :)
És milyen édes az alsó képen a lánykád! :)

sedith írta...

Köszönöm mindenkinek a szép szavakat!:) De valóban, azonkívül, hogy kissé hosszas és pepecs munka, nem nagy dolog. Jó munkát, ha hozzáláttok!:)

Wise Lady írta...

Nagyon ügyes vagy! Csodaszép lett.

Ottis írta...

Nagyon szép!

Szitya írta...

Edith!
Ez nagyon szép! És mivel a múlt hétvégén ismét gyártottam egy napraforgó-kenyeret, úgy érzem, hogy ez is menni fog. Csak két kérdésem volna. Az egyik: a fél adag tényleg elég? És szerinted lehetne dió-töltelékkel is készíteni? A mák nálunk nem túl népszerű, bár lehet, hogy ha egy ilyet legyártok, úgysem meri senki sem megkóstolni!

Puszi,

Szilvi

sedith írta...

Szilvi, tényleg elég a fél adag, sőt, szebben is meg lehetne csinálni, ha van elég türelmed. Csak kisebb átmérőjű körökkel már nagyon nehéz dolgozni, nehéz kihajtgatni a szirmokat. Így is volt, ahol jól le kellett nyomogatnom. Eredetileg dióval akartam készíteni, de mivel csak héjas dióm van pillanatnyilag (azt meg kell törni, hámozni, stb.) és a mák amúgyis ottvolt, hát mákkal készítettem. Szerintem pontosan ugyanígy kell dióval is. AMúgy olvastam már a bejegyzésedet csak még nem volt alkalmam reagálni rá. :)

mandy tarragon írta...

nem ér, most megint megéheztem... olyan nagyon guszta lett :)

Kata írta...

Edith!...nem jutok szóhoz...:)

sedith írta...

További hozzászólóknak is köszönöm. :)

Kata, eleinte még nálad is "puskáztam", hogy lássam, hogyan készültek a mini-napraforgók. :)

szannalina írta...

Az én testvérem a legügyesebb!
(Nekem hagytál?)

sedith írta...

Ani, valami maradék még árválkodik egy zacskóban! De már van valami más!;):)

szepyke írta...

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Jéééééééézusom, de jóóóóóóóóóól néz ki!
Hogy lehet, hogy nem láttam???

Uramanyám, az a mennyiségű mák, ami ebben van, hát örök hawaii!:)))

És az utolsó kép, a kislányod, ahogy leharapja a tetejét... Hát kész vagyok!
Sedith, ez valami pazar!
Hát, te jóóóóóóóó ég!
Nem jutok szóhoz, kész vagyok, nah!

sedith írta...

Szepy, őszintén mondom, reméltem, hogy tetszeni fog. :) De nincs is sok mák benne! Kb 5 deka az egész. Ledaráltam vagy 15 dekát és 10 megmaradt belőle. Azt a következő ajándékhoz használtam fel.
Örülök, hoyg tetszik neked is. :)

szepyke írta...

:))))

Még jó hogy!:))

Kati írta...

Jajj, de szép!
(Milyen jó, hogy neked vannak "nyugisabb napjaid". Nálam mindig Marci dönti ezt el. :-p)

Kiskukta írta...

Nagyon ötletes! Kb egy hete én is gondolkodok egy kelttésztás fenyőfán, de teljesen más ötlet alapján, majd megcsinálom én is, ha lesz egy pár nyugis napom. De az nem lesz ennyire látványos.

Iulia's Gourmandine írta...

Sedith draga, ti-a iesit o minunatie!! Felicitarile mele pentru idee!! Pupici si am furat ideea ta si eu!! :)

Related Posts with Thumbnails

2009. november 23., hétfő

VKF! XXX. 1. – Karácsonyfa ajándékba



Az ötlet már akkor megszületett, amikor olvastam Szepyke szívfájdító beszámolóját a Londonban látott sütőformáról. Sütök “ilyet” forma nélkül! – gondoltam, és bár nem mondhatom, hogy ez ugyanolyan tökéletes lett, mintha formában sütöttem volna, sőt, egy egész délutánt is eltöltöttem vele (de végülis nemcsak ezt csináltam azalatt), azért úgy gondolom: megérte!
Annál is inkább, mert amikor elolvastam Chef Viki VKF!-kiírását, nem volt kérdéses, hogy mivel pályázok: a karácsonyfát mindenképpen beküldöm. Így aztán tegnap – nyugis nap lévén – nekifogtam és elkészítettem.

Amióta elhatároztam, hogy megsütöm, természetesen, sokat agyaltam azon, hogy milyen tésztából, mekkora adagból, milyen kivitelezésben süssem meg, aztán amikor ezeket már nagyjából kigondoltam, akkor az apróbb dolgokkal is kellett foglalkoznom: milyen töltelékkel készüljön, hogyan ragasszam össze, hogyan díszítsem, stb. És akkor megszületett a végleges döntés: napraforgó-tészta, fél adag, édes, mákos töltelékkel, három rétegből, a dísz pedig a tojáshab lesz rajta, amit a mézeskalács-díszítéshez is használunk.

Mákos karácsonyfa 


Hozzávalók:
A tésztához:
- 35 dkg liszt
- 125 ml tej
- 60 ml olaj
- 1 tojás
- 2 dkg élesztő
- 1 tk. cukor
- 1 tk. só
- 1-2 ek cukor (ha valaki édesebben szereti, én nem tettem)

Töltelékhez, habhoz:
- 50 g olvasztott vaj a kenéshez
- 2 tojásfehérje
- 50-60 g darált mák
- 6 ek. cukor
- 1 ek. liszt
- 1 tk. fahéj
- 1 tojássárgája (a fehérjéktől megmarad)
- 30 ml tej

A mázhoz:
- 1 tojásfehérje
- 10 dkg szitált porcukor
- 1 ek. citromlé

Elkészítése:

Először megdagasztottam a tésztát. A langyos tejben feloldottam a tk-nyi cukrot és felfuttattam benne az élesztőt. A lisztet tálba szitáltam, beleszórtam a sót, majd hozzáöntöttem az élesztős tejet, a felvert tojást és az olajat. Kemény tésztát dagasztottam belőle kb. negyedóra alatt. Letakarva hagytam kelni egy órát.
Ezalatt ledaráltam a mákot. 3 púpozott ek-nyit összekevertem 3 ek. cukorral és a fahéjjal és félretettem.
A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá vertem, majd beleforgattam 4 púpozott ek. mákot és 1 kanál lisztet. Ezt is félretettem.

Eddigre megkelt a tészta és foghattam neki a formázáshoz. Az egészben ez volt a leghosszasabb fázis. Nem nehéz, csak babrás dolog. A megkelt tésztát egy deszkán átgyúrtam (nem kell semi liszt ehhez, mert eléggé olajos a tészta!) majd háromfelé osztottam, de úgy, hogy három különböző méretű golyót kaptam belőle. Ezúttal méricskéltem is a pontosabb leírás kedvéért: a megkelt tésztám kb. 63 deka volt, ezért először három egyforma darabra vágtam fel, majd az egyikből elcsíptem kb. 5 dekányit és egy másik golyóhoz gyúrtam hozzá.

Ezzel a legnagyobbikkal kezdtem először dolgozni, addig a másik kettőt a hűtőbe tettem. A golyót kétfelé osztottam, szintén úgy, hogy egy nagyobb és egy kisebb darabom legyen. Fogtam a nagyobbikat és háromfelé vágtam. Az első darabkát kinyújtottam, kb. 15 centis kör lett belőle, ráhelyeztem egy sütőpapírral leterített kapcsos tortaforma aljára, megkentem olvasztott vajjal és megszórtam cukros-fahéjas mákkal. Ráhelyeztem a következő kinyújtott lapocskát, szintén megvajaztam, bemákoztam és erre jött a harmadk kinyújtott lapocska, amit viszont egy centivel nagyobbra nyújtottam, hogy a széleket jól eltakarja. Végül bevagdostam a kört úgy, hogy nem vágtam teljesen át, a széleknél kb. 1 centi megmaradt és a “szirmokat”, vagyis ezúttal a “fenyőágakat” kihajtogattam. (Fázisfotók most nem készültek, de lehet dokumentálódni a nyáron készült napraforgókenyérnél!) A kisebbik gombóccal is ugyanígy jártam el, kinyújtottam a darabokat (kb. 10 cm-es átmérőjű körré) megkentem, megszórtam, majd belehelyeztem a nagyobbik sziromsor közepébe. Ezt is bevagdostam (szintén 8-ba), de úgy, hogy ennek a szirmai az előzőek közé essenek. A közepén keletkezett üreget megtöltöttem az előzőleg elkészített mákos habbal és az így elkészített virágot félrettem kelni, kb. 20 percig. Ekkor lekentem a tejjel elkevert tojássárgájával, letakartam egy sütőpapír-darabbal és ment az előmelegített, de már lehúzott lángú sütőbe. 20-25 perc alatt sült meg, de ezt szerintem nem éppen mérvadó, mert minden sütő másképp süt. Kb. 10-15 perc után a sütőpapírt levettem róla, hogy szépen megpiruljon a teteje is.





Elkészítettem a középső virágot is. A hűtőből elővettem a nagyobbik golyót és pontosan ugyanúgy jártam el vele, mint az előzővel. A különbség csak annyi volt, hogy ezúttal a nagyobbik körök kb. 11-12 centi átmérőjűek voltak, a kisebbek pedig 7-8 centisek és már csak 6 szirmot vágtam neki. A közepét megtöltöttem mákos habbal, hagytam kelni, majd lekentem és megsütöttem.

A legkisebbik darabot is kettéosztottam, a nagyobbik feléből pedig egy 6-7 centis, szintén háromrétegű kört nyújtottam, és úgy vagdostam be, hogy 4 szirma legyen. A közepét megtöltöttem habbal. A ksiebbik darabot is kinyújtottam és ebből két csillagformát szúrtam ki. Az egyiket élére beleállítottam a mákos habba, a másikat pedig csak ráhelyeztem a sütőpapírra a virág mellé. Kelesztettem, kentem, megsütöttem. Rácson hagytam kihűlni őket.

Amíg hűltek, elkészítettem a mázat: egy tojásfehérjét habbá vertem 10 dkg szitált porcukorral és 1 ek. citromlével. Kézi mixerrel, kb. 10 percig vertem.

Összerakás:

Fogtam egy kis tálkát, egy tortaforma-aljra helyeztem és erre ráraktam a legnagyobbik virágot. Ez lett a fenyőfa alja. Megkentem mázzal, ráhelyeztem a következő réteget, ezt is megkentem és erre jött a legkisebb, csillagos rész. A habba állított csillagot is megkentem mázzal, erre pedig “ráragasztottam” a külön sült csillagot. A maradék mázzal pedig lecsepegtettem a fát. Másnapig hagytam száradni rajta, csak ezután fotóztam és főleg ettük. A belseje így nézett ki:

EK - 2009/12



Hát, ennyi. Egyáltalán nem nehéz elkészíteni, bár biztos vagyok benne, hogy a hosszas leírás és az eléggé hosszas elkészítési idő sokakat elriaszt tőle, a végeredmény azonban tényleg mindenért kárpótol! Ha pedig a szeretteinekt ajándékozzuk meg vele, szerintem ennél több munka is kevés lenne!

Jó sütögetést, szeretetteljes ajándékozást kívánok mindenkinek!



Nagyobbik lánykám megeszi a várva-várt csillagot. Szegénykém, másfél napig várt rá, hogy megehesse:

24 megjegyzés:

iri írta...

Ugyesen kigondoltad s kivitelezted.Gratulalok!

jókaja írta...

Mekkora ötlet, és milyen gyönyörűen csináltad meg! Gratulálok!

Chef Viki írta...

Aaaaaaaah, de gyönyörűséges!

Vera írta...

Hát, ez nagyon szép!! Szerintem a karácsony pont az az alkalom, amikor lehet ilyen kicsit dolgosabb alkotásokat is csinálni, azért ünnep. Erős a késztetés, hogy kipróbáljam. :) Jövő héten úgyis macerás tortát készülök csinálni Csilla szülinapjára, szóval benne leszek a dolgokban. De az ember lányának a szülinapja is olyan, hogy muszáj valami ünnepit és rendkívülit csinálni! :)
Köszi a receptet, ügyesen kitaláltad a kivitelezést! :)

Puszi,
Vera

Alíz írta...

Mint priviben is írtam, ez egyszerűen mesés. :)

Süti Bazár írta...

Nagyon ügyes vagy! Látványos és mutatós. Látom, az aprónépnek ízlett! :))

ilgya írta...

Edit! Ez valami eszméletlen jó lett! Ide érzem a fini illatát.......és hát a látvány.... mindent visz:) ügyi vagy tényleg!

duende írta...

Hú! Meg ha! Meg izé!

Hát.... most mit mondjak?! Egyszerűen: csodálatos! :)
És milyen édes az alsó képen a lánykád! :)

sedith írta...

Köszönöm mindenkinek a szép szavakat!:) De valóban, azonkívül, hogy kissé hosszas és pepecs munka, nem nagy dolog. Jó munkát, ha hozzáláttok!:)

Wise Lady írta...

Nagyon ügyes vagy! Csodaszép lett.

Ottis írta...

Nagyon szép!

Szitya írta...

Edith!
Ez nagyon szép! És mivel a múlt hétvégén ismét gyártottam egy napraforgó-kenyeret, úgy érzem, hogy ez is menni fog. Csak két kérdésem volna. Az egyik: a fél adag tényleg elég? És szerinted lehetne dió-töltelékkel is készíteni? A mák nálunk nem túl népszerű, bár lehet, hogy ha egy ilyet legyártok, úgysem meri senki sem megkóstolni!

Puszi,

Szilvi

sedith írta...

Szilvi, tényleg elég a fél adag, sőt, szebben is meg lehetne csinálni, ha van elég türelmed. Csak kisebb átmérőjű körökkel már nagyon nehéz dolgozni, nehéz kihajtgatni a szirmokat. Így is volt, ahol jól le kellett nyomogatnom. Eredetileg dióval akartam készíteni, de mivel csak héjas dióm van pillanatnyilag (azt meg kell törni, hámozni, stb.) és a mák amúgyis ottvolt, hát mákkal készítettem. Szerintem pontosan ugyanígy kell dióval is. AMúgy olvastam már a bejegyzésedet csak még nem volt alkalmam reagálni rá. :)

mandy tarragon írta...

nem ér, most megint megéheztem... olyan nagyon guszta lett :)

Kata írta...

Edith!...nem jutok szóhoz...:)

sedith írta...

További hozzászólóknak is köszönöm. :)

Kata, eleinte még nálad is "puskáztam", hogy lássam, hogyan készültek a mini-napraforgók. :)

szannalina írta...

Az én testvérem a legügyesebb!
(Nekem hagytál?)

sedith írta...

Ani, valami maradék még árválkodik egy zacskóban! De már van valami más!;):)

szepyke írta...

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Jéééééééézusom, de jóóóóóóóóóól néz ki!
Hogy lehet, hogy nem láttam???

Uramanyám, az a mennyiségű mák, ami ebben van, hát örök hawaii!:)))

És az utolsó kép, a kislányod, ahogy leharapja a tetejét... Hát kész vagyok!
Sedith, ez valami pazar!
Hát, te jóóóóóóóó ég!
Nem jutok szóhoz, kész vagyok, nah!

sedith írta...

Szepy, őszintén mondom, reméltem, hogy tetszeni fog. :) De nincs is sok mák benne! Kb 5 deka az egész. Ledaráltam vagy 15 dekát és 10 megmaradt belőle. Azt a következő ajándékhoz használtam fel.
Örülök, hoyg tetszik neked is. :)

szepyke írta...

:))))

Még jó hogy!:))

Kati írta...

Jajj, de szép!
(Milyen jó, hogy neked vannak "nyugisabb napjaid". Nálam mindig Marci dönti ezt el. :-p)

Kiskukta írta...

Nagyon ötletes! Kb egy hete én is gondolkodok egy kelttésztás fenyőfán, de teljesen más ötlet alapján, majd megcsinálom én is, ha lesz egy pár nyugis napom. De az nem lesz ennyire látványos.

Iulia's Gourmandine írta...

Sedith draga, ti-a iesit o minunatie!! Felicitarile mele pentru idee!! Pupici si am furat ideea ta si eu!! :)