2010. február 7., vasárnap

Citromos, húsos leves


Szándékosan nem nevezem görög levesnek, mert nem hiszem, hogy sok görög lenne benne, mégha citromlével elkevert tojássárgájával is legíroztam! Nem volt ötletem, milyen levest főzzek, ezért felütöttem egy Practic-ot, amiben volt egy ilyenszerű is. Azért nálam jócskán módosult, márcsak azért is, mert nem csirkéből főztem, hanem disznóhúsból. Azért nagyon finom lett.

Citromos, húsos leves

Hozzávalók:
egy jókora, tetszés szerinti disznócsont, némi hússal is rajta, persze, 1-2 maréknyi rizs (leves mennyiségétől függően), 2 ek. házi ételízesítő, 2 tojássárgája, fél-egy citrom leve, só, petrezselyemzöld

Elkészítés:
A csontos húst odatettem főni az ételízesítős vízbe és amikor majdnem puha volt, kivettem és kicsontoztam. A húslevet felöntöttem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék és hagytam felforrni. A húsdarabokat ügyes, falatnyi kockákra vágtam és visszetettem őket a levesbe. Beledobtam a rizset és még kb. 10 percig főztem. Ekkor a tojássárgákat elkevertem a citromlével és legíroztam vele a levest. Végül sóztam és megszórtam petrezselyemzölddel.

6 megjegyzés:

Virág írta...

Fini és egyszerű. Tök jó! Holnap én is kipróbálom! Ma nagyon megjártam. Nem tudom, nálatok létezik-e ez a jelenség, de itt nálunk egyre gyakoribb, és már nem csak a hipermarketekben vásárolt csirkehússal fordul elő, hogy csirkeól (kaka) szaga, és íze van a húsnak. Vagy mi. Nem tudom, milyen körülmények között tartják ezeket az állatokat, de ha igaz a tétel, hogy az vagy, amit megszel, akkor nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy ezek a szerencsétlenek a trágyájukat is felcsipegetik. Vagy ez hülyeség?? Mindenesetre ehetetlen.
Kösz a segítséget, kiveszem a mondatot, de most még csak "gyerekek" a gyümölcsfák, tehát ipari mennyiséget csak jövőre vagy azután tudnak produkálni. Mindenesetre, ha átlinkelsz, megköszönm! DE majd csak márciusra készül el a blog olyan formára, amilyennek szeretném. Tehát ezzel várjuk még kicsit! Puszi!

Kati írta...

Hűha, bizarr! Nekem legalábbis a citrom meg a disznóhús, ráadásul levesben... :-)

Nagyon szép lett a naplód, jó, hogy két oldalsáv van. Áttekinthetőbb. :-)

sedith írta...

Virág, nincsenek konkrét, hivatalos infóim, de hallottam olyasmikat, hogy nemhogy felcsipegetik, hanem direkt etetik őket vele. Bár ezt is csak egyesek csinálják, biztos. Ne haragudj, hogy leírtam...

Kati, bizarr???:O A (disznó)hús és a citrom? Hát csak épp nem ecettel, hanem citromlével ízesítesz! Nekem ebben az égvilágon semmi furcsa nincs. De természetesen, lehet, hoyg ami neked megszokott, az meg nekem furcsa. :D Már megszokhattuk!:)

Felhőlány írta...

Szép lett az új blogdesign! Nekem is nagyon tetszik! :) ezt a citromos levest meg olvastam már több blogon, de úgy látom, hogy ki kell próbáljam! Van benne valami "más" amitől érdekes! Nagyon jó! - bár nálam csirke vagy pulyka jöhet csak szóba, de nem hiszem hogy ez akadály lehetne... :)

sedith írta...

Felhőlány, eredetileg is csirke volt a levesben, csak nekem meg már elő volt véve az a csont. Tudod, a gombhoz a kabátot tipikus esete. :) Biztos ízleni fog!:)

Natimi írta...

Drága Edit!az utóbbi bejegyzéseidben mind arról írtál ,amit éppen keresek!Az előbb a fánk,most ez a nagyon fincsi leves!Valamit újítani szeretnék leveseim terén:)-ez pont megfelel egynek:))Köszönöm!

Puszillak,
Timi

Related Posts with Thumbnails

2010. február 7., vasárnap

Citromos, húsos leves


Szándékosan nem nevezem görög levesnek, mert nem hiszem, hogy sok görög lenne benne, mégha citromlével elkevert tojássárgájával is legíroztam! Nem volt ötletem, milyen levest főzzek, ezért felütöttem egy Practic-ot, amiben volt egy ilyenszerű is. Azért nálam jócskán módosult, márcsak azért is, mert nem csirkéből főztem, hanem disznóhúsból. Azért nagyon finom lett.

Citromos, húsos leves

Hozzávalók:
egy jókora, tetszés szerinti disznócsont, némi hússal is rajta, persze, 1-2 maréknyi rizs (leves mennyiségétől függően), 2 ek. házi ételízesítő, 2 tojássárgája, fél-egy citrom leve, só, petrezselyemzöld

Elkészítés:
A csontos húst odatettem főni az ételízesítős vízbe és amikor majdnem puha volt, kivettem és kicsontoztam. A húslevet felöntöttem annyi vízzel, amennyi levest szeretnék és hagytam felforrni. A húsdarabokat ügyes, falatnyi kockákra vágtam és visszetettem őket a levesbe. Beledobtam a rizset és még kb. 10 percig főztem. Ekkor a tojássárgákat elkevertem a citromlével és legíroztam vele a levest. Végül sóztam és megszórtam petrezselyemzölddel.

6 megjegyzés:

Virág írta...

Fini és egyszerű. Tök jó! Holnap én is kipróbálom! Ma nagyon megjártam. Nem tudom, nálatok létezik-e ez a jelenség, de itt nálunk egyre gyakoribb, és már nem csak a hipermarketekben vásárolt csirkehússal fordul elő, hogy csirkeól (kaka) szaga, és íze van a húsnak. Vagy mi. Nem tudom, milyen körülmények között tartják ezeket az állatokat, de ha igaz a tétel, hogy az vagy, amit megszel, akkor nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy ezek a szerencsétlenek a trágyájukat is felcsipegetik. Vagy ez hülyeség?? Mindenesetre ehetetlen.
Kösz a segítséget, kiveszem a mondatot, de most még csak "gyerekek" a gyümölcsfák, tehát ipari mennyiséget csak jövőre vagy azután tudnak produkálni. Mindenesetre, ha átlinkelsz, megköszönm! DE majd csak márciusra készül el a blog olyan formára, amilyennek szeretném. Tehát ezzel várjuk még kicsit! Puszi!

Kati írta...

Hűha, bizarr! Nekem legalábbis a citrom meg a disznóhús, ráadásul levesben... :-)

Nagyon szép lett a naplód, jó, hogy két oldalsáv van. Áttekinthetőbb. :-)

sedith írta...

Virág, nincsenek konkrét, hivatalos infóim, de hallottam olyasmikat, hogy nemhogy felcsipegetik, hanem direkt etetik őket vele. Bár ezt is csak egyesek csinálják, biztos. Ne haragudj, hogy leírtam...

Kati, bizarr???:O A (disznó)hús és a citrom? Hát csak épp nem ecettel, hanem citromlével ízesítesz! Nekem ebben az égvilágon semmi furcsa nincs. De természetesen, lehet, hoyg ami neked megszokott, az meg nekem furcsa. :D Már megszokhattuk!:)

Felhőlány írta...

Szép lett az új blogdesign! Nekem is nagyon tetszik! :) ezt a citromos levest meg olvastam már több blogon, de úgy látom, hogy ki kell próbáljam! Van benne valami "más" amitől érdekes! Nagyon jó! - bár nálam csirke vagy pulyka jöhet csak szóba, de nem hiszem hogy ez akadály lehetne... :)

sedith írta...

Felhőlány, eredetileg is csirke volt a levesben, csak nekem meg már elő volt véve az a csont. Tudod, a gombhoz a kabátot tipikus esete. :) Biztos ízleni fog!:)

Natimi írta...

Drága Edit!az utóbbi bejegyzéseidben mind arról írtál ,amit éppen keresek!Az előbb a fánk,most ez a nagyon fincsi leves!Valamit újítani szeretnék leveseim terén:)-ez pont megfelel egynek:))Köszönöm!

Puszillak,
Timi