2010. február 25., csütörtök

Gyors ebéd: tejszínes tészta salátával



Lányebéd volt, magamnak készítettem.:) Alapja a múlkor készített zöldséges tészta volt, amihez viszont Judith adta az ötletet. Kiegészítettem friss zöldségekből készült salátával, így az adagnak alig tudtam megenni felét.

Tejszínes-zöldséges tészta friss salátával

Hozzávalók (2 személyre): 20 dkg spiráltészta, 2 marék zöldborsó, 1 maréknyi csíkokra vágott piros húsú paprika (nekem fagyasztott volt), 2,5 dl tejszín és tejföl vegyesen, 3 nagy cikk fokhagyma, 1 ek. vaj, 2 ek. kukoricaolaj, só, bazsalikom.

Elkészítés:
Úgy indítottam, mint a múltkor. A lobogó vízbe dobtam először a zöldborsót, majd újraforráskor a tésztát, újabb újraforráskor pedig a paprikacsíkokat. Amikor a tészta jó volt, az egészet leszűrtem. A fokhagymát megtisztítottam, ellapítottam, majd apróra vágtam. A vajat és a kukoricaolajat felhevítettem, megpároltam benne a darabolt fokhagymát, majd felöntöttem kb. 2 dl tejszínnel és 0,5 dl tejföllel. Sóztam és szárított bazsalikommal ízesítettem, illetve pár percig forraltam, amíg kissé besűrűsödött. A zöldséges tésztát leszűrtem és beleöntöttem a mártásba. Összeforgattam, hagytam kettőt lobbanni és készen is volt. Amíg főtt a tészta, a zöldségsalátát is elkészíettem.

Friss saláta

Hozzávalók: 1/2 feketeretek, 1 közepes murok (sárgarépa), 2 kisebb alma, 3 zellerszár, só, almaecet, 2 ek. kukoricaolaj.

Elkészítés:
A retket és a répát meghámoztam, nagylyukú reszelőn lereszeltem. Az almát is, de hámozatlanul. A szárzellert vékonyra szeleteltem. Sóztam, meglocsoltam almaecettel és kukoricaolajjal, majd lazán összeforgattam.

Az édeskés saláta remekül illett a tészta sós-illatos ízéhez, együttesen egy nagyon laktató, szétválasztó diétákba is beleillő fogást alkottak.

13 megjegyzés:

egycsipet írta...

Én nagyon szeretem az ilyen tésztákat, most is tudnék falatozni belőle. :))

Wise Lady írta...

Én is szeretem, kérek :D

PHAEDRA írta...

Kipróbáltam, nagyon jól sikerült.
Köszönöm az ötletet.:)

sedith írta...

Egycsipet, Wise Lady, nagyon szívesen, még maradt belőle, ha meg tudtok osztozni rajta, áldásom rátok!:D Ha meg nem, jó lesz nekem ma is ebédre!:)

Phaedra, ez igen aztán, gyors voltál! örülök, hogy elkészítetted és még inkább, hogy ízlett is. Salátával vagy anélkül?

Alíz írta...

Húúúúúúúúú, mennyi finomságot készitettél, mióta nem jártam erre és milyen csudajó lett a blogod. Gratulálok!

sedith írta...

Alíz, és te? Te főztél is valamit az utóbbi hónapban?:) A naplódból nem úgy tűnik! Most hétvégén tessék gyorsan pótolni egy kicsit, nem járja, hoyg februárban egy bejegyzésed se legyen!:)
Köszi.:)

Gizi írta...

Nagyon guszta!!!! Imádom a tésztás finomságokat, köszi az ötletet, már viszem is a receptet.:)

Andi/cuki írta...

De fino lehetett,jól néz ki ez a sok zöld!:-))

iri írta...

Nahat ez nagyon erdekes,eppen be akartam irni a cimet ahol az "edes szemeidet" mutatom be s akkor fedezem fel hogy ez mar ki van deritve a Live Traffic Fedd-ben.Ez meg micsoda mert en nem tudom.

iri írta...

Megjobban megneztem:Szegyenfal???!!
Nem lehet igaz!

sedith írta...

Gizi, Andi, köszi!:)

Iri, nem értem pontosan mi van az édes szemekkel, a Feedjit traffic Feed azt mutatja, hogy ki honnan érkezik és merre lép ki az oldalamról.

A Szégyenfal pedig azokat a linkeket tartalmazza, ahol lopott képeket találtak egyesek. Nem azok tartoznak hozzá, akiket középen, nagyban láttál, hanem akik jobb oldalon, kicsiben szerepelnek. Akik középen vannak, azok a blogok, akik összefogtak a képtolvajok ellen, és csak saját fotókat használnak/használunk. :)

iri írta...

Es nem mentel be a masik blogomra hogy lasd,ujbol kellett az unokaknak edesszem.

szepyke írta...

Micsoda piros-fehér-zöld étel!:)

2010. február 25., csütörtök

Gyors ebéd: tejszínes tészta salátával

Bejegyezte: sedith dátum: 18:09


Lányebéd volt, magamnak készítettem.:) Alapja a múlkor készített zöldséges tészta volt, amihez viszont Judith adta az ötletet. Kiegészítettem friss zöldségekből készült salátával, így az adagnak alig tudtam megenni felét.

Tejszínes-zöldséges tészta friss salátával

Hozzávalók (2 személyre): 20 dkg spiráltészta, 2 marék zöldborsó, 1 maréknyi csíkokra vágott piros húsú paprika (nekem fagyasztott volt), 2,5 dl tejszín és tejföl vegyesen, 3 nagy cikk fokhagyma, 1 ek. vaj, 2 ek. kukoricaolaj, só, bazsalikom.

Elkészítés:
Úgy indítottam, mint a múltkor. A lobogó vízbe dobtam először a zöldborsót, majd újraforráskor a tésztát, újabb újraforráskor pedig a paprikacsíkokat. Amikor a tészta jó volt, az egészet leszűrtem. A fokhagymát megtisztítottam, ellapítottam, majd apróra vágtam. A vajat és a kukoricaolajat felhevítettem, megpároltam benne a darabolt fokhagymát, majd felöntöttem kb. 2 dl tejszínnel és 0,5 dl tejföllel. Sóztam és szárított bazsalikommal ízesítettem, illetve pár percig forraltam, amíg kissé besűrűsödött. A zöldséges tésztát leszűrtem és beleöntöttem a mártásba. Összeforgattam, hagytam kettőt lobbanni és készen is volt. Amíg főtt a tészta, a zöldségsalátát is elkészíettem.

Friss saláta

Hozzávalók: 1/2 feketeretek, 1 közepes murok (sárgarépa), 2 kisebb alma, 3 zellerszár, só, almaecet, 2 ek. kukoricaolaj.

Elkészítés:
A retket és a répát meghámoztam, nagylyukú reszelőn lereszeltem. Az almát is, de hámozatlanul. A szárzellert vékonyra szeleteltem. Sóztam, meglocsoltam almaecettel és kukoricaolajjal, majd lazán összeforgattam.

Az édeskés saláta remekül illett a tészta sós-illatos ízéhez, együttesen egy nagyon laktató, szétválasztó diétákba is beleillő fogást alkottak.

13 megjegyzés on "Gyors ebéd: tejszínes tészta salátával"

egycsipet on 2010. február 25. 18:47 írta...

Én nagyon szeretem az ilyen tésztákat, most is tudnék falatozni belőle. :))

Wise Lady on 2010. február 25. 20:53 írta...

Én is szeretem, kérek :D

PHAEDRA on 2010. február 25. 22:14 írta...

Kipróbáltam, nagyon jól sikerült.
Köszönöm az ötletet.:)

sedith on 2010. február 26. 6:45 írta...

Egycsipet, Wise Lady, nagyon szívesen, még maradt belőle, ha meg tudtok osztozni rajta, áldásom rátok!:D Ha meg nem, jó lesz nekem ma is ebédre!:)

Phaedra, ez igen aztán, gyors voltál! örülök, hogy elkészítetted és még inkább, hogy ízlett is. Salátával vagy anélkül?

Alíz on 2010. február 26. 7:01 írta...

Húúúúúúúúú, mennyi finomságot készitettél, mióta nem jártam erre és milyen csudajó lett a blogod. Gratulálok!

sedith on 2010. február 26. 8:43 írta...

Alíz, és te? Te főztél is valamit az utóbbi hónapban?:) A naplódból nem úgy tűnik! Most hétvégén tessék gyorsan pótolni egy kicsit, nem járja, hoyg februárban egy bejegyzésed se legyen!:)
Köszi.:)

Gizi on 2010. február 26. 21:17 írta...

Nagyon guszta!!!! Imádom a tésztás finomságokat, köszi az ötletet, már viszem is a receptet.:)

Andi/cuki on 2010. február 27. 21:04 írta...

De fino lehetett,jól néz ki ez a sok zöld!:-))

iri on 2010. február 27. 23:10 írta...

Nahat ez nagyon erdekes,eppen be akartam irni a cimet ahol az "edes szemeidet" mutatom be s akkor fedezem fel hogy ez mar ki van deritve a Live Traffic Fedd-ben.Ez meg micsoda mert en nem tudom.

iri on 2010. február 27. 23:21 írta...

Megjobban megneztem:Szegyenfal???!!
Nem lehet igaz!

sedith on 2010. február 28. 9:13 írta...

Gizi, Andi, köszi!:)

Iri, nem értem pontosan mi van az édes szemekkel, a Feedjit traffic Feed azt mutatja, hogy ki honnan érkezik és merre lép ki az oldalamról.

A Szégyenfal pedig azokat a linkeket tartalmazza, ahol lopott képeket találtak egyesek. Nem azok tartoznak hozzá, akiket középen, nagyban láttál, hanem akik jobb oldalon, kicsiben szerepelnek. Akik középen vannak, azok a blogok, akik összefogtak a képtolvajok ellen, és csak saját fotókat használnak/használunk. :)

iri on 2010. február 28. 15:18 írta...

Es nem mentel be a masik blogomra hogy lasd,ujbol kellett az unokaknak edesszem.

szepyke on 2010. február 28. 23:47 írta...

Micsoda piros-fehér-zöld étel!:)

Related Posts with Thumbnails