2010. április 25., vasárnap

Tojásos halkrém



Ezt a gyors, egyszerű és nagyszerű kence-receptet a Kifőztük 2. számában is olvashattátok, persze, ha letöltöttétek. Ha nem, regisztráció vagy belépés után még most is megtehetitek ITT. :)

Tojásos halkrém

A halas krémeknek millió változata létezik, de ilyet még sehol sem láttam-olvastam. Nálunk is most készült először, de, biztos, hogy nem utoljára. Amilyen gyors és egyszerű, olyan nagyszerű is!

Hozzávalók (2 személyre):
- 1 tonhalkonzerv (170 g-os)
- 3 főtt tojás
- fél hagyma
- 1-2 evőkanál tejföl
- só, bors, citromlé

A halkonzervet (darabolt ton) leszűrjük, de az olaját nem dobjuk el. A főtt tojásokat meghámozzuk, és a hagymával együtt botmixerrel vagy aprítógéppel pépesítjük. Óvatosan hozzákeverjük a halhúst, majd lazítjuk a tejföllel és tetszés szerint a konzerv leszűrt olajával. Sózzuk, borsozzuk és pár csepp citromlével ízesítjük. Kenyérre kenve, kígyóuborkával fogyasztva vagy citromos teával kísérve, nagyon finom reggeli-vacsora.

5 megjegyzés:

Alíz írta...

Ennyire sok tojással még nem készítettem, ki kell próbáljam - nem lehet rossz. :) S eszembe jutott egy kapros változat, amit nagyon régen nem készítettem... Na majd egyszer, amikor a gyermekek nem lesznek itthon, mert egyik sem szereti a kapor ízét.

Natimi írta...

A mi nagy kedvencünk a tojáskrém simán:)De most már ezt is kifogom próbálni,mert nagyon hangzik/mutat:)

Puszi,
Timi

Ági angyalai írta...

Szuper! Az én "anti gasztro blogomban" :-)) az első helyen szerepel a megunhatatlan tonhalkrém. Ezt az új verziót is bevetem, remélem sikere lesz és ezt is imádni fogják, ahogy a jól megszokott joghurtosat.
Puszi és köszi
Ágnes

sedith írta...

Alíz, majd készítsd el a kaprosat június végén! Én imádom a kaprot!;) Én sem készíthetném, bár csak a pasim az, aki nem szereti!

Timi, csak rajta, mert nem hinném, hogy csalódnál!:)

sedith írta...

Ági, az imént csodálkoztam: mutatta, hogy 3 megjegyzés van itt, közben mégiscsak 2 volt, az Alízé és a Timié. Aztán írtam én és lett 4, de még mindig csak 3-at láttam. Most meg látom, mégis az enyém előtt van a tied. Szóval, nem szándékosan nem válaszoltam neked!:)

Emlékszem a tonhalkrémedre és tudom, hogy Hannának kedvence. Szerintem ez is ízlene neki/nektek! Ígéretemhez híven, a 2. számba könynű és gyors, éppen neked (is) való recepteket küldtem!;):) Majd jön a másik is!:)
Puszi

2010. április 25., vasárnap

Tojásos halkrém

Bejegyezte: sedith dátum: 8:06


Ezt a gyors, egyszerű és nagyszerű kence-receptet a Kifőztük 2. számában is olvashattátok, persze, ha letöltöttétek. Ha nem, regisztráció vagy belépés után még most is megtehetitek ITT. :)

Tojásos halkrém

A halas krémeknek millió változata létezik, de ilyet még sehol sem láttam-olvastam. Nálunk is most készült először, de, biztos, hogy nem utoljára. Amilyen gyors és egyszerű, olyan nagyszerű is!

Hozzávalók (2 személyre):
- 1 tonhalkonzerv (170 g-os)
- 3 főtt tojás
- fél hagyma
- 1-2 evőkanál tejföl
- só, bors, citromlé

A halkonzervet (darabolt ton) leszűrjük, de az olaját nem dobjuk el. A főtt tojásokat meghámozzuk, és a hagymával együtt botmixerrel vagy aprítógéppel pépesítjük. Óvatosan hozzákeverjük a halhúst, majd lazítjuk a tejföllel és tetszés szerint a konzerv leszűrt olajával. Sózzuk, borsozzuk és pár csepp citromlével ízesítjük. Kenyérre kenve, kígyóuborkával fogyasztva vagy citromos teával kísérve, nagyon finom reggeli-vacsora.

5 megjegyzés on "Tojásos halkrém"

Alíz on 2010. április 25. 11:51 írta...

Ennyire sok tojással még nem készítettem, ki kell próbáljam - nem lehet rossz. :) S eszembe jutott egy kapros változat, amit nagyon régen nem készítettem... Na majd egyszer, amikor a gyermekek nem lesznek itthon, mert egyik sem szereti a kapor ízét.

Natimi on 2010. április 26. 10:39 írta...

A mi nagy kedvencünk a tojáskrém simán:)De most már ezt is kifogom próbálni,mert nagyon hangzik/mutat:)

Puszi,
Timi

Ági angyalai on 2010. április 26. 11:37 írta...

Szuper! Az én "anti gasztro blogomban" :-)) az első helyen szerepel a megunhatatlan tonhalkrém. Ezt az új verziót is bevetem, remélem sikere lesz és ezt is imádni fogják, ahogy a jól megszokott joghurtosat.
Puszi és köszi
Ágnes

sedith on 2010. április 26. 11:52 írta...

Alíz, majd készítsd el a kaprosat június végén! Én imádom a kaprot!;) Én sem készíthetném, bár csak a pasim az, aki nem szereti!

Timi, csak rajta, mert nem hinném, hogy csalódnál!:)

sedith on 2010. április 26. 12:44 írta...

Ági, az imént csodálkoztam: mutatta, hogy 3 megjegyzés van itt, közben mégiscsak 2 volt, az Alízé és a Timié. Aztán írtam én és lett 4, de még mindig csak 3-at láttam. Most meg látom, mégis az enyém előtt van a tied. Szóval, nem szándékosan nem válaszoltam neked!:)

Emlékszem a tonhalkrémedre és tudom, hogy Hannának kedvence. Szerintem ez is ízlene neki/nektek! Ígéretemhez híven, a 2. számba könynű és gyors, éppen neked (is) való recepteket küldtem!;):) Majd jön a másik is!:)
Puszi

Related Posts with Thumbnails