2010. május 28., péntek

Gyümölcsszószos palacsinta


Hozzávalók:
15-20 db hígpalacsinta (recept pl. ITT ), 20-25 dkg piros gyümölcs (eper, málna, szeder, áfonya, meggy vagyesen), cukor ízlés szerint, porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A palacsintákat megsütjük. A gyümölcsöt 1-2 kanál cukorral és 2-3 evőkanál vízzel feltesszük főni és pár percig forraljuk. Eztán botmixerrel pürésítjük, adunk hozzá még néhány kanál vizet, ízlés szerint édesítjük, ha még kell, és beforraljuk mártás sűrűségűre. Mindegyik palacsintára csepegtetünk a szószból 1-2 kanálnyit, négybehajtjuk, lecsepegtetjük még kevés szósszal és megszórjuk porcukorral. Gyors, finom desszert, és, természetesen, fagyasztott gyümölcsből is lehet készíteni.

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Már magában a palacsinta király, de így csodás

sedith írta...

Bianka, láttad volna, a kisasszonyok hogy tömték magukba!:)

Wise Lady írta...

Fincsi-fincsi!

2010. május 28., péntek

Gyümölcsszószos palacsinta

Bejegyezte: sedith dátum: 14:03

Hozzávalók:
15-20 db hígpalacsinta (recept pl. ITT ), 20-25 dkg piros gyümölcs (eper, málna, szeder, áfonya, meggy vagyesen), cukor ízlés szerint, porcukor a szóráshoz

Elkészítés:
A palacsintákat megsütjük. A gyümölcsöt 1-2 kanál cukorral és 2-3 evőkanál vízzel feltesszük főni és pár percig forraljuk. Eztán botmixerrel pürésítjük, adunk hozzá még néhány kanál vizet, ízlés szerint édesítjük, ha még kell, és beforraljuk mártás sűrűségűre. Mindegyik palacsintára csepegtetünk a szószból 1-2 kanálnyit, négybehajtjuk, lecsepegtetjük még kevés szósszal és megszórjuk porcukorral. Gyors, finom desszert, és, természetesen, fagyasztott gyümölcsből is lehet készíteni.

3 megjegyzés on "Gyümölcsszószos palacsinta"

Bianka on 2010. május 28. 20:35 írta...

Már magában a palacsinta király, de így csodás

sedith on 2010. május 29. 7:17 írta...

Bianka, láttad volna, a kisasszonyok hogy tömték magukba!:)

Wise Lady on 2010. május 29. 14:28 írta...

Fincsi-fincsi!

Related Posts with Thumbnails