2010. május 4., kedd

Sült csirkecomb almával


Nagyon egyszerű összedobni, 10-15 percnyi munkánk van vele, és a sütő is elvégzi a dolgát 35-40 perc alatt.

Hozzávalók: csirkecombok (méretüktől függően személyenként 1-2 darab), só, bors, egyéb fűszerek ízlés szerint, 1 csokor újfokhagyma, 2-3 alma héjastól, magház nélkül, néhány evőkanál liszt, pici olaj, zsemlemorzsa.

Elkészítése:
A combokat megtisztítjuk, megmossuk, és ahol a legvastagabb a hús, a csont mellett bemetsszük. Ízlés szerint fűszerezzük, lisztbe forgatjuk, majd egy olajjal kikent, morzsával megszórt tűzálló tálba helyezzük. A megmosott, feldarabolt almákat a hús mellé tesszük, az újfokhagyma-szárakat ráfektetjük, meglocsoljuk még kevés olajjal, öntünk alá 1-2 dl vizet (vagy vízzel vegyített bort), alufóliával lefedjük és kb. 30 percig forró sütőben pároljuk. Ekkor levesszük a fóliát és hagyjuk, hogy a csirkecombok szép pirosra süljenek. Alma helyett krumplihasábokat is tehetünk a combok mellé, de így a húsnak nem lesz ugyanolyan aromája, mintha almával készült volna!

7 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Ez az egyik legkedvesebb téli ételem! És az alma majdnem egyetlen fogyasztási formája.
Nálam talán annyival készül másképpen, hogy az arányok fordítva működnek... kevesebb csirkecomb, rengeteg alma... :)

duende írta...

Nálam is épp csirkecomb sül a sütőben! :) Régen volt már terítéken... Almával sütve én is nagyon szeretem!

Bianka írta...

Imádom, én is ma csirkecomot eszem :))))

Ági írta...

Nem tudom mi lehet. De ugye nem a kaviárt ütöd be, mert az csak alcím, hanem azt, hogy www.rapidvacsi.blogspot.com

Ha tovább rendetlenkedik, szólok az uramnak, ő elég jól eligazodik e téren (is). Köszi, hogy szóltál, nehogy már lemaradjanak az asszonyok a gyors kajákról. :-))

Puszi
Ági

sedith írta...

Felhőlány, nálunk eléggé ritkán van, mert a férjem nincs oda a gyümölcs-hús kombinációkért, ezúttal is csak húst evett.:P Én viszont már nagyon szeretem, pedig eleinte én is fintorogtam az ilyen ételeknek!:)

Duende, Bianka, jó étvágyat a csirkéhez!:)

Ágnes, mentem direkt a blogcímre a listámból, mentem csak a bejegyzés linkjére és beütöttem külön is a rapidvacsi pont ... címet, és ma sehogy sem nyitotta meg. Meg kellene tudni, hogy másoknál is fennáll-e ez a probléma, vagy csak nálam, mielőtt szólnál az uradnak.:)

Névtelen írta...

Mien szeepet játszikbazvalma a csirke kortörtènetèben? Csak.simán azbízèt bolonditja meg, vagy esetleg mèg puhítja vagy bármien más szerepe van?? Koszonom :)

sedith írta...

Kedves Névtelen, szerintem csakis az ízéhez ad hozzá, más szerepét nem tudom.

Related Posts with Thumbnails

2010. május 4., kedd

Sült csirkecomb almával


Nagyon egyszerű összedobni, 10-15 percnyi munkánk van vele, és a sütő is elvégzi a dolgát 35-40 perc alatt.

Hozzávalók: csirkecombok (méretüktől függően személyenként 1-2 darab), só, bors, egyéb fűszerek ízlés szerint, 1 csokor újfokhagyma, 2-3 alma héjastól, magház nélkül, néhány evőkanál liszt, pici olaj, zsemlemorzsa.

Elkészítése:
A combokat megtisztítjuk, megmossuk, és ahol a legvastagabb a hús, a csont mellett bemetsszük. Ízlés szerint fűszerezzük, lisztbe forgatjuk, majd egy olajjal kikent, morzsával megszórt tűzálló tálba helyezzük. A megmosott, feldarabolt almákat a hús mellé tesszük, az újfokhagyma-szárakat ráfektetjük, meglocsoljuk még kevés olajjal, öntünk alá 1-2 dl vizet (vagy vízzel vegyített bort), alufóliával lefedjük és kb. 30 percig forró sütőben pároljuk. Ekkor levesszük a fóliát és hagyjuk, hogy a csirkecombok szép pirosra süljenek. Alma helyett krumplihasábokat is tehetünk a combok mellé, de így a húsnak nem lesz ugyanolyan aromája, mintha almával készült volna!

7 megjegyzés:

Felhőlány írta...

Ez az egyik legkedvesebb téli ételem! És az alma majdnem egyetlen fogyasztási formája.
Nálam talán annyival készül másképpen, hogy az arányok fordítva működnek... kevesebb csirkecomb, rengeteg alma... :)

duende írta...

Nálam is épp csirkecomb sül a sütőben! :) Régen volt már terítéken... Almával sütve én is nagyon szeretem!

Bianka írta...

Imádom, én is ma csirkecomot eszem :))))

Ági írta...

Nem tudom mi lehet. De ugye nem a kaviárt ütöd be, mert az csak alcím, hanem azt, hogy www.rapidvacsi.blogspot.com

Ha tovább rendetlenkedik, szólok az uramnak, ő elég jól eligazodik e téren (is). Köszi, hogy szóltál, nehogy már lemaradjanak az asszonyok a gyors kajákról. :-))

Puszi
Ági

sedith írta...

Felhőlány, nálunk eléggé ritkán van, mert a férjem nincs oda a gyümölcs-hús kombinációkért, ezúttal is csak húst evett.:P Én viszont már nagyon szeretem, pedig eleinte én is fintorogtam az ilyen ételeknek!:)

Duende, Bianka, jó étvágyat a csirkéhez!:)

Ágnes, mentem direkt a blogcímre a listámból, mentem csak a bejegyzés linkjére és beütöttem külön is a rapidvacsi pont ... címet, és ma sehogy sem nyitotta meg. Meg kellene tudni, hogy másoknál is fennáll-e ez a probléma, vagy csak nálam, mielőtt szólnál az uradnak.:)

Névtelen írta...

Mien szeepet játszikbazvalma a csirke kortörtènetèben? Csak.simán azbízèt bolonditja meg, vagy esetleg mèg puhítja vagy bármien más szerepe van?? Koszonom :)

sedith írta...

Kedves Névtelen, szerintem csakis az ízéhez ad hozzá, más szerepét nem tudom.