2010. május 27., csütörtök

Túrókrémes tekercsek

Sajnos, alig van szusszanásnyi időm, az éppen elkészült ételeket még véletlenül sem tudom lejegyezni. Millió fotó vár feldolgozásra, rengeteg recept lejegyzésre. De egyelőre nem tudok időt szánni rájuk. Még szerencse, hogy van az Erdélyi konyha és a Kifőztük, hogy az ott megjelent, már kész recepteket icipici plusz munkával ide is fel tudom tenni. Ez a finom előétel az Erdélyi konyha húsvéti, azaz áprilisi számában jelent meg. Most viszont igazi szezonja van a hozzávalóknak és nem mellesleg, különleges, látványos módja a zöldfűszeres túrókrém tálalásának! Rajta hát!:)


Túrókrémes tekercsek

Hozzávalók: 2 kígyóuborka, 25 dkg tehéntúró, 2 dkg lágy vaj, 1 tojás, 2 dl olaj, 1 teáskanál mustár, 1 cikk fokhagyma, só, bors, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, esetleg fél teáskanál apróra vágott kapor
Elkészítése: A túrót villával szétnyomjuk és a vajjal habosra keverjük. A tojásból, a mustárból és az olajból félperces majonézt készítünk, amiből 2 púpozott evőkanálnyit a vajas-túrós keverékhez adunk (A többit felhasználjuk valami máshoz.). Beletesszük az áttört fokhagymát, sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesítjük és újra habosra keverjük. Az uborkákat hosszanti irányban vékonyra szeleteljük (hámozóval vagy sajtszeletelővel tökéletesen kivitelezhető), picit sózzuk, megkenjük túrós keverékkel és lazán feltekerjük. Ha esetleg ki akarnának bomlani a tekercsek, a végüket meg lehet tűzni egy fél fogpiszkálóval.

EK - 2010/4

13 megjegyzés:

Bianka írta...

hű remek, nagyon gusztán néznek ki

Szitya írta...

Edith!
Ez olyan gyönyörű!!! Már a szemnek is élvezet, és hát, a leírás alapján, az ízlelőbimbóknak is jut a gyönyörből rendesen!!!

Szilvi

Ami írta...

Nagyon tetszik a recepted! húúú muszáj lesz kipróbálnom :)

Süti Bazár írta...

Az ötlet is csodás és a tálalás is. Annyira szép... :))

Gál Edith írta...

Nagyon nagyon guszta!!!

Anna írta...

Ennivaló!!! Guszta, guszta, guszta!
- és hát, igen, képzeld el nem vettem észre hogy kifőtt a 3 példányszám, csak amikor a blogodon írtad.
CSak így tovább!
(Érdemes lenne kiadni nyomtatott formátumban is!!!)

Wise Lady írta...

Gyönyörű ez a tál!

BeckZsu írta...

Olyan jól néz ki, egészen megéheztem tőle :)

sedith írta...

Köszönöm mindenkinek!:)

Anna, fizeted a kiadási költségeket? Mert nyélbeüthető lehetne a dolgo!:D:D:D

Anna írta...

Drága Edith, ha kiadó lennék BIZTOSAN magamravállalnám.

lorien írta...

Hú, ez nagyon jól néz ki, asszem én is kivitelek majd valami hasonlót :)

sedith írta...

Anna, egyszer talán akad valaki, aki "fantáziát" lát a dologban!:)

Lorien, csak rajta!:)

Kati írta...

Nagyon ínycsiklandóan néz ki! :-)

Related Posts with Thumbnails

2010. május 27., csütörtök

Túrókrémes tekercsek

Sajnos, alig van szusszanásnyi időm, az éppen elkészült ételeket még véletlenül sem tudom lejegyezni. Millió fotó vár feldolgozásra, rengeteg recept lejegyzésre. De egyelőre nem tudok időt szánni rájuk. Még szerencse, hogy van az Erdélyi konyha és a Kifőztük, hogy az ott megjelent, már kész recepteket icipici plusz munkával ide is fel tudom tenni. Ez a finom előétel az Erdélyi konyha húsvéti, azaz áprilisi számában jelent meg. Most viszont igazi szezonja van a hozzávalóknak és nem mellesleg, különleges, látványos módja a zöldfűszeres túrókrém tálalásának! Rajta hát!:)


Túrókrémes tekercsek

Hozzávalók: 2 kígyóuborka, 25 dkg tehéntúró, 2 dkg lágy vaj, 1 tojás, 2 dl olaj, 1 teáskanál mustár, 1 cikk fokhagyma, só, bors, 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld, esetleg fél teáskanál apróra vágott kapor
Elkészítése: A túrót villával szétnyomjuk és a vajjal habosra keverjük. A tojásból, a mustárból és az olajból félperces majonézt készítünk, amiből 2 púpozott evőkanálnyit a vajas-túrós keverékhez adunk (A többit felhasználjuk valami máshoz.). Beletesszük az áttört fokhagymát, sóval, borssal, zöldfűszerekkel ízesítjük és újra habosra keverjük. Az uborkákat hosszanti irányban vékonyra szeleteljük (hámozóval vagy sajtszeletelővel tökéletesen kivitelezhető), picit sózzuk, megkenjük túrós keverékkel és lazán feltekerjük. Ha esetleg ki akarnának bomlani a tekercsek, a végüket meg lehet tűzni egy fél fogpiszkálóval.

EK - 2010/4

13 megjegyzés:

Bianka írta...

hű remek, nagyon gusztán néznek ki

Szitya írta...

Edith!
Ez olyan gyönyörű!!! Már a szemnek is élvezet, és hát, a leírás alapján, az ízlelőbimbóknak is jut a gyönyörből rendesen!!!

Szilvi

Ami írta...

Nagyon tetszik a recepted! húúú muszáj lesz kipróbálnom :)

Süti Bazár írta...

Az ötlet is csodás és a tálalás is. Annyira szép... :))

Gál Edith írta...

Nagyon nagyon guszta!!!

Anna írta...

Ennivaló!!! Guszta, guszta, guszta!
- és hát, igen, képzeld el nem vettem észre hogy kifőtt a 3 példányszám, csak amikor a blogodon írtad.
CSak így tovább!
(Érdemes lenne kiadni nyomtatott formátumban is!!!)

Wise Lady írta...

Gyönyörű ez a tál!

BeckZsu írta...

Olyan jól néz ki, egészen megéheztem tőle :)

sedith írta...

Köszönöm mindenkinek!:)

Anna, fizeted a kiadási költségeket? Mert nyélbeüthető lehetne a dolgo!:D:D:D

Anna írta...

Drága Edith, ha kiadó lennék BIZTOSAN magamravállalnám.

lorien írta...

Hú, ez nagyon jól néz ki, asszem én is kivitelek majd valami hasonlót :)

sedith írta...

Anna, egyszer talán akad valaki, aki "fantáziát" lát a dologban!:)

Lorien, csak rajta!:)

Kati írta...

Nagyon ínycsiklandóan néz ki! :-)