2010. július 11., vasárnap

Relikvia


Valamikor ilyet is készítettem.:) Nyilvánvaló, hogy eperszezonban, csak elmaradt a leírása. Azért felteszem, megmutatom, mert most is elkészítehető, persze, eper helyett málnával, szederrel, áfonyával, meggyel. Vagy barackkal is, csak akkor már nem kell mellé a narancs, ert nincs kontraszt. A recept olyan egyszerű, hogy nem is recept már.

Egyszerűen poharakba, kelyhekbe rétegezünk epret (málnát, stb.), feldarabolt narancsot, összemorzsolt kekszet és felvert tejszínhabot. Persze, lehet cifrázni: a tejszínhabot krémtúróval, mascarponéval, vaníliával, rummal elkeverni-ízesíteni, a keksz is lehet kétféle: vaníliás és kakaós, de akár babapiskóta is használható helyette. Bárhogy is: egyszerű, gyors, és mennyei desszert. :) Nyáron érdemes jól behűteni.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta

Ami írta...

Amindenit! Mindjárt megenném az egészet :)

Névtelen írta...

Hmmm, szilvával milyen lehet? Persze fahéjjal kombinálva:)

sedith írta...

Kedves Névtelen! Szerintem isteni lenne, csak jó érett szilvát használj!:) Vagy barackot, később majd szőlőt, vagy ... bármit.:)

Related Posts with Thumbnails

2010. július 11., vasárnap

Relikvia


Valamikor ilyet is készítettem.:) Nyilvánvaló, hogy eperszezonban, csak elmaradt a leírása. Azért felteszem, megmutatom, mert most is elkészítehető, persze, eper helyett málnával, szederrel, áfonyával, meggyel. Vagy barackkal is, csak akkor már nem kell mellé a narancs, ert nincs kontraszt. A recept olyan egyszerű, hogy nem is recept már.

Egyszerűen poharakba, kelyhekbe rétegezünk epret (málnát, stb.), feldarabolt narancsot, összemorzsolt kekszet és felvert tejszínhabot. Persze, lehet cifrázni: a tejszínhabot krémtúróval, mascarponéval, vaníliával, rummal elkeverni-ízesíteni, a keksz is lehet kétféle: vaníliás és kakaós, de akár babapiskóta is használható helyette. Bárhogy is: egyszerű, gyors, és mennyei desszert. :) Nyáron érdemes jól behűteni.

4 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon guszta

Ami írta...

Amindenit! Mindjárt megenném az egészet :)

Névtelen írta...

Hmmm, szilvával milyen lehet? Persze fahéjjal kombinálva:)

sedith írta...

Kedves Névtelen! Szerintem isteni lenne, csak jó érett szilvát használj!:) Vagy barackot, később majd szőlőt, vagy ... bármit.:)