2010. augusztus 27., péntek

Juhtúrós padlizsántallérok, avagy Főzzünk az Erdélyi konyhából



Ottis nem ezt a nevet adta az ételének, ami megjelent az augusztusi Erdélyi konyhában, de már elfelejtettem a nevét, és most a lap sincs előttem. De nem is lényeges, minek hívjuk, a lényeg az, hogy nagyon finom. Persze, annak, aki szereti a padlizsánt és, tulajdonképpen, a lecsót. Az én férjem nem lecsós, de érdekes módon, a tavaly készített zöldséges rakottast nagyon szerette. Éppen azért csodálkoztam, hogy a mostani, ízben arra nagyon hasonlító ételnek picit húzta a száját. De ez sem lényeges, gondolhattam volna, hogy így lesz. Nekem és a lányoknak nagyon ízlett. Ők viszont meghagyták a padlizsán héját...:)

Ottis receptjétől, ami igazából az Édesanyja receptje, nem igazán tértem el, csupán felére csökkentettem a mennyiségeket. Bár, a túrót, bizony, nem csökkentettem! De így is jókora adag lett belőle! Én önmagában ettem, a család szalonnás zsengebabfőzeléket is kapott mellé.


P.S.: Közben emlékeztetnélek benneteket arra is, hogy a Szerkesszük együtt az Erdélyi Konyha Kalendáriumát kiírási határidejének lejártáig alig néhány nap maradt hátra. Ha erdélyi vagy, illetve Erdélyhez bármilyen szállal kötődsz, itt az ideje, hogy megfontold az ajánlatunkat és akkor év végén Te is meglepheted szeretteidet egy olyan kalendáriummal, amiben a Te receptjeid is benne vannak.

5 megjegyzés:

Bianka írta...

Nagyon finom és igazán guszta lett

Ami írta...

Hát ha kihagyom a padlizsánt (és mondjuk cikkinivel helyettesítem) akkor már nagyon a kedvenek való étel lenne :) ki is próbálom :).

Ottis írta...

Hát igen a lecsó is és a sült padlizsán is megosztja az embereket. Nálunk ez nagyon érdekes, sem a lecsót sem a padlizsánt más formában nem eszik meg, de ezt a kaját szeretik.Valószínű azért mert anyukám is gyakran készíti nyáron.Én személy szerint nagyon szeretem :-)

Ottis írta...

Na nem jól írtam a padlizsánt sütve nem szeretik,de majonézesen imádják..

sedith írta...

Bianka, kipróbáltad már?

Ami, szerintem tökkel, cukkinival is nagyon finom lehet.

Otti, nálam sincsenek oda más padlizsánnal készült ételért, de azért el-elfogynak!:)

2010. augusztus 27., péntek

Juhtúrós padlizsántallérok, avagy Főzzünk az Erdélyi konyhából

Bejegyezte: sedith dátum: 8:40


Ottis nem ezt a nevet adta az ételének, ami megjelent az augusztusi Erdélyi konyhában, de már elfelejtettem a nevét, és most a lap sincs előttem. De nem is lényeges, minek hívjuk, a lényeg az, hogy nagyon finom. Persze, annak, aki szereti a padlizsánt és, tulajdonképpen, a lecsót. Az én férjem nem lecsós, de érdekes módon, a tavaly készített zöldséges rakottast nagyon szerette. Éppen azért csodálkoztam, hogy a mostani, ízben arra nagyon hasonlító ételnek picit húzta a száját. De ez sem lényeges, gondolhattam volna, hogy így lesz. Nekem és a lányoknak nagyon ízlett. Ők viszont meghagyták a padlizsán héját...:)

Ottis receptjétől, ami igazából az Édesanyja receptje, nem igazán tértem el, csupán felére csökkentettem a mennyiségeket. Bár, a túrót, bizony, nem csökkentettem! De így is jókora adag lett belőle! Én önmagában ettem, a család szalonnás zsengebabfőzeléket is kapott mellé.


P.S.: Közben emlékeztetnélek benneteket arra is, hogy a Szerkesszük együtt az Erdélyi Konyha Kalendáriumát kiírási határidejének lejártáig alig néhány nap maradt hátra. Ha erdélyi vagy, illetve Erdélyhez bármilyen szállal kötődsz, itt az ideje, hogy megfontold az ajánlatunkat és akkor év végén Te is meglepheted szeretteidet egy olyan kalendáriummal, amiben a Te receptjeid is benne vannak.

5 megjegyzés on "Juhtúrós padlizsántallérok, avagy Főzzünk az Erdélyi konyhából"

Bianka on 2010. augusztus 27. 9:14 írta...

Nagyon finom és igazán guszta lett

Ami on 2010. augusztus 27. 10:04 írta...

Hát ha kihagyom a padlizsánt (és mondjuk cikkinivel helyettesítem) akkor már nagyon a kedvenek való étel lenne :) ki is próbálom :).

Ottis on 2010. augusztus 27. 12:39 írta...

Hát igen a lecsó is és a sült padlizsán is megosztja az embereket. Nálunk ez nagyon érdekes, sem a lecsót sem a padlizsánt más formában nem eszik meg, de ezt a kaját szeretik.Valószínű azért mert anyukám is gyakran készíti nyáron.Én személy szerint nagyon szeretem :-)

Ottis on 2010. augusztus 27. 12:42 írta...

Na nem jól írtam a padlizsánt sütve nem szeretik,de majonézesen imádják..

sedith on 2010. augusztus 28. 20:04 írta...

Bianka, kipróbáltad már?

Ami, szerintem tökkel, cukkinival is nagyon finom lehet.

Otti, nálam sincsenek oda más padlizsánnal készült ételért, de azért el-elfogynak!:)

Related Posts with Thumbnails