2010. november 13., szombat

Pulyka zöldborsóval és tésztával

Már megint pulyka. De mit tegyek, ha a "magyar üzletben" (az áru kb. 80%-a magyarországi termék) 14 lejért vesztegetik kilóját a felsőcombnak és 22 lejért adják a pulykamellet?! :) Így mostanában pulykát eszünk csukával és csukát pulykával!:) Na jó, ez csak vicc volt!:)

Egy egyszerű vacsora volt. Szupergyors, finom és laktató.

Pulyka zöldborsóval és tésztával

Hozzávalók: kb. 50 dkg pulykamell, 20 dkg fagyasztott zöldborsó, 2 kicsi hagyma, pici olaj, só, bors, 2 evőkanál liszt, 1-2 dl tejföl, ízlés szerint citromlé; 40 dkg penne tészta, só, pici olaj.

Elkészítése: Vizet forralunk, ha fölforrt, megsózzuk és kifőzzük a tésztát. Azalatt a hagymát megdinszteljük, rádobjuk a csíkokra vágott pulykát és erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Ekkor rádobjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, és mire a kiengedett leve elfő, minden megpuhul. Zsírjára sütjük, rászórjuk a lisztet, elkavarjuk és felöntjük vízzel. Amikor simára kavartuk, beleöntjük a tejfölt is és további vízzel tetszés szerint hígítjuk. Hagyjuk még egy kicsit rotyogni és már készen is van. Utánaízesítünk sóval, borssal, ha akarjuk, citromlével savanyíthatjuk még. A tésztát leszűrjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, elkavarjuk és már tálalhatjuk is. 4 személy bőven jóllakik belőle.

KAL - 2014.

9 megjegyzés:

Vali írta...

Szia!
Én imádom így ezt az összeállítást, egyidőben nagyon sokszor csináltam. Lányaim meg is unták. Én nem tudom. Egyszerű, gyors és finom.

4Gyerek írta...

Áhh, hagyd. Ez csupa finom kaja. Tök mindegy a sorrend, hogy előbb van a csuka s aztán a pulyka vagy fordítva. Én is enném. Csak hát nem bírok. Semmit. Aztán a semmiről nincs is mit írnom. A konyhát távolról elkerülöm, semmi szagot nem bírok. Most épp Anyukám segít. Nálam a bevitel most épp articsóka teában merül ki. Hátha lusta az epemüködésem. Remélem kedd este az uh után okosabb leszek. Bár ma legalább szétnéztem a gasztroblogok világában, mostanság még az "onnan jövő illatok" is zavartak.

Bianka írta...

Tényleg nagyon finom lehet

Juci írta...

Csak a lányom meg ne lássa, mert rögtön megrendeli...
Nekem is tetszik, csak egy nagy fazék töltöttkáposztám van most ..

trendo írta...

Ugyanezt a recipét ha megkóstolod nem pulykamellből, hanem pulykacomb filéből elkészítve, meg fogsz lepődni, mennyire más az íze! :)
Persze, bármilyen más ragufélével is kipróbálhatod a tesztet :)

fenci írta...

Egyszerü és nagyszerü - egy időben ezt gombával készitettem, zőldborsó helyett - nagyon jó ötlet, ma ez lesz a vacsora!

Ewe írta...

Szia! :)

Egyszerűen nem tudom olvasni a receptjeidet, mert olyan sötéten jön be az oldalad valamiért, hogy nem lehet látni semmit. Csak Nálad csinálja :(((( Fekete alapon sötét lila minden és ha nem jelölöm ki a el se tudnám olvasni. A képek viszont tök jók, azzal nincs baj. Akartam neked mélt írni de nem találom sehol a címedet. Írjál már légyszi a naplómba, mintha kommentelnél nem fogja közre adni, mert már hónapok teltek el az utolsó bejegyzés óta. Én meg majd jól nem engedélyezem közre adni :)))) Lenne egy kérdésem egy recepttel kapcsolatban, mert Nálad olyat nem találtam és tudod én csak Neked hiszek :))))) Na majd a levélben kifejtem bővebben :))))

Millió pusza,
Evi

sedith írta...

Ewe, a baj nálad van, a géped lassú vagy valami, és nem tölti be teljesen az oldalt. Múltkor is ilyesmit írt valaki és akkor több emberrel leellenőriztettem, de semmi gond nincs senkinél. És nálam is fehér az alap. Sajnálom.

Emailcímet itt is találsz az oldalsávban!:D De írok. Inkább mailt, jó, drága?
Puszi:)

sedith írta...

Köszönöm mindenkinek, örülök, hoyg sokatok ismeri, készíti. Nekem hirtelen jutott eszembe, hoyg borsót is tegyek bele, úgyhogy mondhatnám véletlen recept. :)
Elnézést a kései reakcióért, kicsit eltűntem...

2010. november 13., szombat

Pulyka zöldborsóval és tésztával

Bejegyezte: sedith dátum: 16:38
Már megint pulyka. De mit tegyek, ha a "magyar üzletben" (az áru kb. 80%-a magyarországi termék) 14 lejért vesztegetik kilóját a felsőcombnak és 22 lejért adják a pulykamellet?! :) Így mostanában pulykát eszünk csukával és csukát pulykával!:) Na jó, ez csak vicc volt!:)

Egy egyszerű vacsora volt. Szupergyors, finom és laktató.

Pulyka zöldborsóval és tésztával

Hozzávalók: kb. 50 dkg pulykamell, 20 dkg fagyasztott zöldborsó, 2 kicsi hagyma, pici olaj, só, bors, 2 evőkanál liszt, 1-2 dl tejföl, ízlés szerint citromlé; 40 dkg penne tészta, só, pici olaj.

Elkészítése: Vizet forralunk, ha fölforrt, megsózzuk és kifőzzük a tésztát. Azalatt a hagymát megdinszteljük, rádobjuk a csíkokra vágott pulykát és erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Ekkor rádobjuk a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, és mire a kiengedett leve elfő, minden megpuhul. Zsírjára sütjük, rászórjuk a lisztet, elkavarjuk és felöntjük vízzel. Amikor simára kavartuk, beleöntjük a tejfölt is és további vízzel tetszés szerint hígítjuk. Hagyjuk még egy kicsit rotyogni és már készen is van. Utánaízesítünk sóval, borssal, ha akarjuk, citromlével savanyíthatjuk még. A tésztát leszűrjük, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, elkavarjuk és már tálalhatjuk is. 4 személy bőven jóllakik belőle.

KAL - 2014.

9 megjegyzés on "Pulyka zöldborsóval és tésztával"

Vali on 2010. november 13. 17:24 írta...

Szia!
Én imádom így ezt az összeállítást, egyidőben nagyon sokszor csináltam. Lányaim meg is unták. Én nem tudom. Egyszerű, gyors és finom.

4Gyerek on 2010. november 13. 17:34 írta...

Áhh, hagyd. Ez csupa finom kaja. Tök mindegy a sorrend, hogy előbb van a csuka s aztán a pulyka vagy fordítva. Én is enném. Csak hát nem bírok. Semmit. Aztán a semmiről nincs is mit írnom. A konyhát távolról elkerülöm, semmi szagot nem bírok. Most épp Anyukám segít. Nálam a bevitel most épp articsóka teában merül ki. Hátha lusta az epemüködésem. Remélem kedd este az uh után okosabb leszek. Bár ma legalább szétnéztem a gasztroblogok világában, mostanság még az "onnan jövő illatok" is zavartak.

Bianka on 2010. november 14. 10:43 írta...

Tényleg nagyon finom lehet

Juci on 2010. november 15. 8:44 írta...

Csak a lányom meg ne lássa, mert rögtön megrendeli...
Nekem is tetszik, csak egy nagy fazék töltöttkáposztám van most ..

trendo on 2010. november 16. 5:07 írta...

Ugyanezt a recipét ha megkóstolod nem pulykamellből, hanem pulykacomb filéből elkészítve, meg fogsz lepődni, mennyire más az íze! :)
Persze, bármilyen más ragufélével is kipróbálhatod a tesztet :)

fenci on 2010. november 16. 8:19 írta...

Egyszerü és nagyszerü - egy időben ezt gombával készitettem, zőldborsó helyett - nagyon jó ötlet, ma ez lesz a vacsora!

Ewe on 2010. november 20. 16:37 írta...

Szia! :)

Egyszerűen nem tudom olvasni a receptjeidet, mert olyan sötéten jön be az oldalad valamiért, hogy nem lehet látni semmit. Csak Nálad csinálja :(((( Fekete alapon sötét lila minden és ha nem jelölöm ki a el se tudnám olvasni. A képek viszont tök jók, azzal nincs baj. Akartam neked mélt írni de nem találom sehol a címedet. Írjál már légyszi a naplómba, mintha kommentelnél nem fogja közre adni, mert már hónapok teltek el az utolsó bejegyzés óta. Én meg majd jól nem engedélyezem közre adni :)))) Lenne egy kérdésem egy recepttel kapcsolatban, mert Nálad olyat nem találtam és tudod én csak Neked hiszek :))))) Na majd a levélben kifejtem bővebben :))))

Millió pusza,
Evi

sedith on 2010. november 20. 17:50 írta...

Ewe, a baj nálad van, a géped lassú vagy valami, és nem tölti be teljesen az oldalt. Múltkor is ilyesmit írt valaki és akkor több emberrel leellenőriztettem, de semmi gond nincs senkinél. És nálam is fehér az alap. Sajnálom.

Emailcímet itt is találsz az oldalsávban!:D De írok. Inkább mailt, jó, drága?
Puszi:)

sedith on 2010. november 20. 17:53 írta...

Köszönöm mindenkinek, örülök, hoyg sokatok ismeri, készíti. Nekem hirtelen jutott eszembe, hoyg borsót is tegyek bele, úgyhogy mondhatnám véletlen recept. :)
Elnézést a kései reakcióért, kicsit eltűntem...

Related Posts with Thumbnails