2011. január 17., hétfő

Meglepetésnyársak

Ha már unjuk a klasszikus sajtos-sonkás szendvicset vagy a bundáskenyeret, hát kombináljuk a kettőt! Ugyanazokból az alapanyagokból nagyon finom és különleges kinézetű reggelit vagy vacsorát készíthetünk; aki asztalhoz ül, nem is sejti, hogy mit takarhat a „bunda”. - írja a Kifőztük (Magyarország és a térség első, ingyenesen letölthető gasztromagazinja) idei első, de a sorban már 11. számában. Ha valaki szereti a melegszendvicset, annál tényleg nem lehet melléfogni ezzel a finomsággal. A Kifőztük idei első száma és az összes eddig megjelent lapszám letölthető a http://www.kifoztuk.hu/  oldalon regisztráció és/vagy belépés után. ITT :) Megéri!:)


  
Hozzávalók 4 személyre:

4 nagy szelet szikkadtabb kenyér
16 karika száraz szalámi
4 vastagabb szelet sonka
4 vastagabb szelet sajt
4 tojás
4 evőkanál tej
bors
3-4 evőkanál liszt
olaj a sütéshez

A kenyerek héját levágjuk, a belét pedig kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk. A sonka- és sajtszeleteket négyfelé vágjuk. A hozzávalókat nyársra fűzzük a következő sorendben: kenyér, szalámi, sajt, szalámi, kenyér, sonka, sajt, sonka, majd megismételjük a sorozatot még egyszer. A végét kenyérrel zárjuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a tejet is. A nyársakat megforgatjuk a lisztben, a tojásban, majd forró olajban minden oldalukat aranybarnára sütjük. Amikor megsültek, papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges olaj lecsepegjen. Bármilyen friss salátával vagy savanyúsággal tálalható. Egy csésze citromos tea is jól illik mellé.

Tipp: a nyársakat bármilyen más felvágottal, húsmaradékkal elkészíthetjük.

4 megjegyzés:

Ildy írta...

Edith, ez nagyon jó ötlet!:)

Ircsike írta...

Rengeteg finomsag es szepseg van az oldaladon. Koszonom, hogy megnezhettem! :)
A napraforgo-kenyertol el vagyok ragadtatva! Nem semmi! :)
De a tobbi remekmu is dicseretet erdemel! :) Nagyon ugyes vagy!

Bianka írta...

Ez valami isteni lehet, csorog a nyálam

sedith írta...

Ildy, Bianka, próbáljátok ki, nagyon egyszerű!:)

Ircsike, üdvözöllek, és örülök, hoyg benéztél hozzám! Köszönöm a dicséreteket, a napraforgókenyér készítése nagyon egyszerű, próbáld csak ki.:)

2011. január 17., hétfő

Meglepetésnyársak

Bejegyezte: sedith dátum: 21:47
Ha már unjuk a klasszikus sajtos-sonkás szendvicset vagy a bundáskenyeret, hát kombináljuk a kettőt! Ugyanazokból az alapanyagokból nagyon finom és különleges kinézetű reggelit vagy vacsorát készíthetünk; aki asztalhoz ül, nem is sejti, hogy mit takarhat a „bunda”. - írja a Kifőztük (Magyarország és a térség első, ingyenesen letölthető gasztromagazinja) idei első, de a sorban már 11. számában. Ha valaki szereti a melegszendvicset, annál tényleg nem lehet melléfogni ezzel a finomsággal. A Kifőztük idei első száma és az összes eddig megjelent lapszám letölthető a http://www.kifoztuk.hu/  oldalon regisztráció és/vagy belépés után. ITT :) Megéri!:)


  
Hozzávalók 4 személyre:

4 nagy szelet szikkadtabb kenyér
16 karika száraz szalámi
4 vastagabb szelet sonka
4 vastagabb szelet sajt
4 tojás
4 evőkanál tej
bors
3-4 evőkanál liszt
olaj a sütéshez

A kenyerek héját levágjuk, a belét pedig kb. 3x3 cm-es kockákra vágjuk. A sonka- és sajtszeleteket négyfelé vágjuk. A hozzávalókat nyársra fűzzük a következő sorendben: kenyér, szalámi, sajt, szalámi, kenyér, sonka, sajt, sonka, majd megismételjük a sorozatot még egyszer. A végét kenyérrel zárjuk. A tojásokat felverjük, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a tejet is. A nyársakat megforgatjuk a lisztben, a tojásban, majd forró olajban minden oldalukat aranybarnára sütjük. Amikor megsültek, papírtörlőre szedjük, hogy a fölösleges olaj lecsepegjen. Bármilyen friss salátával vagy savanyúsággal tálalható. Egy csésze citromos tea is jól illik mellé.

Tipp: a nyársakat bármilyen más felvágottal, húsmaradékkal elkészíthetjük.

4 megjegyzés on "Meglepetésnyársak"

Ildy on 2011. január 17. 22:35 írta...

Edith, ez nagyon jó ötlet!:)

Ircsike on 2011. január 18. 7:36 írta...

Rengeteg finomsag es szepseg van az oldaladon. Koszonom, hogy megnezhettem! :)
A napraforgo-kenyertol el vagyok ragadtatva! Nem semmi! :)
De a tobbi remekmu is dicseretet erdemel! :) Nagyon ugyes vagy!

Bianka on 2011. január 18. 9:10 írta...

Ez valami isteni lehet, csorog a nyálam

sedith on 2011. január 18. 17:31 írta...

Ildy, Bianka, próbáljátok ki, nagyon egyszerű!:)

Ircsike, üdvözöllek, és örülök, hoyg benéztél hozzám! Köszönöm a dicséreteket, a napraforgókenyér készítése nagyon egyszerű, próbáld csak ki.:)

Related Posts with Thumbnails