2011. február 3., csütörtök

Az ERDÉLYI KONYHA februári száma már kapható az újságárusoknál!!!

Ünnepek, nagy hideg, csapattalálkozó, "plusz munka" a következő könyv anyagával: mindez meg sem kottyant az Erdélyi konyha szerkesztőinek, mert ehét hétfőjén már az újságárusoknál volt a magazin legfrissebb, februári száma. Mint mindig: szép színesen és tartalmasan.



Ahogy feültjük a lapot, rögtön szembetaláljuk magunkat a hónap receptjével, Edóka remekbe szabott Cserépfazék.tortájával, amit az ivói találkozón volt alkalmam megkóstolni is.:)
A harmadik oldalon Kajuk Gyula, azaz Trendo vezércikke olvasható. Témája a Valentin-nap, de nemcsak egy szürke értekezés, hanem egy aranyos kis kerek történet, amit érdemes elolvasni.
A továbbiakban Ottis ajánl a háziasszonyoknak sok-sokféle fasírtreceptet, de nem akármilyeneket, hanem éppen hús nélkülieket.
A hónap gyümölcseként Edó ezúttal a csonthéjasokat választotta, és bebizonyította, hogy az önmagukban is finom csemegének számító olajos magvak megállják helyüket nemcsak a desszertekben, hanem az előételekben és a főételekben is.
Kibédi farsangi finomságokat mutat be a következő rovatban Jánossy Alíz főszerkesztő, a fakanálforgató tollforgató, amelyet olvasói levelek, azaz receptek és fotók alapján állított össze.
A továbbiakban a cseh konyha remekeivel ismerkedünk meg Jutka tolmácsolásában, és az írásból megtudjuk , hogy a csehek nagy kedvelői a leveseknek és a krumplinak.
Természetesen, a februári számból nem hiányozhattak a Valentin-napra ajánlott vágyfokozó ételek sem. Edó igyekezett olyan fogásokat készíteni, amelyek által a vacsora után is kellemes lehet az esténk.;)
Modern időket élünk, és e modern idők világához a gasztrobloggerek szorosan hozzátartoznak. És mivel februárban még mindig aktuális a kocsonya evése és főzése, illetve nemrég az egyik VKF! témája is a kocsonya volt (többek között), Gál Edith, annak háziasszonya, egy csokorra valót jelentetett meg a VKF!-re beküldött receptekből.
Ínycsiklandó ételekkel jelentkezett Zsuzsiga is, aki ehavi rovatában egy egyszerű, de finom és laktató menüvel várja húsmentesen táplálkozó olvasóit, de természetesen, nemcsak őket. A szép fotók láttán bárkinek megjöhet a kedve hozzá.
És még a lap felénél sem vagyunk ám!!!!!:)
A következő két oldalon Alíz interjúja olvasható Hunyadváry József hivatásos vőféllyel. A jóhumorú "versfaragó", ahogy saját magát nevezte az ősszel Székelyudvarhelyen megrendezett I. Magyaros Ízek Napján, a lakodalmi vőfélykedésbe és a történelmi lakomák szervezésének rejtelmeibe enged betekintést.
Hajnalka igazi télies ételekkel kedveskedik az olvasóknak, amelyekben a nagyanyáink idejében is népszerűségnek örvendő savanyú káposzta a sztár. Húsos és hús nélküli, gyorsan elkészülő és időigényesebb ételeket egyaránt találunk, ám mindegyiknek egy a jellemzője: nagyon finomak.
A lap közepén ismét Gál Edith jelentkezik egy New York-i ebédajánlattal, amelyet húga, Judith, a Jade konyhájából ajánlott az olvasóknak.
A 24-25. oldal a kezdő fakanálbajnokoknak szól, amelyben Alíz és jómagam ajánljuk jószívvel a mindenféle modern háztartási kütyüt, ámde megadjuk mindegyiknek a mechanikus, hagyományos alternatíváját is.
Az ízek anyanyelvéről értekezik Bányai Gyöngyi az ehavi pszichowellness-rovatban és a szokásos húsnapi, zöldségnapi és tésztanapi menüsorokkal színeket varázsol a szürke időbe. Érdemes javaslatait kipróbálni, az ízek teljesen illeszkednek a megszokott ízvilágba.
Borsos Dalma is csodás téli-farsangi finomságokat hozott Kolozsvárról: Kiss-Budai Tibortól csülkös babgulyást, amit a Spritz-caféban 5,90-ért veszteget, Okos Melindától, a tehetséges fiatal cukrászlánytól pedig gyönyörű lekváros rózsafánkokat. Ennél több nem is kellhet egy jó februári ebédhez!
Én is képviseltetem magam a lapban:D, méghozzá egy interjúval, amit Jászberényi Emesével, a Marosvásárhelyi Rádió egykori szerkesztőjével készítettem, és amelyből kiderül, hogy a közönség és a család "szolgálata" Emese néninek sosem okozott gondot, a kettő jól megfért egymás mellett. Egy gyors és finom körözöttet ajánl az olvasóknak.
Kajuk Gyula ebben a hónapban is remekel gasztronovellájával, amelynek témája ezúttal a székely-káposzta. Mellé pedig egy finom baboskáposzta receptjét írja meg "levélben", a "Húgának".:)
A továbbiakban kissé "felaprozódnak" a rovatok, Babszemanyu javaslatai ezúttal az emésztési problémákkal küszködő kisgyerekek anyukáinak szólnak, a Tini-rovatban 5 középiskolás lány tini-módra készült Valentin-napi menüt ajánl az olvasóknak, a magam billentyűzetéből származó Sajtlexikon ezúttal a brit és ír sajtokról szól, illetve végül, de nem utolsó sorban azt is megtudhatjuk Hajnalkától, hogy mit üzennek nekünk a csillagok februárra.
A következő két oldal a reklámoké, illetve egy teljesen új rovaté, a Gasztroesemény-naptáré. Ebben az új rovatban megemlítünk minden olyan kisebb-nagyobb rendezvényt (főzőversenyt, bármit, aminek valamilyen  gasztronómiai vonzata van), amiről tudomást szereztünk. Ennek érdekében, illetve, hogy a rovat minél hosszabb legyen, az olvasók is sokat tehetnek: amennyiben településükön, térségükben valamilyen gasztronómiai esemény, fesztivál közelgő megrendezéséről értesülnek, jelezhetik szerkesztőségünknek.
Utolsó előtti oldalunkon pedig, aki még nem fáradt el az olvasásban és főzésben - további kikapcsolódást találhat egy keresztrejtvény "személyében", ha versenyezhetnéke támad, beküldheti a pályázati szelvényt a helyes megfejtéssel, illetve kiderül, hogy kik az előző lapszámok szerencsés nyertesei.
Jól olvasgatást, jó főzőcskézést kívánunk mindenkinek!!!

18 megjegyzés:

Kati írta...

De jó! Akkor meg is veszem holnap.

Kreatív konyha írta...

Kedves Edith!

Lehet, hogy butaságot kérdezek, de Magyarországon is lehet kapni ezt a magazint? A leírásod alapján tetszik.

sedith írta...

Mónika, többhónapnyi huzavona után az Erdélyi konyha Magyarországon való terjesztése megoldódni látszik, de csak a márciusi számtól kezdődően. Egyelőre még "bizalmas" az információ, akkor jelenthetjük ki kategorikusan, ha majd ott lesznek a lapszámok a magyarországi postahivatalokban!:)

Örülök, hoyg felcsigáztam a kíváncsiságodat, de kérlek, legyél türelemmel még egy hónapot!:)

Lara írta...

Holnap mindnekep megveszem.Az elso peldanyomat a decemberit ajandekba kaptam es nagyon megtetszet,de sajnos a januarirol lemaradtam vajon meg kaphato az ujsagarusoknal?

sedith írta...

Kedves, ALra, örülök, hoyg ezt írod, számunkra minden visszajelzés (pozitív vagy kritika egyránt) nagyon fontos. Szerintem megkérdezheted az újságárusokat, ámde ne fűzzél túl nagy reményeket hozzá. Csak hoyg tudd: a lap általában minden hónap első hétfőjén jelenik meg, de pl. ilyenkor, amikor 7-8-a lenne az első hétfő, már akár az előző hónap utolsó napjaiban is megjelenhet.:)
Jó olvasgatást kívánok és mellé sikeres főzöcskézést!:)

4Gyerek írta...

Lara: Brassóban hétfőn még volt a januári példányból. Ellenben csak következő hétfőre ígérték a februárit. Tehát Brassóra nem érvényes amit Edith írt. Ez most épp tuti, személyes tapasztalat.

sedith írta...

Éva, drága, dehogynem érvényes, ha megnézed, mindent általánosan, feltételes módban írtam.:D:D:D Hogy Brassóban ez pontosan hogy működik, tényleg nem tudom, köszönöm, hogy kisegítettél. :)
Puszi:)

4Gyerek írta...

öööö...én nem megkérdőjelezni akartam amit írtál. szerintem a nagytöbbségre bizonyára érvényes, sőt. ezért is lenne jó országos terjesztőhálózatba is bekerülni (pl. Inmedio) ahogy írtam nálam, mert akkor tényleg lehetne tudni a pontos szórást.
no, de az csak az én elképzelésem, nálamnál okosabbak bizonyára tudják a mit, miért kérdéssorra a megfelelő választ.

4Gyerek írta...

amúgy hány órakor ébredsz, ha ilyen hajnalok hajnalán már bloghoz ülsz?

Jutka írta...

Nagyon jóó, köszi! Kellemes hétvégét, üdv. Jutka

sedith írta...

Tudom, Éva, reméltem hogy megérzed a humort benne!:)
A Corvinnak saját terjesztői hálózata van, és nem hiszem, hogy ez változna a jövőben.
A felkelésem.... hát az úgy volt, hogy a tegnapi víznapom után korán lefeküdtem (11 volt:D), és felkeltem hajnalban, hogy 7-ig, mire indulok munkába, elvégezzem, amit nem csináltam meg. Na, s amíg kávéztam, benéztem a blogra is. :)

4Gyerek írta...

Ha benézel hozzám, vár egy baráti ölelés.

Kreatív konyha írta...

Köszönöm a visszajelzést! Majd március környékén érdeklődök!

trendo írta...

Nagyon frappáns kis összefoglalót írtál! :)

Lara írta...

Koszonom szepen a valaszokat.Megvettem a februarit,de a januarit azt mondtak,hogy mar ossze szedtek.Sajnos mostanaba nincs tam Brassoba,de megprobalok irni a kiadonak hatha van meg legalabb egy szma raktaron.Kifizetem a lapot is es a postakoltseget is csak kuldjek el,mert nagyon szeretnem ha teljes lene a gyujtemeny es abol a lapszambol is tudnek kesziteni.

sedith írta...

Lara, kérlek, írj egy mailt az oldalsávban megadott címemre:)
Puszi

fradista19 írta...

M.z. írta
Tisztelt Edith!
Magyarországról írok!Nagyon tetszik az Erdélyi Konyha című újság!Lenne egy olyan kérdésem hogy elő szeretnék fizetni az újságra!Hogyan oldható meg??:)

sedith írta...

Kedves fradista19! Magyarországon az Erdélyi konyhát a postahivatalokban lehet előfizetni, de már szabad árúsításban is kapható nagyobb bevásárlóközpontokban vagy benzinkutaknál. :)

Related Posts with Thumbnails

2011. február 3., csütörtök

Az ERDÉLYI KONYHA februári száma már kapható az újságárusoknál!!!

Ünnepek, nagy hideg, csapattalálkozó, "plusz munka" a következő könyv anyagával: mindez meg sem kottyant az Erdélyi konyha szerkesztőinek, mert ehét hétfőjén már az újságárusoknál volt a magazin legfrissebb, februári száma. Mint mindig: szép színesen és tartalmasan.



Ahogy feültjük a lapot, rögtön szembetaláljuk magunkat a hónap receptjével, Edóka remekbe szabott Cserépfazék.tortájával, amit az ivói találkozón volt alkalmam megkóstolni is.:)
A harmadik oldalon Kajuk Gyula, azaz Trendo vezércikke olvasható. Témája a Valentin-nap, de nemcsak egy szürke értekezés, hanem egy aranyos kis kerek történet, amit érdemes elolvasni.
A továbbiakban Ottis ajánl a háziasszonyoknak sok-sokféle fasírtreceptet, de nem akármilyeneket, hanem éppen hús nélkülieket.
A hónap gyümölcseként Edó ezúttal a csonthéjasokat választotta, és bebizonyította, hogy az önmagukban is finom csemegének számító olajos magvak megállják helyüket nemcsak a desszertekben, hanem az előételekben és a főételekben is.
Kibédi farsangi finomságokat mutat be a következő rovatban Jánossy Alíz főszerkesztő, a fakanálforgató tollforgató, amelyet olvasói levelek, azaz receptek és fotók alapján állított össze.
A továbbiakban a cseh konyha remekeivel ismerkedünk meg Jutka tolmácsolásában, és az írásból megtudjuk , hogy a csehek nagy kedvelői a leveseknek és a krumplinak.
Természetesen, a februári számból nem hiányozhattak a Valentin-napra ajánlott vágyfokozó ételek sem. Edó igyekezett olyan fogásokat készíteni, amelyek által a vacsora után is kellemes lehet az esténk.;)
Modern időket élünk, és e modern idők világához a gasztrobloggerek szorosan hozzátartoznak. És mivel februárban még mindig aktuális a kocsonya evése és főzése, illetve nemrég az egyik VKF! témája is a kocsonya volt (többek között), Gál Edith, annak háziasszonya, egy csokorra valót jelentetett meg a VKF!-re beküldött receptekből.
Ínycsiklandó ételekkel jelentkezett Zsuzsiga is, aki ehavi rovatában egy egyszerű, de finom és laktató menüvel várja húsmentesen táplálkozó olvasóit, de természetesen, nemcsak őket. A szép fotók láttán bárkinek megjöhet a kedve hozzá.
És még a lap felénél sem vagyunk ám!!!!!:)
A következő két oldalon Alíz interjúja olvasható Hunyadváry József hivatásos vőféllyel. A jóhumorú "versfaragó", ahogy saját magát nevezte az ősszel Székelyudvarhelyen megrendezett I. Magyaros Ízek Napján, a lakodalmi vőfélykedésbe és a történelmi lakomák szervezésének rejtelmeibe enged betekintést.
Hajnalka igazi télies ételekkel kedveskedik az olvasóknak, amelyekben a nagyanyáink idejében is népszerűségnek örvendő savanyú káposzta a sztár. Húsos és hús nélküli, gyorsan elkészülő és időigényesebb ételeket egyaránt találunk, ám mindegyiknek egy a jellemzője: nagyon finomak.
A lap közepén ismét Gál Edith jelentkezik egy New York-i ebédajánlattal, amelyet húga, Judith, a Jade konyhájából ajánlott az olvasóknak.
A 24-25. oldal a kezdő fakanálbajnokoknak szól, amelyben Alíz és jómagam ajánljuk jószívvel a mindenféle modern háztartási kütyüt, ámde megadjuk mindegyiknek a mechanikus, hagyományos alternatíváját is.
Az ízek anyanyelvéről értekezik Bányai Gyöngyi az ehavi pszichowellness-rovatban és a szokásos húsnapi, zöldségnapi és tésztanapi menüsorokkal színeket varázsol a szürke időbe. Érdemes javaslatait kipróbálni, az ízek teljesen illeszkednek a megszokott ízvilágba.
Borsos Dalma is csodás téli-farsangi finomságokat hozott Kolozsvárról: Kiss-Budai Tibortól csülkös babgulyást, amit a Spritz-caféban 5,90-ért veszteget, Okos Melindától, a tehetséges fiatal cukrászlánytól pedig gyönyörű lekváros rózsafánkokat. Ennél több nem is kellhet egy jó februári ebédhez!
Én is képviseltetem magam a lapban:D, méghozzá egy interjúval, amit Jászberényi Emesével, a Marosvásárhelyi Rádió egykori szerkesztőjével készítettem, és amelyből kiderül, hogy a közönség és a család "szolgálata" Emese néninek sosem okozott gondot, a kettő jól megfért egymás mellett. Egy gyors és finom körözöttet ajánl az olvasóknak.
Kajuk Gyula ebben a hónapban is remekel gasztronovellájával, amelynek témája ezúttal a székely-káposzta. Mellé pedig egy finom baboskáposzta receptjét írja meg "levélben", a "Húgának".:)
A továbbiakban kissé "felaprozódnak" a rovatok, Babszemanyu javaslatai ezúttal az emésztési problémákkal küszködő kisgyerekek anyukáinak szólnak, a Tini-rovatban 5 középiskolás lány tini-módra készült Valentin-napi menüt ajánl az olvasóknak, a magam billentyűzetéből származó Sajtlexikon ezúttal a brit és ír sajtokról szól, illetve végül, de nem utolsó sorban azt is megtudhatjuk Hajnalkától, hogy mit üzennek nekünk a csillagok februárra.
A következő két oldal a reklámoké, illetve egy teljesen új rovaté, a Gasztroesemény-naptáré. Ebben az új rovatban megemlítünk minden olyan kisebb-nagyobb rendezvényt (főzőversenyt, bármit, aminek valamilyen  gasztronómiai vonzata van), amiről tudomást szereztünk. Ennek érdekében, illetve, hogy a rovat minél hosszabb legyen, az olvasók is sokat tehetnek: amennyiben településükön, térségükben valamilyen gasztronómiai esemény, fesztivál közelgő megrendezéséről értesülnek, jelezhetik szerkesztőségünknek.
Utolsó előtti oldalunkon pedig, aki még nem fáradt el az olvasásban és főzésben - további kikapcsolódást találhat egy keresztrejtvény "személyében", ha versenyezhetnéke támad, beküldheti a pályázati szelvényt a helyes megfejtéssel, illetve kiderül, hogy kik az előző lapszámok szerencsés nyertesei.
Jól olvasgatást, jó főzőcskézést kívánunk mindenkinek!!!

18 megjegyzés:

Kati írta...

De jó! Akkor meg is veszem holnap.

Kreatív konyha írta...

Kedves Edith!

Lehet, hogy butaságot kérdezek, de Magyarországon is lehet kapni ezt a magazint? A leírásod alapján tetszik.

sedith írta...

Mónika, többhónapnyi huzavona után az Erdélyi konyha Magyarországon való terjesztése megoldódni látszik, de csak a márciusi számtól kezdődően. Egyelőre még "bizalmas" az információ, akkor jelenthetjük ki kategorikusan, ha majd ott lesznek a lapszámok a magyarországi postahivatalokban!:)

Örülök, hoyg felcsigáztam a kíváncsiságodat, de kérlek, legyél türelemmel még egy hónapot!:)

Lara írta...

Holnap mindnekep megveszem.Az elso peldanyomat a decemberit ajandekba kaptam es nagyon megtetszet,de sajnos a januarirol lemaradtam vajon meg kaphato az ujsagarusoknal?

sedith írta...

Kedves, ALra, örülök, hoyg ezt írod, számunkra minden visszajelzés (pozitív vagy kritika egyránt) nagyon fontos. Szerintem megkérdezheted az újságárusokat, ámde ne fűzzél túl nagy reményeket hozzá. Csak hoyg tudd: a lap általában minden hónap első hétfőjén jelenik meg, de pl. ilyenkor, amikor 7-8-a lenne az első hétfő, már akár az előző hónap utolsó napjaiban is megjelenhet.:)
Jó olvasgatást kívánok és mellé sikeres főzöcskézést!:)

4Gyerek írta...

Lara: Brassóban hétfőn még volt a januári példányból. Ellenben csak következő hétfőre ígérték a februárit. Tehát Brassóra nem érvényes amit Edith írt. Ez most épp tuti, személyes tapasztalat.

sedith írta...

Éva, drága, dehogynem érvényes, ha megnézed, mindent általánosan, feltételes módban írtam.:D:D:D Hogy Brassóban ez pontosan hogy működik, tényleg nem tudom, köszönöm, hogy kisegítettél. :)
Puszi:)

4Gyerek írta...

öööö...én nem megkérdőjelezni akartam amit írtál. szerintem a nagytöbbségre bizonyára érvényes, sőt. ezért is lenne jó országos terjesztőhálózatba is bekerülni (pl. Inmedio) ahogy írtam nálam, mert akkor tényleg lehetne tudni a pontos szórást.
no, de az csak az én elképzelésem, nálamnál okosabbak bizonyára tudják a mit, miért kérdéssorra a megfelelő választ.

4Gyerek írta...

amúgy hány órakor ébredsz, ha ilyen hajnalok hajnalán már bloghoz ülsz?

Jutka írta...

Nagyon jóó, köszi! Kellemes hétvégét, üdv. Jutka

sedith írta...

Tudom, Éva, reméltem hogy megérzed a humort benne!:)
A Corvinnak saját terjesztői hálózata van, és nem hiszem, hogy ez változna a jövőben.
A felkelésem.... hát az úgy volt, hogy a tegnapi víznapom után korán lefeküdtem (11 volt:D), és felkeltem hajnalban, hogy 7-ig, mire indulok munkába, elvégezzem, amit nem csináltam meg. Na, s amíg kávéztam, benéztem a blogra is. :)

4Gyerek írta...

Ha benézel hozzám, vár egy baráti ölelés.

Kreatív konyha írta...

Köszönöm a visszajelzést! Majd március környékén érdeklődök!

trendo írta...

Nagyon frappáns kis összefoglalót írtál! :)

Lara írta...

Koszonom szepen a valaszokat.Megvettem a februarit,de a januarit azt mondtak,hogy mar ossze szedtek.Sajnos mostanaba nincs tam Brassoba,de megprobalok irni a kiadonak hatha van meg legalabb egy szma raktaron.Kifizetem a lapot is es a postakoltseget is csak kuldjek el,mert nagyon szeretnem ha teljes lene a gyujtemeny es abol a lapszambol is tudnek kesziteni.

sedith írta...

Lara, kérlek, írj egy mailt az oldalsávban megadott címemre:)
Puszi

fradista19 írta...

M.z. írta
Tisztelt Edith!
Magyarországról írok!Nagyon tetszik az Erdélyi Konyha című újság!Lenne egy olyan kérdésem hogy elő szeretnék fizetni az újságra!Hogyan oldható meg??:)

sedith írta...

Kedves fradista19! Magyarországon az Erdélyi konyhát a postahivatalokban lehet előfizetni, de már szabad árúsításban is kapható nagyobb bevásárlóközpontokban vagy benzinkutaknál. :)