2011. február 12., szombat

Rántott szelet "színekkel"

Gyors ebéd. Finom ebéd, egészséges ebéd és nem utolsó sorban szép ebéd. Pont jó egy borongós-esős-sáros napon. Most itt nem ilyen az idő, hanem hétágra süt a nap és ezerrel fúj a szél, no meg a nadrág a seggedelmedhez fagy, ha kimész, nem is most ettük (hanem pont karácsony valamelyik napján), de ilyesmit készülök "gyártani" vacsorára.

Rántott szelet mexikói zöldségekkel

Hozzávalók: 1 csirkemell kicsontozva, fűszerek ízlés szerint, 3 tojás, liszt, tej, olaj, kb. 40 dkg mexikói zöldség, 5 dkg vaj, só.
Elkészítése: 
A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiveregetjük és befűszerezzük. Amíg áll egy keveset, elkészítjük a palacsintamasszát. A tojásokat felverjük, hozzákeverünk 10-15 dkg lisztet, majd annyi tejet, hogy palacsintaszerű masszát kapjunk. Az olajat felforrósítjuk, a hússzeleteket lisztbe és a masszába forgatjuk és a forró olajban aranysárgára sütjük. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a fagyos zöldségkeveréket és addig pároljuk saját levében, néha megkevergetve, amíg roppanós-puha nem lesz. Picit sózzuk és már tálaljuk is a hússal együtt.
Húsnapon fogyasztható.

KAL - 2012

10 megjegyzés:

egycsipet írta...

Én ilyen "színeset" brokkoliból és répából szoktam és imááádom! Éhes is lettem. :))

4Gyerek írta...

Kérek. Mindenből. Színes ebédkéből (még csak levest ettünk), napsütésből.
Itt rettenet szél fújt egész délelőtt, sokáig havaseső esett (vízszintesben az erős szél miatt), most meg ha kinézek az ablakon, alig látok: a szél úgy kavarja a havat, a lányok mindjárt ki is jelentik, megjött a tornádó.

sedith írta...

Csipet, mikor mi akad a fagyóban. A répa-brokkoli sem rossz!:)

Éva, képzeld, a hús felét ma mustáros szeletnek sütöttem meg. Isteni zamata volt és puha lett (végülis ma disznókarajból készítettem), mint a csirkemell!:)
És a napsütés csak álca volt, mert különben viharosan fújt a szél, most talán méginkább rázendített és iszonyatosan hideg van. Délelőtt még csorgott az eső, aztán átváltott darába, végül elállt teljesen. Most meg már minden befagyott.

4Gyerek írta...

na, mustáros szelet ízt kezdek érezni a számban. ugye, milyen finom.

Gizi írta...

Nagyon mutatós ebédetek volt, és milyen finom!! Nálunk is sokszor kerül a tányérra. Én a palacsintamasszába még sajtot is szoktam reszelni, próbáld ki úgy is nagyon finom.:)

Bianka írta...

Így ahogy van jöhet

családi tűzhely írta...

Szemet gyönyörködtető párosítás:)

Ditta írta...

Tényleg nagyon egészséges és nagyon finom!:-)

Névtelen írta...

Nagyon gusztusos étel, a tálalás pedig szuper! Gratulálok a bloghoz, csak így tovább! :)

sedith írta...

Névtelen, köszönöm. :)

2011. február 12., szombat

Rántott szelet "színekkel"

Bejegyezte: sedith dátum: 16:28
Gyors ebéd. Finom ebéd, egészséges ebéd és nem utolsó sorban szép ebéd. Pont jó egy borongós-esős-sáros napon. Most itt nem ilyen az idő, hanem hétágra süt a nap és ezerrel fúj a szél, no meg a nadrág a seggedelmedhez fagy, ha kimész, nem is most ettük (hanem pont karácsony valamelyik napján), de ilyesmit készülök "gyártani" vacsorára.

Rántott szelet mexikói zöldségekkel

Hozzávalók: 1 csirkemell kicsontozva, fűszerek ízlés szerint, 3 tojás, liszt, tej, olaj, kb. 40 dkg mexikói zöldség, 5 dkg vaj, só.
Elkészítése: 
A csirkemellet felszeleteljük, enyhén kiveregetjük és befűszerezzük. Amíg áll egy keveset, elkészítjük a palacsintamasszát. A tojásokat felverjük, hozzákeverünk 10-15 dkg lisztet, majd annyi tejet, hogy palacsintaszerű masszát kapjunk. Az olajat felforrósítjuk, a hússzeleteket lisztbe és a masszába forgatjuk és a forró olajban aranysárgára sütjük. A vajat felolvasztjuk, rádobjuk a fagyos zöldségkeveréket és addig pároljuk saját levében, néha megkevergetve, amíg roppanós-puha nem lesz. Picit sózzuk és már tálaljuk is a hússal együtt.
Húsnapon fogyasztható.

KAL - 2012

10 megjegyzés on "Rántott szelet "színekkel""

egycsipet on 2011. február 12. 16:39 írta...

Én ilyen "színeset" brokkoliból és répából szoktam és imááádom! Éhes is lettem. :))

4Gyerek on 2011. február 12. 16:48 írta...

Kérek. Mindenből. Színes ebédkéből (még csak levest ettünk), napsütésből.
Itt rettenet szél fújt egész délelőtt, sokáig havaseső esett (vízszintesben az erős szél miatt), most meg ha kinézek az ablakon, alig látok: a szél úgy kavarja a havat, a lányok mindjárt ki is jelentik, megjött a tornádó.

sedith on 2011. február 12. 19:17 írta...

Csipet, mikor mi akad a fagyóban. A répa-brokkoli sem rossz!:)

Éva, képzeld, a hús felét ma mustáros szeletnek sütöttem meg. Isteni zamata volt és puha lett (végülis ma disznókarajból készítettem), mint a csirkemell!:)
És a napsütés csak álca volt, mert különben viharosan fújt a szél, most talán méginkább rázendített és iszonyatosan hideg van. Délelőtt még csorgott az eső, aztán átváltott darába, végül elállt teljesen. Most meg már minden befagyott.

4Gyerek on 2011. február 12. 19:51 írta...

na, mustáros szelet ízt kezdek érezni a számban. ugye, milyen finom.

Gizi on 2011. február 12. 23:37 írta...

Nagyon mutatós ebédetek volt, és milyen finom!! Nálunk is sokszor kerül a tányérra. Én a palacsintamasszába még sajtot is szoktam reszelni, próbáld ki úgy is nagyon finom.:)

Bianka on 2011. február 13. 11:13 írta...

Így ahogy van jöhet

családi tűzhely on 2011. február 13. 15:43 írta...

Szemet gyönyörködtető párosítás:)

Ditta on 2011. február 13. 18:34 írta...

Tényleg nagyon egészséges és nagyon finom!:-)

Névtelen írta...

Nagyon gusztusos étel, a tálalás pedig szuper! Gratulálok a bloghoz, csak így tovább! :)

sedith on 2013. október 28. 21:30 írta...

Névtelen, köszönöm. :)

Related Posts with Thumbnails