2011. március 31., csütörtök

Töltött pulykamell zsebesen

Múlt szombaton egy szép fél pulykamellfilét vettem elő a fagyasztóból és szándékom szerint főtt tojással készültem feltekerni, megsütni. A krumplipürét már eleve megrendelték mellé, mert állítólag ezer éve nem készítettem egy finom krumplipürét.:D De aztán úgy hozta a sors, hogy megláttam Neánál a Zsebes karajt, és máris azon dolgozott az agyam, hogy a kiolvasztott pulykából hogyan is lehetne megvalósítani? Hát hogyan? Egyszerűen. Kicsit másképp csináltam, mint ő, de a lényege ugyanaz volt. És az eredmény? Egy nagyon finom ízű húsféle, hagyományos, a mindennapitól mégis eltérő. Azért pl. egy tarjából lehet, hogy szaftosabb lenne!


Töltött pulykamell zsebesen

Hozzávalók: egy fél pulykamellfilé, 3 zellerszár, 1 hagyma, 10 dkg paprikás szalámi, 20 dkg sajt; a páchoz: 2 teáskanál mustár, 3-4 evőkanál (házi) ketchup, 5-6 evőkanál olívaolaj, só, bors, fél teáskanál pirospaprika

Elkészítése: A húst megmossuk és szárazra törölgetjük. Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk úgy, hogy a szeleteket az alján nem vágjuk át teljesen. Megszórjuk sóval és félretesszük. A mustárt, a ketchupot, az olívaolajat, a borsot és a pirospaprikát simára keverjük és egy ecset segítségével rákenjük a húsra vigyázva, hogy minden eldugott kis zegzugba jusson belőle. Lefedjük, és hideg helyre tesszük néhány órára. Közben a zellert, a szalámit és a sajtot feldaraboljuk, a hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk. A húst elővesszük, a zellert, a szalámit és a sajtot pedig belepakoljuk a zsebekbe. Jénai vagy római tálba tesszük, a tetejére szórjuk a felszeletelt hagymát, aláöntünk 2 dl vizet, kissé megsózzuk, és lefedve, forró sütőben jó órát pároljuk-sütjük. Tálalás előtt hagyjuk egy keveset hűlni, majd részútosan szeletljük. Krumplipürével, fokhagymás-tejszínes spenóttal tálaljuk. Savanyúság, friss saláta is illik mellé. Krumplipüré nélkül húsnapon ehető. Én, természetesen, úgy ettem.

KAL - 2012

5 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Nagyon jó lett guszta,valamelyik nap Gesztenye is elkészítette,Ő karajból,de így pulykából is nagyon finom lehet!:-)

Gesztenye receptjei írta...

Edit!
Nagyon jó lett:-))
Nekünk nagyon ízlett:-))
Jó ötlet a pulyka is.

4Gyerek írta...

bevállalós recipé.
azaz bevállalnám a főkóstolást.

Mónika írta...

Még jóformán nincs is 11 óra, de már most megtudnám enni!
Nagyon guszta, megyek keresek is gyorsan valami harapnivalót a hűtőben, de tudom, hogy addig nem csillapodik az éhségem, amíg húst nem eszek!!!
:D

Bianka írta...

Remek nagyon finom

Related Posts with Thumbnails

2011. március 31., csütörtök

Töltött pulykamell zsebesen

Múlt szombaton egy szép fél pulykamellfilét vettem elő a fagyasztóból és szándékom szerint főtt tojással készültem feltekerni, megsütni. A krumplipürét már eleve megrendelték mellé, mert állítólag ezer éve nem készítettem egy finom krumplipürét.:D De aztán úgy hozta a sors, hogy megláttam Neánál a Zsebes karajt, és máris azon dolgozott az agyam, hogy a kiolvasztott pulykából hogyan is lehetne megvalósítani? Hát hogyan? Egyszerűen. Kicsit másképp csináltam, mint ő, de a lényege ugyanaz volt. És az eredmény? Egy nagyon finom ízű húsféle, hagyományos, a mindennapitól mégis eltérő. Azért pl. egy tarjából lehet, hogy szaftosabb lenne!


Töltött pulykamell zsebesen

Hozzávalók: egy fél pulykamellfilé, 3 zellerszár, 1 hagyma, 10 dkg paprikás szalámi, 20 dkg sajt; a páchoz: 2 teáskanál mustár, 3-4 evőkanál (házi) ketchup, 5-6 evőkanál olívaolaj, só, bors, fél teáskanál pirospaprika

Elkészítése: A húst megmossuk és szárazra törölgetjük. Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk úgy, hogy a szeleteket az alján nem vágjuk át teljesen. Megszórjuk sóval és félretesszük. A mustárt, a ketchupot, az olívaolajat, a borsot és a pirospaprikát simára keverjük és egy ecset segítségével rákenjük a húsra vigyázva, hogy minden eldugott kis zegzugba jusson belőle. Lefedjük, és hideg helyre tesszük néhány órára. Közben a zellert, a szalámit és a sajtot feldaraboljuk, a hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk. A húst elővesszük, a zellert, a szalámit és a sajtot pedig belepakoljuk a zsebekbe. Jénai vagy római tálba tesszük, a tetejére szórjuk a felszeletelt hagymát, aláöntünk 2 dl vizet, kissé megsózzuk, és lefedve, forró sütőben jó órát pároljuk-sütjük. Tálalás előtt hagyjuk egy keveset hűlni, majd részútosan szeletljük. Krumplipürével, fokhagymás-tejszínes spenóttal tálaljuk. Savanyúság, friss saláta is illik mellé. Krumplipüré nélkül húsnapon ehető. Én, természetesen, úgy ettem.

KAL - 2012

5 megjegyzés:

Ditta tortái írta...

Nagyon jó lett guszta,valamelyik nap Gesztenye is elkészítette,Ő karajból,de így pulykából is nagyon finom lehet!:-)

Gesztenye receptjei írta...

Edit!
Nagyon jó lett:-))
Nekünk nagyon ízlett:-))
Jó ötlet a pulyka is.

4Gyerek írta...

bevállalós recipé.
azaz bevállalnám a főkóstolást.

Mónika írta...

Még jóformán nincs is 11 óra, de már most megtudnám enni!
Nagyon guszta, megyek keresek is gyorsan valami harapnivalót a hűtőben, de tudom, hogy addig nem csillapodik az éhségem, amíg húst nem eszek!!!
:D

Bianka írta...

Remek nagyon finom