2011. április 16., szombat

Négysajtos pizza kétféleképpen

Kész vagyok. Ha nem szégyellném magam előtt is, még bevágnék egy szeletet. Isteni volt, hihetetlen ízkombináció. Bevallom, találomra választottam ki a sajtokat, inkább arra ment ki a játék, hogy kinézetre minél inkább eltérjenek egymástól. Így esett a választásom az ementálira, a Gruyere-re, egy Dorblu nevezetű kékpenészes sajtra és a Camembert-re. Én próbálok mindig visszafogottan fogalmazni még akkor is, ha valami nagyon-nagyon-nagyon finom, de most ... tényleg hihetetlen, hogy micsoda ízorgiát voltak képesek produkálni ezek a sajtok. A többi hozzávaló már csak szerény kísérő volt, nem is használtam semmiylen húsfélét, hogy ne nyomja el a sajtok ízét.
Így aztán az első adag  


Paradicsomos-hagymás-zsályás négysajtos pizza lett, a második meg... no, majd amikor eljön az ideje...:-)))))))))

Hozzávalók: kb.20-25 dkg (azaz fél adag) pizzatészta (vagy ki-ki a saját receptje szerint készítse), kb. 1 dl paradicsommártás vagy házi ketchup, 1 kicsi lila hagyma, 1 paradicsom, 2 szárított zsályalevél, 5-5 dkg ementáli, trappista, kékpenészes és fehérpenészes sajt, pici só.
Elkészítése:
A tésztát kinyújtjuk akkorára, amekkora a pizzasütő formánk, beletesszük az olajjal vékonyan kikent formába és 5-7 percig forró sütőben elősütjük. Így kéreg keletkezik a tészta felső felén, és biztosak lehetünk abban, hogy a szósz alatt sem marad nyers a tészta. Ezután megkenjük bőven paradicsommártással vagy ketchuppal, rászórjuk a felszeletelt hagymát, majd kirakjuk paradicsomszeletekkel. A zsályát szétmorzsoljuk és rászórjuk a pizzára, illetve a paradicsomszeleteket megszórjuk kevés sóval. A formát visszatoljuk a sütőbe kb. negyedórára, hogy a zöldségek kissé megpuhuljanak. Ezalatt felszeleteljük a sajtokat, majd tetszés szerint elhelyezzük a pizzán és még kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajtok ráolvadnak.

EK - 2011/5




"Vad" négysajtos pizza


Hozzávalók: 1 dl ketchup vagy paradicsomszósz, 1 paradicsom, 1 csokor snidling, 1 marék csalán, vadsóska, salátaboglárka és gyermekláncfűlevél vegyesen, 5-5 dkg ementáli, trappista, kékpenészes és fehérpenészes sajt, friss bazsalikom, pici só
Elkészítésének menete megegyezik az előzőével: a tésztát elősütni, majd megkenni szósszal, rászórni a snidlinget, rárakni a zöld leveleket és a paradicsomszeleteket, megsütni, végül a sajtokat is rátenni és megolvasztani.

12 megjegyzés:

4Gyerek írta...

mindegy milyent, csak gyorsan küldjél.

Ottis írta...

Nagyon guszták!Megenném!

Éva írta...

Ez nem szép dolog, hogy ilyen guszta képeket mutogatsz vacsora után nekem?!

Kreatív konyha írta...

Nagyon gusztusos! Éveken keresztül mindig quattro formaggi pizzát, azaz négysajtos pizzát ettem mindenhol! Vittem az ötletet jövő heti vacsorára!

Kati írta...

Nagyon ínycsiklandozóak, én is éppen pizzát készítek, vagyis pizzatortát, amit a Kifőztük áprilisi számában találtam. Kiváncsi vagyok milyen lesz.

sedith írta...

4gyerek-Éva, megérkezett? Mert küldtem!:D

Otti, lemaradtál, elküldtem Évának!:)

Éva, még jó, hogy vacsora után voltal, előtte még rosszabb lett volna, nem?:)

Mónika, örülök, hogy ihletet adtam!:)

Kati, hajrá, remélem, sikerül a tortád, majd számolj be róla, milyen volt! A Kifőztük oldalára is megírhatod majd!:)

Foodafok írta...

Azért ez a Pizza nem semmi. Ez már valami.

Bianka írta...

Fantasztikus, imádnivaló

4Gyerek írta...

a Húsvéti receptajánlós játékba meghívlak. kérlek a részletekért látogass el hozzám. köszi.

Jutka írta...

Játékra hívlak, nézz be hozzám!

4Gyerek írta...

jam és kössz a pizzát, ideért. pont jól jött egy egészségtelen késői vacsihoz (na, mert abban az órában elméletileg ugye nem eszünk :p )

zsuzsiga írta...

Imadnivaloan neznek ki ezek a pizzak. Ha idod van egy jatekfelhivast szeretnek neked is atdani! Nalam megtalalod!

2011. április 16., szombat

Négysajtos pizza kétféleképpen

Bejegyezte: sedith dátum: 18:00
Kész vagyok. Ha nem szégyellném magam előtt is, még bevágnék egy szeletet. Isteni volt, hihetetlen ízkombináció. Bevallom, találomra választottam ki a sajtokat, inkább arra ment ki a játék, hogy kinézetre minél inkább eltérjenek egymástól. Így esett a választásom az ementálira, a Gruyere-re, egy Dorblu nevezetű kékpenészes sajtra és a Camembert-re. Én próbálok mindig visszafogottan fogalmazni még akkor is, ha valami nagyon-nagyon-nagyon finom, de most ... tényleg hihetetlen, hogy micsoda ízorgiát voltak képesek produkálni ezek a sajtok. A többi hozzávaló már csak szerény kísérő volt, nem is használtam semmiylen húsfélét, hogy ne nyomja el a sajtok ízét.
Így aztán az első adag  


Paradicsomos-hagymás-zsályás négysajtos pizza lett, a második meg... no, majd amikor eljön az ideje...:-)))))))))

Hozzávalók: kb.20-25 dkg (azaz fél adag) pizzatészta (vagy ki-ki a saját receptje szerint készítse), kb. 1 dl paradicsommártás vagy házi ketchup, 1 kicsi lila hagyma, 1 paradicsom, 2 szárított zsályalevél, 5-5 dkg ementáli, trappista, kékpenészes és fehérpenészes sajt, pici só.
Elkészítése:
A tésztát kinyújtjuk akkorára, amekkora a pizzasütő formánk, beletesszük az olajjal vékonyan kikent formába és 5-7 percig forró sütőben elősütjük. Így kéreg keletkezik a tészta felső felén, és biztosak lehetünk abban, hogy a szósz alatt sem marad nyers a tészta. Ezután megkenjük bőven paradicsommártással vagy ketchuppal, rászórjuk a felszeletelt hagymát, majd kirakjuk paradicsomszeletekkel. A zsályát szétmorzsoljuk és rászórjuk a pizzára, illetve a paradicsomszeleteket megszórjuk kevés sóval. A formát visszatoljuk a sütőbe kb. negyedórára, hogy a zöldségek kissé megpuhuljanak. Ezalatt felszeleteljük a sajtokat, majd tetszés szerint elhelyezzük a pizzán és még kb. 5 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajtok ráolvadnak.

EK - 2011/5




"Vad" négysajtos pizza


Hozzávalók: 1 dl ketchup vagy paradicsomszósz, 1 paradicsom, 1 csokor snidling, 1 marék csalán, vadsóska, salátaboglárka és gyermekláncfűlevél vegyesen, 5-5 dkg ementáli, trappista, kékpenészes és fehérpenészes sajt, friss bazsalikom, pici só
Elkészítésének menete megegyezik az előzőével: a tésztát elősütni, majd megkenni szósszal, rászórni a snidlinget, rárakni a zöld leveleket és a paradicsomszeleteket, megsütni, végül a sajtokat is rátenni és megolvasztani.

12 megjegyzés on "Négysajtos pizza kétféleképpen"

4Gyerek on 2011. április 16. 18:21 írta...

mindegy milyent, csak gyorsan küldjél.

Ottis on 2011. április 16. 18:32 írta...

Nagyon guszták!Megenném!

Éva on 2011. április 16. 20:16 írta...

Ez nem szép dolog, hogy ilyen guszta képeket mutogatsz vacsora után nekem?!

Kreatív konyha on 2011. április 16. 20:20 írta...

Nagyon gusztusos! Éveken keresztül mindig quattro formaggi pizzát, azaz négysajtos pizzát ettem mindenhol! Vittem az ötletet jövő heti vacsorára!

Kati on 2011. április 16. 21:35 írta...

Nagyon ínycsiklandozóak, én is éppen pizzát készítek, vagyis pizzatortát, amit a Kifőztük áprilisi számában találtam. Kiváncsi vagyok milyen lesz.

sedith on 2011. április 16. 22:19 írta...

4gyerek-Éva, megérkezett? Mert küldtem!:D

Otti, lemaradtál, elküldtem Évának!:)

Éva, még jó, hogy vacsora után voltal, előtte még rosszabb lett volna, nem?:)

Mónika, örülök, hogy ihletet adtam!:)

Kati, hajrá, remélem, sikerül a tortád, majd számolj be róla, milyen volt! A Kifőztük oldalára is megírhatod majd!:)

Foodafok on 2011. április 16. 22:45 írta...

Azért ez a Pizza nem semmi. Ez már valami.

Bianka on 2011. április 17. 14:17 írta...

Fantasztikus, imádnivaló

4Gyerek on 2011. április 18. 2:44 írta...

a Húsvéti receptajánlós játékba meghívlak. kérlek a részletekért látogass el hozzám. köszi.

Jutka on 2011. április 18. 12:44 írta...

Játékra hívlak, nézz be hozzám!

4Gyerek on 2011. április 18. 18:49 írta...

jam és kössz a pizzát, ideért. pont jól jött egy egészségtelen késői vacsihoz (na, mert abban az órában elméletileg ugye nem eszünk :p )

zsuzsiga on 2011. április 19. 10:59 írta...

Imadnivaloan neznek ki ezek a pizzak. Ha idod van egy jatekfelhivast szeretnek neked is atdani! Nalam megtalalod!

Related Posts with Thumbnails