2011. április 27., szerda

Zöld, avagy sóskás banánturmix

Sok-sok zöldet szedtem hétfőn délután , és talán ez szerezte a legnagyobb örömet aznap számomra. Szedtem salátaboglárkát, csalánt, sok-sok sóskát, kakukkfüvet, a kertből mentát, egy jó marék tyúkhúrt, néhány szál ibolyát és egy csokor tavaszi kankalint.

A kankalin és az ibolya, illetve a menta és a kakukkfű már szárad, a többinek pedig egy részéből tegnap salátát készítettem. Ma a maradékból kiválogattam egy jó marék sóskát és ez lett belőle:



Sóskás banánturmix

Hozzávalók: 2 kis érett banán, 1 jó marék sóska, 1-1,5 dl szénsavas ásványvíz
Elkészítése:
A banánt és a sóskát magas pohárba tesszük, ráöntünk némi vizet és botmixerrel pépesítjük. További vízzel hígíthatjuk tetszés szerint. Nem igényel sem további édesítést, sem savanyítást. Nagyon finom habos massza lesz belőle.

KAL - 2012

Még van néhány maradék levelem, abból is tervezek valamit, kíváncsi vagyok, milyen lesz!:)

8 megjegyzés:

M írta...

Óh, ez nagyon érdekes! Én is kíváncsi lettem rá.

Kati írta...

Ez nagyon jó ötlet, tetszik, ahogy találok sóskát ki is próbálom.

Éva írta...

Imádom a soskát.Igaz turmixként még nem ismerem ,de szósznak nagyon szeretem.

Panna írta...

Tavaly én is ittam ilyen turmixot! Tényleg nagyon finom :))

Kati írta...

Hááát, nekem ez kicsit "meredek." :-DDD

sedith írta...

Kati, én sem ettem ilyet még sosem, most mégis kipróbáltam. Annyi mintha citrommal vagy rebarbarával ízesítenéd a banánt.:) Savanykás lesz tőle. Nagyon finom.:)

Mindenkinek ajánlom kipróbálásra!:)

Kreatív konyha írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz! Ez tényleg érdekes.... :)

Császár Erus írta...

Nagyon jól hangzik, muszáj lesz kipróbálnunk, mert imádjuk a kisfiammal a banánturmixot:)

2011. április 27., szerda

Zöld, avagy sóskás banánturmix

Bejegyezte: sedith dátum: 20:16
Sok-sok zöldet szedtem hétfőn délután , és talán ez szerezte a legnagyobb örömet aznap számomra. Szedtem salátaboglárkát, csalánt, sok-sok sóskát, kakukkfüvet, a kertből mentát, egy jó marék tyúkhúrt, néhány szál ibolyát és egy csokor tavaszi kankalint.

A kankalin és az ibolya, illetve a menta és a kakukkfű már szárad, a többinek pedig egy részéből tegnap salátát készítettem. Ma a maradékból kiválogattam egy jó marék sóskát és ez lett belőle:



Sóskás banánturmix

Hozzávalók: 2 kis érett banán, 1 jó marék sóska, 1-1,5 dl szénsavas ásványvíz
Elkészítése:
A banánt és a sóskát magas pohárba tesszük, ráöntünk némi vizet és botmixerrel pépesítjük. További vízzel hígíthatjuk tetszés szerint. Nem igényel sem további édesítést, sem savanyítást. Nagyon finom habos massza lesz belőle.

KAL - 2012

Még van néhány maradék levelem, abból is tervezek valamit, kíváncsi vagyok, milyen lesz!:)

8 megjegyzés on "Zöld, avagy sóskás banánturmix"

M on 2011. április 27. 21:20 írta...

Óh, ez nagyon érdekes! Én is kíváncsi lettem rá.

Kati on 2011. április 27. 21:20 írta...

Ez nagyon jó ötlet, tetszik, ahogy találok sóskát ki is próbálom.

Éva on 2011. április 27. 21:37 írta...

Imádom a soskát.Igaz turmixként még nem ismerem ,de szósznak nagyon szeretem.

Panna on 2011. április 27. 22:44 írta...

Tavaly én is ittam ilyen turmixot! Tényleg nagyon finom :))

Kati on 2011. április 27. 23:10 írta...

Hááát, nekem ez kicsit "meredek." :-DDD

sedith on 2011. április 27. 23:31 írta...

Kati, én sem ettem ilyet még sosem, most mégis kipróbáltam. Annyi mintha citrommal vagy rebarbarával ízesítenéd a banánt.:) Savanykás lesz tőle. Nagyon finom.:)

Mindenkinek ajánlom kipróbálásra!:)

Kreatív konyha on 2011. április 28. 0:17 írta...

Csatlakozom az előttem szólókhoz! Ez tényleg érdekes.... :)

Császár Erus on 2011. április 28. 12:00 írta...

Nagyon jól hangzik, muszáj lesz kipróbálnunk, mert imádjuk a kisfiammal a banánturmixot:)

Related Posts with Thumbnails