2011. május 21., szombat

Barackos rizsfelfújt

Évekkel ezelőtt készítettem el először, amikor egy szlovákiai lány feltette a receptjét a fórumra, ahová pocakos kismamaként akkor írogattam. Ízlett mindkettőnknek, bár megittam végül a levét, mert a terhességem alatt végig kínzó gyomorsav az édességek hatására méginkább akcióba lépett, de azért nem hagytam magam!:D
Mivel azóta azt a fórumot bezárták, a pontos receptjét nem találtam meg, de emlékeimre és józan eszemre hagyatkozva sikerült egy nagyon finom felfújtat készíteni, amire a család azt mondta: gyakrabban is lehetne.:)


Barackos rizsfelfújt 

Hozzávalók: 
50 dkg rizs, 3 evőkanál olaj, 7 dl tej, 3 dl víz, pici só, 10-15 dkg cukor, 4 tojás, 1 nagy üveg barackbefőtt

Elkészítése:
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, néhányszor átkavarjuk, majd felöntjük a vízzel és a tejjel, csipetnyi sót szórunk rá, és erős tűzön hagyjuk felforrni. Amikor fölforrt, a lángot takarékra vesszük és fedő alatt, kavargatás nélkül, kb. 15 percig főzzük tovább. Ekkor félrevesszük, és lefedve hagyjuk.
Közben a tojások sárgáját a cukor felével habosra kavarjuk, a tojások fehérjét pedig, a maradék cukorral, kemény habbá verjük. A barackot felszeleteljük.
A kifőtt rizst egy tálba öntjük, jól összekavarjuk, majd hozzáadjuk a habos tojássárgát, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a habot is. Egy tepsit kivélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a rizses massza felét. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a barackszeleteket, majd befedjük a maradék masszával. Forró sütőbe tolva addig sütjük, amíg a teteje már nem folyós, és szép aranysárga nem lesz.

EK - 2011/8

9 megjegyzés:

Éva írta...

Guszta a sütid, nagyon szeretem én is! Ismerem a receptet bár nem teljesen ilyen a receptem, beírtam már a blogomba csak még fotót nem tettem mellé.

Kati írta...

Nagyon jól hangzik, és én imádom a barackot, csak már elfogytak a kompótjaim, de mentem a receptet.

Andi/cuki írta...

Hát a gyomorsavról mesélhetnék én is....Viszont ezt a rizsfelfújtat azért bevállalnám.:-))

Bianka írta...

Nagyon finom

Éva írta...

Nézzél be hozzám meglepetés vár!

Alíz írta...

Hozzám is nézz be, mert díjaztalak! :)

sedith írta...

Éva, mé mielőtt értesítettél, olvastam és írtam hozzád. Köszönöm!:)

Alíz, neked is köszönöm.:) Vajon, honnan sejtettem, hogy melyik receptről van szó?:)

Alíz írta...

No, vajon?! :))))))

sedith írta...

:))))))))))))

2011. május 21., szombat

Barackos rizsfelfújt

Bejegyezte: sedith dátum: 12:59
Évekkel ezelőtt készítettem el először, amikor egy szlovákiai lány feltette a receptjét a fórumra, ahová pocakos kismamaként akkor írogattam. Ízlett mindkettőnknek, bár megittam végül a levét, mert a terhességem alatt végig kínzó gyomorsav az édességek hatására méginkább akcióba lépett, de azért nem hagytam magam!:D
Mivel azóta azt a fórumot bezárták, a pontos receptjét nem találtam meg, de emlékeimre és józan eszemre hagyatkozva sikerült egy nagyon finom felfújtat készíteni, amire a család azt mondta: gyakrabban is lehetne.:)


Barackos rizsfelfújt 

Hozzávalók: 
50 dkg rizs, 3 evőkanál olaj, 7 dl tej, 3 dl víz, pici só, 10-15 dkg cukor, 4 tojás, 1 nagy üveg barackbefőtt

Elkészítése:
Az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, néhányszor átkavarjuk, majd felöntjük a vízzel és a tejjel, csipetnyi sót szórunk rá, és erős tűzön hagyjuk felforrni. Amikor fölforrt, a lángot takarékra vesszük és fedő alatt, kavargatás nélkül, kb. 15 percig főzzük tovább. Ekkor félrevesszük, és lefedve hagyjuk.
Közben a tojások sárgáját a cukor felével habosra kavarjuk, a tojások fehérjét pedig, a maradék cukorral, kemény habbá verjük. A barackot felszeleteljük.
A kifőtt rizst egy tálba öntjük, jól összekavarjuk, majd hozzáadjuk a habos tojássárgát, végül pedig óvatosan beleforgatjuk a habot is. Egy tepsit kivélelünk sütőpapírral és belesimítjuk a rizses massza felét. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a barackszeleteket, majd befedjük a maradék masszával. Forró sütőbe tolva addig sütjük, amíg a teteje már nem folyós, és szép aranysárga nem lesz.

EK - 2011/8

9 megjegyzés on "Barackos rizsfelfújt"

Éva on 2011. május 21. 14:26 írta...

Guszta a sütid, nagyon szeretem én is! Ismerem a receptet bár nem teljesen ilyen a receptem, beírtam már a blogomba csak még fotót nem tettem mellé.

Kati on 2011. május 21. 15:27 írta...

Nagyon jól hangzik, és én imádom a barackot, csak már elfogytak a kompótjaim, de mentem a receptet.

Andi/cuki on 2011. május 22. 13:18 írta...

Hát a gyomorsavról mesélhetnék én is....Viszont ezt a rizsfelfújtat azért bevállalnám.:-))

Bianka on 2011. május 22. 20:23 írta...

Nagyon finom

Éva on 2011. május 22. 22:15 írta...

Nézzél be hozzám meglepetés vár!

Alíz on 2011. május 26. 10:10 írta...

Hozzám is nézz be, mert díjaztalak! :)

sedith on 2011. május 26. 18:05 írta...

Éva, mé mielőtt értesítettél, olvastam és írtam hozzád. Köszönöm!:)

Alíz, neked is köszönöm.:) Vajon, honnan sejtettem, hogy melyik receptről van szó?:)

Alíz on 2011. május 26. 19:47 írta...

No, vajon?! :))))))

sedith on 2011. május 26. 20:06 írta...

:))))))))))))

Related Posts with Thumbnails