2011. június 29., szerda

Hogyan főzök?

Húgomtól, Szannalinától jött a kérdés már hetekkel ezelőtt, de egyszerűen képtelen voltam eddig eleget tenni neki. Sőt, tudom, hogy más továbbadósokkal is el vagyok maradva, de már nem is emlékszem pontosan, hogy kitől mit kaptam, időt pedig még nehezebben szakítok rájuk. Ha annyi időm van, akkor inkább feldobok egy receptet, hogy az megmaradjon...
Szóval, csak annyit szeretnék mondani, hogy az elkövetkező játékokból nyugodtan kihagyhattok.:) Ha mégsem, hát akkor igyekszem eleget tenni nekik, de ha mégsem, hát akkor ne haragudjatok érte!:)

A. Hogyan választod ki, mi kerüljön az asztalra?

1. Recept alapján, ezt követően vásárolom meg a hozzávalókat
2. Az otthoni alapanyagokat felhasználva, kiegészítve
 3. Másként / változó (mondd el, hogyan?) - Az előző kettő egyvelege alapján: néha direkt egy recepthez vásárolok, máskor meg receptet keresek vagy találok ki a meglévő alapanyagokhoz. 

B. Hogyan főzöl és blogolsz?

1. Főzés közben fotózok, jegyzetelek
2. Főzés után fényképezek és leírom a receptet
 3. Másként / változó (mondd el, hogyan?) - Szintén változó. Ha úgy van kedvem, fázisfotókat is készítek, máskor meg főzés után fényképezek (és nem fényképezkedek:D)

C. Milyen alapanyagokat használsz?

1. Kizárólag a legjobb minőséget - függetlenül az árától
2. A legolcsóbbat, függetlenül a minőségtől
3. Középminőséget - figyelek az árakra és a minőségre egyaránt

D. Mennyire tartod be a receptben előírtakat?

1. Teljes mértékben - pl. egy-egy új sütemény készítésénél
2. Egyáltalán nem figyelem - van, hogy elolvasok valahol valamit, aztán meg nem tudom, hogy hol olvastam, de emlékeimre hagyatkozva mégis elkészítem.
3. Esetenként hozzáadok/kihagyok belőle  - nem esem kétségbe, ha elolvasok egy receptet, és nincs minden itthon, ami kell hozzá. De csak olyasmival szoktam helyettesíteni, ami igazából nem változtatja meg az étel jellegét. 

E. Mennyire hasznosítod a fölöslegesnek tűnő maradékokat? (süteménylapok szélei, tojás egyik része - sárgája, fehérje stb...)

1. Kidobom/elöntöm - ismerem már annyira magamat, hogy tudjam, biztos felhasználok-e valamit vagy sem. 
2. Tárolom amíg felhasználásra kerül - Azért néha előfordul, hogy kidobok valamit, mert már réginek találom.
3. Azonnal felhasználom -  Ha éppen főzés közben fel tudom használni a maradékot - pl. egy tojásfehérjét beépíteni egy fasírtba, panírba, levesbe, stb. -, akkor azonnal felhasználom. 

No, akkor ez is megvan.:) Nem adom tovább senkinek, nehogy valaki épp olyan szituációban legyen mint én.:)

1 megjegyzés:

Ami írta...

Jó ilyeneket olvasgatni, többet tudunk meg egymásról :)

Related Posts with Thumbnails

2011. június 29., szerda

Hogyan főzök?

Húgomtól, Szannalinától jött a kérdés már hetekkel ezelőtt, de egyszerűen képtelen voltam eddig eleget tenni neki. Sőt, tudom, hogy más továbbadósokkal is el vagyok maradva, de már nem is emlékszem pontosan, hogy kitől mit kaptam, időt pedig még nehezebben szakítok rájuk. Ha annyi időm van, akkor inkább feldobok egy receptet, hogy az megmaradjon...
Szóval, csak annyit szeretnék mondani, hogy az elkövetkező játékokból nyugodtan kihagyhattok.:) Ha mégsem, hát akkor igyekszem eleget tenni nekik, de ha mégsem, hát akkor ne haragudjatok érte!:)

A. Hogyan választod ki, mi kerüljön az asztalra?

1. Recept alapján, ezt követően vásárolom meg a hozzávalókat
2. Az otthoni alapanyagokat felhasználva, kiegészítve
 3. Másként / változó (mondd el, hogyan?) - Az előző kettő egyvelege alapján: néha direkt egy recepthez vásárolok, máskor meg receptet keresek vagy találok ki a meglévő alapanyagokhoz. 

B. Hogyan főzöl és blogolsz?

1. Főzés közben fotózok, jegyzetelek
2. Főzés után fényképezek és leírom a receptet
 3. Másként / változó (mondd el, hogyan?) - Szintén változó. Ha úgy van kedvem, fázisfotókat is készítek, máskor meg főzés után fényképezek (és nem fényképezkedek:D)

C. Milyen alapanyagokat használsz?

1. Kizárólag a legjobb minőséget - függetlenül az árától
2. A legolcsóbbat, függetlenül a minőségtől
3. Középminőséget - figyelek az árakra és a minőségre egyaránt

D. Mennyire tartod be a receptben előírtakat?

1. Teljes mértékben - pl. egy-egy új sütemény készítésénél
2. Egyáltalán nem figyelem - van, hogy elolvasok valahol valamit, aztán meg nem tudom, hogy hol olvastam, de emlékeimre hagyatkozva mégis elkészítem.
3. Esetenként hozzáadok/kihagyok belőle  - nem esem kétségbe, ha elolvasok egy receptet, és nincs minden itthon, ami kell hozzá. De csak olyasmival szoktam helyettesíteni, ami igazából nem változtatja meg az étel jellegét. 

E. Mennyire hasznosítod a fölöslegesnek tűnő maradékokat? (süteménylapok szélei, tojás egyik része - sárgája, fehérje stb...)

1. Kidobom/elöntöm - ismerem már annyira magamat, hogy tudjam, biztos felhasználok-e valamit vagy sem. 
2. Tárolom amíg felhasználásra kerül - Azért néha előfordul, hogy kidobok valamit, mert már réginek találom.
3. Azonnal felhasználom -  Ha éppen főzés közben fel tudom használni a maradékot - pl. egy tojásfehérjét beépíteni egy fasírtba, panírba, levesbe, stb. -, akkor azonnal felhasználom. 

No, akkor ez is megvan.:) Nem adom tovább senkinek, nehogy valaki épp olyan szituációban legyen mint én.:)

1 megjegyzés:

Ami írta...

Jó ilyeneket olvasgatni, többet tudunk meg egymásról :)