2011. június 25., szombat

Nyári saláta

Ez a saláta szintén maradékokból készült. De - valljuk be - az ilyesmi nem ritkaság egyetlen konyhában sem. Azaz, hogy megmarad egy-két ez vagy az, amiből önmagában már semmit sem lehet készíteni, de ha összekombináljuk őket, bizony, finom, tetszetős és laktató végeredmény születik. Igaz, néha csodabogarak is szoktak születni ilyenkor, de ez most egy teljesen klasszikus, normális saláta.


Nyári saláta 

Hozzávalók: 3-4 uborka, 3-4 paradicsom, 3 vékony sárgarépa, 1 csokor újhagyma, 15 dkg juhsajt vagy "rendes" sajt, 4 főtt tojás, só, citromlé vagy almaecet, olívaolaj

Elkészítése:
Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, és felszeleteljük. A sárgarépát és az újhagymát karikára vágjuk, a paradicsomot pedig vastagabb szeletekre. A sajtot kis kockákra daraboljuk, majd egy tálban az egészet összevegyítjük. Megszórjuk sóval, meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal, majd jól összekeverjük. Tálaláskor minden adagra egy-egy félbevágott főtt tojást helyezünk, amit kevés sóval megszórunk. Húsnapi saláta.

KAL - 2018.

6 megjegyzés:

Bianka írta...

Nyáron én is csak salátán élnék

Csatlós Erzsébet írta...

Ez még az én nyúlkaja menümbe is belefér! A diétát önként vállaltam méregtelenítés céljából.

@havas írta...

Saláta! Bárhol, bármikor, bármilyen mennyiségben :)!

sedith írta...

Bianka, annál finomabb és egészségesebb nem is kell.:)

Zsozso, akkor rajta, bár a salátákkal én úgy vagyok, hogy úgyis azt teszek bele, ami éppen van itthon!:)

Kata, de jó "látni" téged!:)
Gyere, költözz hozzánk, mi irtózatos mennyiségű salátát képesek vagyunk megenni. Tegnap pl. hasonló volt, de sajt és tojás helyett virslit és pirított kenyérkockát tettem bele, és murok helyett is paprikát használtam.:)

@havas írta...

Eh-he-he :)) (Félő, h kiennélek a salátából, különösen ilyenkor, el lehet tartani engem "burjánnal" :D:D)

Kati írta...

Mnyamm!!! :-) Hasonlót készítettem én is a múlt héten, csak jól meglocsoltam még tejföllel. :-)

Related Posts with Thumbnails

2011. június 25., szombat

Nyári saláta

Ez a saláta szintén maradékokból készült. De - valljuk be - az ilyesmi nem ritkaság egyetlen konyhában sem. Azaz, hogy megmarad egy-két ez vagy az, amiből önmagában már semmit sem lehet készíteni, de ha összekombináljuk őket, bizony, finom, tetszetős és laktató végeredmény születik. Igaz, néha csodabogarak is szoktak születni ilyenkor, de ez most egy teljesen klasszikus, normális saláta.


Nyári saláta 

Hozzávalók: 3-4 uborka, 3-4 paradicsom, 3 vékony sárgarépa, 1 csokor újhagyma, 15 dkg juhsajt vagy "rendes" sajt, 4 főtt tojás, só, citromlé vagy almaecet, olívaolaj

Elkészítése:
Az uborkát meghámozzuk, félbevágjuk, és felszeleteljük. A sárgarépát és az újhagymát karikára vágjuk, a paradicsomot pedig vastagabb szeletekre. A sajtot kis kockákra daraboljuk, majd egy tálban az egészet összevegyítjük. Megszórjuk sóval, meglocsoljuk citromlével és olívaolajjal, majd jól összekeverjük. Tálaláskor minden adagra egy-egy félbevágott főtt tojást helyezünk, amit kevés sóval megszórunk. Húsnapi saláta.

KAL - 2018.

6 megjegyzés:

Bianka írta...

Nyáron én is csak salátán élnék

Csatlós Erzsébet írta...

Ez még az én nyúlkaja menümbe is belefér! A diétát önként vállaltam méregtelenítés céljából.

@havas írta...

Saláta! Bárhol, bármikor, bármilyen mennyiségben :)!

sedith írta...

Bianka, annál finomabb és egészségesebb nem is kell.:)

Zsozso, akkor rajta, bár a salátákkal én úgy vagyok, hogy úgyis azt teszek bele, ami éppen van itthon!:)

Kata, de jó "látni" téged!:)
Gyere, költözz hozzánk, mi irtózatos mennyiségű salátát képesek vagyunk megenni. Tegnap pl. hasonló volt, de sajt és tojás helyett virslit és pirított kenyérkockát tettem bele, és murok helyett is paprikát használtam.:)

@havas írta...

Eh-he-he :)) (Félő, h kiennélek a salátából, különösen ilyenkor, el lehet tartani engem "burjánnal" :D:D)

Kati írta...

Mnyamm!!! :-) Hasonlót készítettem én is a múlt héten, csak jól meglocsoltam még tejföllel. :-)