2011. június 10., péntek

Tonhalas túrókrém

Múltkoriban volt egy adagocska krémtúróm, és mindenképpen valami kenceficét szerettem volna készíteni belőle. De mivel már elég sokféle túrós kencét összekutyultam az utóbbi két évben, hirtelen semmi olyan ötletem nem volt, amivel valami újat hozhatnék. Mit tesz ilyenkor az ember? Hát leül a gép elé és keresgél. Én meg EZT találtam Kicsi Vúnál. Picikét módosítottam, de nem nagyon.



Tonhalas túrókrém

Hozzávalók: 25 dkg házi krémtúró, 1 olajos vagy sajátleves tonhalkonzerv, 1 szál sárgarépa, félmaréknyi kapribogyó vagy 1 savanyú uborka, fél csokor petrezselyemzöld, 1 szál újhagyma, 1 evőkanál mustár, 1-2 evőkanál olívaolaj, 1-2 evőkanál tejföl, 1-2 evőkanál a hal levéből, só, citromlé ízlés szerint.

Elkészítése: 
A túrót elkeverjük a leszűrt, aprított tonhallal, majd hozzáadjuk a finomra reszelt sárgarépát, a felaprított kapribogyót és újhagymát, illetve az apróra vágott petrezselyemzöldet. Összekeverjük, hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt és az olívaolajat, majd annyi hallevet öntünk még hozzá, hogy jól kenhető állagú legyen. Végül sózzuk és ízlés szerint citromlével ízesítjük. Gyors, finom és egészséges kenőke. Szétválasztózók 1-2 kis szelet barna kenyérrel húsnapon fogyaszthatják.

EK - 2012/6

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Imádnám

Foodafok írta...

Ez bizony, finom!

szannalina írta...

Ebből én is ettem!
Nézz be hozzám, vár valami!

Related Posts with Thumbnails

2011. június 10., péntek

Tonhalas túrókrém

Múltkoriban volt egy adagocska krémtúróm, és mindenképpen valami kenceficét szerettem volna készíteni belőle. De mivel már elég sokféle túrós kencét összekutyultam az utóbbi két évben, hirtelen semmi olyan ötletem nem volt, amivel valami újat hozhatnék. Mit tesz ilyenkor az ember? Hát leül a gép elé és keresgél. Én meg EZT találtam Kicsi Vúnál. Picikét módosítottam, de nem nagyon.



Tonhalas túrókrém

Hozzávalók: 25 dkg házi krémtúró, 1 olajos vagy sajátleves tonhalkonzerv, 1 szál sárgarépa, félmaréknyi kapribogyó vagy 1 savanyú uborka, fél csokor petrezselyemzöld, 1 szál újhagyma, 1 evőkanál mustár, 1-2 evőkanál olívaolaj, 1-2 evőkanál tejföl, 1-2 evőkanál a hal levéből, só, citromlé ízlés szerint.

Elkészítése: 
A túrót elkeverjük a leszűrt, aprított tonhallal, majd hozzáadjuk a finomra reszelt sárgarépát, a felaprított kapribogyót és újhagymát, illetve az apróra vágott petrezselyemzöldet. Összekeverjük, hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt és az olívaolajat, majd annyi hallevet öntünk még hozzá, hogy jól kenhető állagú legyen. Végül sózzuk és ízlés szerint citromlével ízesítjük. Gyors, finom és egészséges kenőke. Szétválasztózók 1-2 kis szelet barna kenyérrel húsnapon fogyaszthatják.

EK - 2012/6

3 megjegyzés:

Bianka írta...

Imádnám

Foodafok írta...

Ez bizony, finom!

szannalina írta...

Ebből én is ettem!
Nézz be hozzám, vár valami!