2011. július 29., péntek

Fokhagymás tök csirkemájjal

Ez a recept a KIFŐZTÜK magazin júliusi számában jelent meg. Gyors, könnyű, ámde finom és laktató mégis. Különleges ízét a friss csombor és a fokhagyma együttese adja. Aki így még nem próbálta, feltétlenül tegye meg!:) Az alábbi recept mellett még nagyon sok finom, szemet-szájat gyönyörködtető fogást találtok a lap hasábjan! Győzödjetek meg ti is róla, LAPOZZATOK BELE! Majd töltsétek le ingyenesen ugyanott!!!:)






Fokhagymás tök csirkemájjal

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, 3 kisebb zsenge tök vagy cukkini, 1 fej fiatal fokhagyma zöldjével együtt, 2 szál friss csombor (borsikafű), 50 ml olaj, só, bors, 1 teáskanál pirospaprika, 50 ml vörösbor

Elkészítése:
A tököt megmossuk, és hámozatlanul vékony karikákra vágjuk. Felforrósítjuk az olaj háromnegyedét, rádobjuk a tököt, és mérsékelt tűzön, gyakran kavargatva, kb. 10 perc alatt roppanósra pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát meg a felaprított csombort, sózzuk, borsozzuk, néhányat kavarunk rajta, és már vesszük is félre. Közben felforrósítjuk a maradék olajat, rádobjuk a megmosott csirkemájat, és erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Ekkor mérsékeljük a lángot, megszórjuk sóval-borssal, és kb. 5 percig hagyjuk saját levében párolódni. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, ráöntjük a bort, és addig pároljuk ismét, amíg zsírjára sül. Ha ügyesen időzítünk, a máj és a tök egyszerre készül el. 


5 megjegyzés:

@havas írta...

Valamit nem értek. A májat, amikor a maradék felforosított olajra teszed, utána meg, h a saját levében párologjon -- nem tudom, a máj enged (miből?) levet? Vagy egy icipici vizet is öntesz hozzá?
Mindenesetre érdemes lesz kipróbálni, szinte érzem az ízeket (fokhagyma, csombor -- mmm)!

sedith írta...

Kata, igen, enged, mint a hús is egyébként.:) Próbáld csak ki: nagyon kevés olaj, dobd rá a megmosott májat, és lesz leve!:) És kb. 5 perc alatt el is fő.:)
Ha nagyon akarod, önthetsz vizet is, csak vigyázz, ne főzd túl sokáig a májat, mert nem lesz olyan finom!

@havas írta...

Ok. Köszi. Kipróbálni, mindenképp! (Teszem a várólistámra :)) )

Biró Anikó írta...

Nagyon jól néz ki...:)

Bianka írta...

Finom lehet, szívesen megkóstolnám

Related Posts with Thumbnails

2011. július 29., péntek

Fokhagymás tök csirkemájjal

Ez a recept a KIFŐZTÜK magazin júliusi számában jelent meg. Gyors, könnyű, ámde finom és laktató mégis. Különleges ízét a friss csombor és a fokhagyma együttese adja. Aki így még nem próbálta, feltétlenül tegye meg!:) Az alábbi recept mellett még nagyon sok finom, szemet-szájat gyönyörködtető fogást találtok a lap hasábjan! Győzödjetek meg ti is róla, LAPOZZATOK BELE! Majd töltsétek le ingyenesen ugyanott!!!:)






Fokhagymás tök csirkemájjal

Hozzávalók:
50 dkg csirkemáj, 3 kisebb zsenge tök vagy cukkini, 1 fej fiatal fokhagyma zöldjével együtt, 2 szál friss csombor (borsikafű), 50 ml olaj, só, bors, 1 teáskanál pirospaprika, 50 ml vörösbor

Elkészítése:
A tököt megmossuk, és hámozatlanul vékony karikákra vágjuk. Felforrósítjuk az olaj háromnegyedét, rádobjuk a tököt, és mérsékelt tűzön, gyakran kavargatva, kb. 10 perc alatt roppanósra pároljuk. Ekkor hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát meg a felaprított csombort, sózzuk, borsozzuk, néhányat kavarunk rajta, és már vesszük is félre. Közben felforrósítjuk a maradék olajat, rádobjuk a megmosott csirkemájat, és erős tűzön fehéredésig pirítjuk. Ekkor mérsékeljük a lángot, megszórjuk sóval-borssal, és kb. 5 percig hagyjuk saját levében párolódni. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, ráöntjük a bort, és addig pároljuk ismét, amíg zsírjára sül. Ha ügyesen időzítünk, a máj és a tök egyszerre készül el. 


5 megjegyzés:

@havas írta...

Valamit nem értek. A májat, amikor a maradék felforosított olajra teszed, utána meg, h a saját levében párologjon -- nem tudom, a máj enged (miből?) levet? Vagy egy icipici vizet is öntesz hozzá?
Mindenesetre érdemes lesz kipróbálni, szinte érzem az ízeket (fokhagyma, csombor -- mmm)!

sedith írta...

Kata, igen, enged, mint a hús is egyébként.:) Próbáld csak ki: nagyon kevés olaj, dobd rá a megmosott májat, és lesz leve!:) És kb. 5 perc alatt el is fő.:)
Ha nagyon akarod, önthetsz vizet is, csak vigyázz, ne főzd túl sokáig a májat, mert nem lesz olyan finom!

@havas írta...

Ok. Köszi. Kipróbálni, mindenképp! (Teszem a várólistámra :)) )

Biró Anikó írta...

Nagyon jól néz ki...:)

Bianka írta...

Finom lehet, szívesen megkóstolnám