2011. július 31., vasárnap

Ismét grillezés - ismét rablóhús


Egyszerű rablóhús zöld paprikával

Tudvalevő, hogy friss levegőn, a természetben, vagy ahogy mifelénk mondani szokás: "kinn, a zöldben", mindenkinek jobb étvágya van, nyugodtan lehet számítani arra, hogy aki benn, az asztalnál alig nyammog el egy hússzeletet, kinn, a pokrócon ülve, maszatosan, talán kettőt is pikk-pakk eltüntet.
Történt, hogy múlt hétfőn sógornőmék disznót vágtak, amiből mi is kaptunk kóstolót. A hús egy részéből megismételtem a tavaly nagy sikernek örvendett boeuf bourguignon-t, és senkit sem zavart, hogy a borjú ezúttal sertésből volt.:D
A hús másik részét a fagyasztóba szántam. Volt vagy 6 jókora, cseppet sem zsíros szelet. És hogy, hogy nem, csütörtökön délelőtt kinyitom a hűtőajtót és látom, hogy a hús még mindig ott van a hűtőben. Hűha, megijedtem, hogy tönkrement, de ilyenkor örülök annak, hogy nyáron a hűtőt négyes fokozatra kapcsolom.
És akkor pillanatok alatt megvolt a terv: Ha már amúgyis a tópartra készülünk délután, hát grillezni fogunk. Férjem segítségére nem számíthattam benne, hiszen horgászni mentünk, de egye fene, feláldozom magam, gondoltam.
Egyetlen gondom adódott csak: hogyan lesz elég ez a 6 szelet hús két felnőttnek és három gyereknek, mert közben sógornőm 11 éves fia is csatlakozott hozzánk? No, de mivel már gyerekkoromban megtanultam a viccből, hogy 5 krumplit úgy osztasz el abszolút pontosan 4 gyerek között, hogy krumplipürét készítesz belőle, most sem variáltam sokat a dolgokat: hamar megmostam és feldaraboltam a húst, majd bepácoltam. Legelső elképzelésem EZ lett volna, de végül sem időm, sem kedvem nem volt kimenni a zöldségeshez, hogy tököt és padlizsánt vegyek, így csak azt húztunk nyársra, ami itthon volt: húst, szalonnát, hagymát és paprikát. És ezzel le is írtam a receptet. A húsra egyszerűen csak sót és borsot szórtam, majd az imént említettekkel együtt váltakoztatva nyársra húztuk. Az érdekessége az volt a dolognak, hogy mindenki maga készítette a nyársot, még kicsi három és fél évesem sem hagyta, hogy besegítsek neki. Mondjuk, a férjemet nem hívtuk ki nyársat fűzni, ő már csak enni jött.

ÍZES-SZÍNES - 2012.



És így, kérem szépen, 6 szelet húsból 5 ember degeszre ette magát úgy, hogy még haza is hoztunk belőle.:)

5 megjegyzés:

Adél írta...

Nagyon guszták.Mi is készülünk ma rablóhúst sütni,nem tudom,ha az eső megengedi majd délutánra.Remélem.

Petra írta...

Hú, de guszták! Meghoztad a kedvem a grillezéshez. :)

Okki írta...

Nagyon guszták!

Bár csak itt szép napos idő lenne s kitudnánk menni a zöldbe :)

Kata írta...

Ez nálunk is nagyon megy, igaz, az idén még nem csináltunk, pedig lassan vége a szezonnak...

Kati írta...

Hű, nagyon szépek! :-)

Related Posts with Thumbnails

2011. július 31., vasárnap

Ismét grillezés - ismét rablóhús


Egyszerű rablóhús zöld paprikával

Tudvalevő, hogy friss levegőn, a természetben, vagy ahogy mifelénk mondani szokás: "kinn, a zöldben", mindenkinek jobb étvágya van, nyugodtan lehet számítani arra, hogy aki benn, az asztalnál alig nyammog el egy hússzeletet, kinn, a pokrócon ülve, maszatosan, talán kettőt is pikk-pakk eltüntet.
Történt, hogy múlt hétfőn sógornőmék disznót vágtak, amiből mi is kaptunk kóstolót. A hús egy részéből megismételtem a tavaly nagy sikernek örvendett boeuf bourguignon-t, és senkit sem zavart, hogy a borjú ezúttal sertésből volt.:D
A hús másik részét a fagyasztóba szántam. Volt vagy 6 jókora, cseppet sem zsíros szelet. És hogy, hogy nem, csütörtökön délelőtt kinyitom a hűtőajtót és látom, hogy a hús még mindig ott van a hűtőben. Hűha, megijedtem, hogy tönkrement, de ilyenkor örülök annak, hogy nyáron a hűtőt négyes fokozatra kapcsolom.
És akkor pillanatok alatt megvolt a terv: Ha már amúgyis a tópartra készülünk délután, hát grillezni fogunk. Férjem segítségére nem számíthattam benne, hiszen horgászni mentünk, de egye fene, feláldozom magam, gondoltam.
Egyetlen gondom adódott csak: hogyan lesz elég ez a 6 szelet hús két felnőttnek és három gyereknek, mert közben sógornőm 11 éves fia is csatlakozott hozzánk? No, de mivel már gyerekkoromban megtanultam a viccből, hogy 5 krumplit úgy osztasz el abszolút pontosan 4 gyerek között, hogy krumplipürét készítesz belőle, most sem variáltam sokat a dolgokat: hamar megmostam és feldaraboltam a húst, majd bepácoltam. Legelső elképzelésem EZ lett volna, de végül sem időm, sem kedvem nem volt kimenni a zöldségeshez, hogy tököt és padlizsánt vegyek, így csak azt húztunk nyársra, ami itthon volt: húst, szalonnát, hagymát és paprikát. És ezzel le is írtam a receptet. A húsra egyszerűen csak sót és borsot szórtam, majd az imént említettekkel együtt váltakoztatva nyársra húztuk. Az érdekessége az volt a dolognak, hogy mindenki maga készítette a nyársot, még kicsi három és fél évesem sem hagyta, hogy besegítsek neki. Mondjuk, a férjemet nem hívtuk ki nyársat fűzni, ő már csak enni jött.

ÍZES-SZÍNES - 2012.



És így, kérem szépen, 6 szelet húsból 5 ember degeszre ette magát úgy, hogy még haza is hoztunk belőle.:)

5 megjegyzés:

Adél írta...

Nagyon guszták.Mi is készülünk ma rablóhúst sütni,nem tudom,ha az eső megengedi majd délutánra.Remélem.

Petra írta...

Hú, de guszták! Meghoztad a kedvem a grillezéshez. :)

Okki írta...

Nagyon guszták!

Bár csak itt szép napos idő lenne s kitudnánk menni a zöldbe :)

Kata írta...

Ez nálunk is nagyon megy, igaz, az idén még nem csináltunk, pedig lassan vége a szezonnak...

Kati írta...

Hű, nagyon szépek! :-)