2011. július 6., szerda

Joghurtos nyári zöldségleves




Joghurtos nyári zöldségleves

Hozzávalók: 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1/2 tök, néhány kelbimbó, néhány karfiolrózsa, 2 marék zöldbab, 2 marék zöldborsó, 1/2 piros húsú paprika, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 dl joghurt

Elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk-megtisztítjuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. Felforralunk 2 l vizet, enyhén megsózzuk, és beledobjuk az előkészített zöldségeket. (A karfiollal még lehet várni egy keveset, azt elég akkor beledobni, amikor a többi már félpuha.) Amikor minden megpuhult, a joghurtot elkeverjük kevés forró levessel és a leveshez öntjük.Ha a leves túl sűrű lenne, további vízzel hígítjuk. Még néhány percig hagyjuk főni, majd utánasózunk és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Szétválasztózók húsnapon, zöldség- és tésztanapon is ehetik, bár a két utóbbi napon, jobb, ha nem habarják be a levest joghurttal, hanem 1-2 evőkanál tejföllel ízesítik.

Tipp: a leves fagyasztott zöldségből is elkészíthető, úgy jóval lerövidül az elkészítési ideje.

EK - 2011/8

2 megjegyzés:

judit60 írta...

Ez egy igazán nagyszerű nyári leves.

Kati írta...

Én is hasonlót készítettem a hétvégén. nagyon finomak az ilyen levesek.

Related Posts with Thumbnails

2011. július 6., szerda

Joghurtos nyári zöldségleves




Joghurtos nyári zöldségleves

Hozzávalók: 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1/2 tök, néhány kelbimbó, néhány karfiolrózsa, 2 marék zöldbab, 2 marék zöldborsó, 1/2 piros húsú paprika, 1 csokor petrezselyemzöld, só, 2 dl joghurt

Elkészítése:
A zöldségeket meghámozzuk-megtisztítjuk, és tetszés szerint feldaraboljuk. Felforralunk 2 l vizet, enyhén megsózzuk, és beledobjuk az előkészített zöldségeket. (A karfiollal még lehet várni egy keveset, azt elég akkor beledobni, amikor a többi már félpuha.) Amikor minden megpuhult, a joghurtot elkeverjük kevés forró levessel és a leveshez öntjük.Ha a leves túl sűrű lenne, további vízzel hígítjuk. Még néhány percig hagyjuk főni, majd utánasózunk és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Szétválasztózók húsnapon, zöldség- és tésztanapon is ehetik, bár a két utóbbi napon, jobb, ha nem habarják be a levest joghurttal, hanem 1-2 evőkanál tejföllel ízesítik.

Tipp: a leves fagyasztott zöldségből is elkészíthető, úgy jóval lerövidül az elkészítési ideje.

EK - 2011/8

2 megjegyzés:

judit60 írta...

Ez egy igazán nagyszerű nyári leves.

Kati írta...

Én is hasonlót készítettem a hétvégén. nagyon finomak az ilyen levesek.