2011. július 27., szerda

Káposztafasírt uborkamártással

Biztos, hogy furának tűnhet a párosítás, de valamelyik napon a múlt héten ezt ebédeltem. Sőt, végül úgy alakult, hogy másnap is - szintén uborkamártással-, már a lányokkal együtt, és nekik is nagyon ízlett az ebéd.

Az ötletet Ottisnál láttam, első nap az ő receptje szerint készítettem a fasírtot. Másnap picivel másképp csináltam (a csirkefalatok sütésekor maradt meg a felvert tojásból, és sajnáltam volna kidobni), mert nagyon hirtelen kellett döntenem (savanyúságnak besarvalt káposztából tettem hozzá), és így sikerült. Mindkét fajta azonban nagyon ízlett, a férjem is csak akkor jött rá, hogy miből van (a maradékot megkóstolta), amikor megmondtam neki. Én most a második változatot írom le.



Káposztafasírt uborkamártással 

Hozzávalók:  fél fej káposzta vékony csíkokra vágva, só, bors, 2 tojás, zsemlemorzsa, olaj; a mártáshoz: 1 uborka, só, bors, fokhagymapor, kapor, tejföl vagy joghurt

Elkészítése:
A káposztát lesózzuk, és állni hagyjuk, amíg kissé megereszkedik. Ráütjük a tojást, utánasózunk és megborsozzuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, míg nem túl kemény, de már jól formázható masszát kapunk. Forró olajban szép aranysárgára sütjük őket.
 A mártáshoz az uborkát jól megmossuk és aprólyukú reszelőn lereszeljük (nem kell kinyomkodni). Hozzáadjuk a tejfölt vagy joghurtot, elkeverjük, majd ízlés szerint fűszerezzük a fent említettekkel. Az uborka leve épp annyira felhígítja, amennyire kell.:)

KÁP. - 2015.

5 megjegyzés:

Ami írta...

Ez a recept nekem is furdalja az oldalamat, nagyon tetszik! Remélem, hamarosan lesz rá mód, hogy kipróbáljam! :) Nagyon guszta!

(képzeld, nekem kétszer jelenik meg az utolsó posztod... )

sedith írta...

Ami, próbáld csak ki, tetszeni fog!:)
Sajnos, nálam is duplán mutat mindent. A sablonváltás óta csinálja ezt, és még nem találkoztam olyan szakival, aki orvosolni tudná. Én meg, amit csak gondoltam, kipróbáltam, beljebb nem merek belebújni a sablonba.

Bianka írta...

Izgalmas még nem is ettem ilyet

Echan írta...

Ezt ki kell próbálnom feltétlenül. :)

Biró Anikó írta...

Mindenképpen ki kell próbáljam...nagyon jól néz kis a receptet már le is mentettem...:)

Related Posts with Thumbnails

2011. július 27., szerda

Káposztafasírt uborkamártással

Biztos, hogy furának tűnhet a párosítás, de valamelyik napon a múlt héten ezt ebédeltem. Sőt, végül úgy alakult, hogy másnap is - szintén uborkamártással-, már a lányokkal együtt, és nekik is nagyon ízlett az ebéd.

Az ötletet Ottisnál láttam, első nap az ő receptje szerint készítettem a fasírtot. Másnap picivel másképp csináltam (a csirkefalatok sütésekor maradt meg a felvert tojásból, és sajnáltam volna kidobni), mert nagyon hirtelen kellett döntenem (savanyúságnak besarvalt káposztából tettem hozzá), és így sikerült. Mindkét fajta azonban nagyon ízlett, a férjem is csak akkor jött rá, hogy miből van (a maradékot megkóstolta), amikor megmondtam neki. Én most a második változatot írom le.



Káposztafasírt uborkamártással 

Hozzávalók:  fél fej káposzta vékony csíkokra vágva, só, bors, 2 tojás, zsemlemorzsa, olaj; a mártáshoz: 1 uborka, só, bors, fokhagymapor, kapor, tejföl vagy joghurt

Elkészítése:
A káposztát lesózzuk, és állni hagyjuk, amíg kissé megereszkedik. Ráütjük a tojást, utánasózunk és megborsozzuk, majd annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, míg nem túl kemény, de már jól formázható masszát kapunk. Forró olajban szép aranysárgára sütjük őket.
 A mártáshoz az uborkát jól megmossuk és aprólyukú reszelőn lereszeljük (nem kell kinyomkodni). Hozzáadjuk a tejfölt vagy joghurtot, elkeverjük, majd ízlés szerint fűszerezzük a fent említettekkel. Az uborka leve épp annyira felhígítja, amennyire kell.:)

KÁP. - 2015.

5 megjegyzés:

Ami írta...

Ez a recept nekem is furdalja az oldalamat, nagyon tetszik! Remélem, hamarosan lesz rá mód, hogy kipróbáljam! :) Nagyon guszta!

(képzeld, nekem kétszer jelenik meg az utolsó posztod... )

sedith írta...

Ami, próbáld csak ki, tetszeni fog!:)
Sajnos, nálam is duplán mutat mindent. A sablonváltás óta csinálja ezt, és még nem találkoztam olyan szakival, aki orvosolni tudná. Én meg, amit csak gondoltam, kipróbáltam, beljebb nem merek belebújni a sablonba.

Bianka írta...

Izgalmas még nem is ettem ilyet

Echan írta...

Ezt ki kell próbálnom feltétlenül. :)

Biró Anikó írta...

Mindenképpen ki kell próbáljam...nagyon jól néz kis a receptet már le is mentettem...:)