2011. július 28., csütörtök

Rumos barackfagylalt


Nem vagyok egy nagy fagyigyártó, de azért minden nyáron készítek jónéhány fajtát. Így idén is próbálkoztam néhányszor! Lassan kezd megérlelődni bennem egy fagyigép vásárlásának a gondolata, de már csak majd jövőben ruházok be rá. Addig marad a kavargatás.:) Ez a fagyi nagyon finom lett, mindenkinek ajánlom, aki szereti a gyümölcsös ízeket.

Rumos barackfagylalt

Hozzávalók: 3 tojás, 5 evőkanál tejszín, 5 evőkanál cukor, 2 ml rumesszencia, 2 érettebb és 2 keményebb barack

Elkészítése
Az érettebb barackokat meghámozzuk, és villával összetörjük. A keményebb barackokat jól megmossuk, és héjastól kockára vágjuk. A tojássárgáját simára kavarjuk a tejszínnel és a rumesszenciával, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük a cukorral. A barackpürét és -kockákat a tojásos keverékhez adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. Dobozba töltjük és a mélyhűtőbe tesszük. Két-háromóránként érdemes a masszát átkavarni, hogy egyenletesen fagyjon.

EK - 2011/8


8 megjegyzés:

Kati írta...

Hát most szívesen elnyalogatnék belőle egy gombóccal.

Aleda írta...

Tojással készítem és is a fagyimasszát,de nyersen még nem próbáltam.Biztos finom.

sedith írta...

Kati, sajna, tegnap felfaltuk a maradékot is!:)

Aleda, én is szinte mindig főtt tojáskrémmel készítem (jön majd olyan is), de ez krémesebb lett. Tudom, hogy vannak, akik idegenkednek vagy félnek a nyers tojástól; mi még nem jártuk meg egyszer sem vele, úgyhogy még használom.:)

Bianka írta...

Isteni és a kép is nagyon tetszik

Petra írta...

Csodás recept, nagyon guszták! A fagyigéppel én is hasonlóképpen vagyok :)

Kati írta...

Hű, de guszta!!! :-)
Én is azokhoz tartozom viszont, akik nem fogyasztanak nyers tojást. :-S

sedith írta...

Kati, és a majonézt akkor hogyan készíted?

Kati írta...

:-))) Ha leírom, nálunk mi a majonéz, nem nevetsz ki? 14-16%-os (tehát jó zsíros, krémes) tejfölbe porcukrot, mustárt és sót teszek. Nagyon finom, és "majdnem" kalóriamentes. :-)

2011. július 28., csütörtök

Rumos barackfagylalt

Bejegyezte: sedith dátum: 11:38

Nem vagyok egy nagy fagyigyártó, de azért minden nyáron készítek jónéhány fajtát. Így idén is próbálkoztam néhányszor! Lassan kezd megérlelődni bennem egy fagyigép vásárlásának a gondolata, de már csak majd jövőben ruházok be rá. Addig marad a kavargatás.:) Ez a fagyi nagyon finom lett, mindenkinek ajánlom, aki szereti a gyümölcsös ízeket.

Rumos barackfagylalt

Hozzávalók: 3 tojás, 5 evőkanál tejszín, 5 evőkanál cukor, 2 ml rumesszencia, 2 érettebb és 2 keményebb barack

Elkészítése
Az érettebb barackokat meghámozzuk, és villával összetörjük. A keményebb barackokat jól megmossuk, és héjastól kockára vágjuk. A tojássárgáját simára kavarjuk a tejszínnel és a rumesszenciával, a tojásfehérjét pedig kemény habbá verjük a cukorral. A barackpürét és -kockákat a tojásos keverékhez adjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. Dobozba töltjük és a mélyhűtőbe tesszük. Két-háromóránként érdemes a masszát átkavarni, hogy egyenletesen fagyjon.

EK - 2011/8


8 megjegyzés on "Rumos barackfagylalt"

Kati on 2011. július 28. 12:30 írta...

Hát most szívesen elnyalogatnék belőle egy gombóccal.

Aleda on 2011. július 28. 12:38 írta...

Tojással készítem és is a fagyimasszát,de nyersen még nem próbáltam.Biztos finom.

sedith on 2011. július 28. 12:49 írta...

Kati, sajna, tegnap felfaltuk a maradékot is!:)

Aleda, én is szinte mindig főtt tojáskrémmel készítem (jön majd olyan is), de ez krémesebb lett. Tudom, hogy vannak, akik idegenkednek vagy félnek a nyers tojástól; mi még nem jártuk meg egyszer sem vele, úgyhogy még használom.:)

Bianka on 2011. július 28. 16:45 írta...

Isteni és a kép is nagyon tetszik

Petra on 2011. július 28. 20:54 írta...

Csodás recept, nagyon guszták! A fagyigéppel én is hasonlóképpen vagyok :)

Kati on 2011. július 30. 22:50 írta...

Hű, de guszta!!! :-)
Én is azokhoz tartozom viszont, akik nem fogyasztanak nyers tojást. :-S

sedith on 2011. július 31. 9:36 írta...

Kati, és a majonézt akkor hogyan készíted?

Kati on 2011. július 31. 22:42 írta...

:-))) Ha leírom, nálunk mi a majonéz, nem nevetsz ki? 14-16%-os (tehát jó zsíros, krémes) tejfölbe porcukrot, mustárt és sót teszek. Nagyon finom, és "majdnem" kalóriamentes. :-)

Related Posts with Thumbnails