2011. augusztus 29., hétfő

Húspác (bármilyen húsnak)

Mint írtam, a férjem születésnapjára csirkecombot sütöttem, és hideg krumplissalátával tálaltam. A húst előzőleg 1 napig érleltem egy nagyon finom, fűszeres pácban. A pácot először egy ebédhez dobtam össze, és csirkemellet érleltem benne, és miután megettük a húst döntöttem úgy, hogy bizony így fogom bepácolni a szülinapi húst is. Nagyon finom lett, ajánlom mindenkinek.

Húspác (nagy mennyiségnek - kb. 25 db egész csirkecombnak)

Hozzávalók: 1 hagyma, 8-10 cikk fokhagyma, 2 evőkanál só, 1 evőkanál bors, 1 evőkanál pirospaprika, 4-5 babérlevél, 1 evőkanál porított mustármag, 1 kávéskanál őrölt kömény, 1 teáskanál szárított oregánó, 1,5-2 l  forró víz, 1 dl olaj

Elkészítése: a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd tetszés szerint feldaraboljuk. Egy nagy tálba tesszük, majd rendre rászórjuk a többi fűszert is. A vizet felforraljuk, majd kavargatás közben ráöntjük a fűszerekre. Hozzáadjuk az olajat is, majd amikor hűlt egy keveset, beletesszük a megtisztított, megmosott csirkecombot vagy bármilyen hússzeletet. Vigyázni kell arra, hogy a lé mindenütt fedje a húst, ha véletlenül nem elég, akkor szórjuk kevés sót a tetejére és öntsük fel még annyi vízzel amennyi szükséges. Hűvös helyen, néha átforgatva, 1 napig érleljük, majd a combokat tepsibe tesszük, aláöntünk keveset a pácból, lefedjük, és forró sütőben kb. 1 órán át pároljuk. Végül levesszük a fedőt/fóliát és addig sütjük, amíg a combok szép pirosak, ropogósak nem lesznek.



Húspác kisebb mennyiségnek - pl. 1 csirkemellnek:

Hozzávalók: 1 kicsi hagyma vagy 1 teáskanálnyi hagymapehely, 2-3 cikk fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál bors, 1 teáskanál pirospaprika, 1-2 teáskanál magos mustár, 1 babérlevél, késhegynyi őrölt kömény, késhegynyi szárított oregánó, 1-1,5 dl forró víz, 1-2 evőkanál olaj.

Az elkészítése ugyanaz, mint az előző leírásnál.


4 megjegyzés:

Bianka írta...

Minden ilyen fajta husikát szeretünk

Helga írta...

Hát ez nagyon guszta!

Csupa Csoki írta...

Nálunk is nagyon hamar elfogynak a pácolt, fűszeres husik.:)

Vicuska írta...

Mennyivel zamatosabb az előzőleg bepácolt hús! El tudom képzelni, milyen finom lehetett! :)

2011. augusztus 29., hétfő

Húspác (bármilyen húsnak)

Bejegyezte: sedith dátum: 10:32
Mint írtam, a férjem születésnapjára csirkecombot sütöttem, és hideg krumplissalátával tálaltam. A húst előzőleg 1 napig érleltem egy nagyon finom, fűszeres pácban. A pácot először egy ebédhez dobtam össze, és csirkemellet érleltem benne, és miután megettük a húst döntöttem úgy, hogy bizony így fogom bepácolni a szülinapi húst is. Nagyon finom lett, ajánlom mindenkinek.

Húspác (nagy mennyiségnek - kb. 25 db egész csirkecombnak)

Hozzávalók: 1 hagyma, 8-10 cikk fokhagyma, 2 evőkanál só, 1 evőkanál bors, 1 evőkanál pirospaprika, 4-5 babérlevél, 1 evőkanál porított mustármag, 1 kávéskanál őrölt kömény, 1 teáskanál szárított oregánó, 1,5-2 l  forró víz, 1 dl olaj

Elkészítése: a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, majd tetszés szerint feldaraboljuk. Egy nagy tálba tesszük, majd rendre rászórjuk a többi fűszert is. A vizet felforraljuk, majd kavargatás közben ráöntjük a fűszerekre. Hozzáadjuk az olajat is, majd amikor hűlt egy keveset, beletesszük a megtisztított, megmosott csirkecombot vagy bármilyen hússzeletet. Vigyázni kell arra, hogy a lé mindenütt fedje a húst, ha véletlenül nem elég, akkor szórjuk kevés sót a tetejére és öntsük fel még annyi vízzel amennyi szükséges. Hűvös helyen, néha átforgatva, 1 napig érleljük, majd a combokat tepsibe tesszük, aláöntünk keveset a pácból, lefedjük, és forró sütőben kb. 1 órán át pároljuk. Végül levesszük a fedőt/fóliát és addig sütjük, amíg a combok szép pirosak, ropogósak nem lesznek.



Húspác kisebb mennyiségnek - pl. 1 csirkemellnek:

Hozzávalók: 1 kicsi hagyma vagy 1 teáskanálnyi hagymapehely, 2-3 cikk fokhagyma, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál bors, 1 teáskanál pirospaprika, 1-2 teáskanál magos mustár, 1 babérlevél, késhegynyi őrölt kömény, késhegynyi szárított oregánó, 1-1,5 dl forró víz, 1-2 evőkanál olaj.

Az elkészítése ugyanaz, mint az előző leírásnál.


4 megjegyzés on "Húspác (bármilyen húsnak)"

Bianka on 2011. augusztus 30. 10:20 írta...

Minden ilyen fajta husikát szeretünk

Helga on 2011. augusztus 31. 16:35 írta...

Hát ez nagyon guszta!

Csupa Csoki on 2011. augusztus 31. 17:28 írta...

Nálunk is nagyon hamar elfogynak a pácolt, fűszeres husik.:)

Vicuska on 2011. szeptember 15. 21:40 írta...

Mennyivel zamatosabb az előzőleg bepácolt hús! El tudom képzelni, milyen finom lehetett! :)

Related Posts with Thumbnails