2011. augusztus 1., hétfő

Mogyorós kenyér

Hirtelen ötlettől vezérelve született ez a kenyér. Pakoltam a hozzávalókat a soron következő kenyerünkhöz, hogy amire hazaérkezünk, készen várjon a frissen sült kenyér. Amikor már a programot állítottam volna be, akkor esett a pillantásom a mogyorós zacskóra. Majdnem üres volt már, de még egy maréknyi azért volt benne. Összetörtem kissé, és beleraktam a magadagolóba. 5 óra múlva pedig, isteni, aromás kenyérkét szedtem ki a gépből.



Mogyorós kenyér

Hozzávalók: 4 g szárított élesztő, 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 10 dkg rétesliszt, 40 dkg kenyérliszt (nálunk 550-es), 3 evőkanál krumplipehely, 1 evőkanál cukor, 1 csapott evőkanál só, 1 teáskanál ecet, 3 evőkanál olaj, 420 ml víz, 6 dkg durvára tört, pörkölt sós mogyoró

Elkészítése: Most nagyon szégyellem azt írni, hogy a hozzávalókat a fenti sorrendben (a mogyoró kivételével - azt a magadagolóba kell tenni) pakoljuk a kenyérsütőgépbe, kapcsoljuk be a teljes kiőrlésű magvas kenyér programot, és 5 óra múlva szedjük ki belőle a kész kenyeret, de csak ezt írhatom. Mert amióta van a gépem, hát, bizony, csak azzal dolgozom.
Viszont az is elkészítheti, akinek nincs gépe, csak akkor a mogyorót a már megkelt tésztába kell belegyúrni, majd újra keleszteni.

KELT - 2012.

4 megjegyzés:

Edó írta...

Edith,ez is nagyon jó lehet!5 órát dolgozik a gép??

sedith írta...

A hosszú, azaz normál programon igen. A gyors program teljes kiőrlésűnél 3 óra, fehérnél 2, de én fehérnél is (bár nagyon ritkán sütök ilyet) a 3 órásat választom, mert jobban szeretem úgy a kenyeret.
És igen, nagyon fnom, próbáld csak ki! Több teljes kiőrlésűvel talán még finomabb. nekem sajnos, 10 dekám volt megmaradva, ezért most annyit használtam.

4Gyerek írta...

az én gépem maximális programja 3 óra 50 perc. az a program a fehér kenyéré. a teljes kiőrlésűé pedig 3 óra 40 perc.
na jó, nekem tök mindegy, én dagasztatok, aztán elzárom. mikor megkelt, formázok és az óriási jénaiban a sütőben sül.

sedith írta...

Éva, nekem úgy "nem bót":D, hogy kelljen még dolgoznom vele. Azt max, ha valamilyen különleges formájú kenyeret szeretnék, de az ritkán jön rám. Tökéletesen elégedettek vagyunk az üstformájú kenyérrel.
Nekem nem furcsa ez az idő, mert a használati utasításban megvan minden programnak a részletes menete, és teljesen logikusak azok az idők.
Némi plusz időt az vesz fel, hogy egyes programoknál van egy első, hőkiegyenlítési fázis.

2011. augusztus 1., hétfő

Mogyorós kenyér

Bejegyezte: sedith dátum: 18:20
Hirtelen ötlettől vezérelve született ez a kenyér. Pakoltam a hozzávalókat a soron következő kenyerünkhöz, hogy amire hazaérkezünk, készen várjon a frissen sült kenyér. Amikor már a programot állítottam volna be, akkor esett a pillantásom a mogyorós zacskóra. Majdnem üres volt már, de még egy maréknyi azért volt benne. Összetörtem kissé, és beleraktam a magadagolóba. 5 óra múlva pedig, isteni, aromás kenyérkét szedtem ki a gépből.



Mogyorós kenyér

Hozzávalók: 4 g szárított élesztő, 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 10 dkg rétesliszt, 40 dkg kenyérliszt (nálunk 550-es), 3 evőkanál krumplipehely, 1 evőkanál cukor, 1 csapott evőkanál só, 1 teáskanál ecet, 3 evőkanál olaj, 420 ml víz, 6 dkg durvára tört, pörkölt sós mogyoró

Elkészítése: Most nagyon szégyellem azt írni, hogy a hozzávalókat a fenti sorrendben (a mogyoró kivételével - azt a magadagolóba kell tenni) pakoljuk a kenyérsütőgépbe, kapcsoljuk be a teljes kiőrlésű magvas kenyér programot, és 5 óra múlva szedjük ki belőle a kész kenyeret, de csak ezt írhatom. Mert amióta van a gépem, hát, bizony, csak azzal dolgozom.
Viszont az is elkészítheti, akinek nincs gépe, csak akkor a mogyorót a már megkelt tésztába kell belegyúrni, majd újra keleszteni.

KELT - 2012.

4 megjegyzés on "Mogyorós kenyér"

Edó on 2011. augusztus 1. 18:48 írta...

Edith,ez is nagyon jó lehet!5 órát dolgozik a gép??

sedith on 2011. augusztus 1. 18:54 írta...

A hosszú, azaz normál programon igen. A gyors program teljes kiőrlésűnél 3 óra, fehérnél 2, de én fehérnél is (bár nagyon ritkán sütök ilyet) a 3 órásat választom, mert jobban szeretem úgy a kenyeret.
És igen, nagyon fnom, próbáld csak ki! Több teljes kiőrlésűvel talán még finomabb. nekem sajnos, 10 dekám volt megmaradva, ezért most annyit használtam.

4Gyerek on 2011. augusztus 1. 19:50 írta...

az én gépem maximális programja 3 óra 50 perc. az a program a fehér kenyéré. a teljes kiőrlésűé pedig 3 óra 40 perc.
na jó, nekem tök mindegy, én dagasztatok, aztán elzárom. mikor megkelt, formázok és az óriási jénaiban a sütőben sül.

sedith on 2011. augusztus 1. 19:58 írta...

Éva, nekem úgy "nem bót":D, hogy kelljen még dolgoznom vele. Azt max, ha valamilyen különleges formájú kenyeret szeretnék, de az ritkán jön rám. Tökéletesen elégedettek vagyunk az üstformájú kenyérrel.
Nekem nem furcsa ez az idő, mert a használati utasításban megvan minden programnak a részletes menete, és teljesen logikusak azok az idők.
Némi plusz időt az vesz fel, hogy egyes programoknál van egy első, hőkiegyenlítési fázis.

Related Posts with Thumbnails