2011. augusztus 8., hétfő

Sárgadinnyesorbet

Van egy svájci mesterszakács, Jakob Haussmann, aki Bukarestben éttermet vezet (a sajátját:)), és amelynek neve Kis Svájc (Mica Elveţie). Nos, Hausmann úr néhány éve már rendszeresen publikál az egyik legszebb és legjobb román nyelvű gasztromagazinban, a Secretele bucătăriei-ben. A 2007-es augusztusi lapszámban pedig a sorbet-k finom művészetéről ír. Többféle sorbet-receptet is megosztott az olvasókkal, én kettőnek a kombinációjából hoztam ki a magam változatát. Itt olvastam először, hogy érdemes egy tojásfehérjét hozzáadni a masszához, mert krémesebb, finomabb lesz a végeredmény. Kipróbáltam, és valóban...
Próbáljátok ki ti is! (Tudom, hogy sokan ódzkodnak azért a nyers tojás használatától. Én évek óta használok házi és üzleti nyers tojást egyaránt, soha egyikünknek sem volt semmi baja eddig. Talán csak szerencsénk volt, nem tudom. Aki irtózik tőle, az ne tegyen tojásfehérjét bele.)

Lányaim kedvéért ezúttal pálcikás "fagyit" csináltam belőle:




Sárgadinnyesorbet

Hozzávalók: 25-30 dkg sárgadinnye, kb. 1 dl víz, 1 kb. egyujjnyis citromkarika külső és belső héja nélkül, 1-2 evőkanál méz, 1 tojásfehérje

Elkészítése: Mindent egy magas falú pohárba teszünk és botmixerrel simára dolgozzuk. Végül dobozba töltjük és fagyasztóba tesszük néhány órára, vagy kis pohárkákba adagoljuk, és pálcikát szúrunk bele. Ha nagyobb dobozba tesszük, félóránként-óránként kavarjuk át, hogy egyenletesen fagyjon, és ne legyenek benne jégszemcsék.


2 megjegyzés:

Petra írta...

A lányaid csudaédesek! A sorbet nagyon finom, ahogy látom. ;D

Bianka írta...

Nagyon aranyosak

Related Posts with Thumbnails

2011. augusztus 8., hétfő

Sárgadinnyesorbet

Van egy svájci mesterszakács, Jakob Haussmann, aki Bukarestben éttermet vezet (a sajátját:)), és amelynek neve Kis Svájc (Mica Elveţie). Nos, Hausmann úr néhány éve már rendszeresen publikál az egyik legszebb és legjobb román nyelvű gasztromagazinban, a Secretele bucătăriei-ben. A 2007-es augusztusi lapszámban pedig a sorbet-k finom művészetéről ír. Többféle sorbet-receptet is megosztott az olvasókkal, én kettőnek a kombinációjából hoztam ki a magam változatát. Itt olvastam először, hogy érdemes egy tojásfehérjét hozzáadni a masszához, mert krémesebb, finomabb lesz a végeredmény. Kipróbáltam, és valóban...
Próbáljátok ki ti is! (Tudom, hogy sokan ódzkodnak azért a nyers tojás használatától. Én évek óta használok házi és üzleti nyers tojást egyaránt, soha egyikünknek sem volt semmi baja eddig. Talán csak szerencsénk volt, nem tudom. Aki irtózik tőle, az ne tegyen tojásfehérjét bele.)

Lányaim kedvéért ezúttal pálcikás "fagyit" csináltam belőle:




Sárgadinnyesorbet

Hozzávalók: 25-30 dkg sárgadinnye, kb. 1 dl víz, 1 kb. egyujjnyis citromkarika külső és belső héja nélkül, 1-2 evőkanál méz, 1 tojásfehérje

Elkészítése: Mindent egy magas falú pohárba teszünk és botmixerrel simára dolgozzuk. Végül dobozba töltjük és fagyasztóba tesszük néhány órára, vagy kis pohárkákba adagoljuk, és pálcikát szúrunk bele. Ha nagyobb dobozba tesszük, félóránként-óránként kavarjuk át, hogy egyenletesen fagyjon, és ne legyenek benne jégszemcsék.


2 megjegyzés:

Petra írta...

A lányaid csudaédesek! A sorbet nagyon finom, ahogy látom. ;D

Bianka írta...

Nagyon aranyosak