2011. szeptember 17., szombat

Paprikalekvár (ételízesítő)

Nagyon sok mindennel elmaradtam az utóbbi időben, nem is tudom, mivel kezdjem. Talán mégis a befőzéses receptek az aktuálisabbak mostanában, a többi máskor is felkerülhet!

 Paprikalekvár (ételízesítő)

Hozzávalók: 2 kg pisos húsú paradicsompaprika, 40 dkg jódmentes só

Elkészítése: A paprikát nagyon jól megmossuk, kicsumázzuk, majd feldaraboljuk. Húsdarálón vagy robotgépben finomra daráljuk, és ép zománcú edényben főni tesszük. A forrástól számítva kb. 10 percig főzzük, miközben néha megkavargatjuk. Ekkor hozzáadjuk a sót, és újabb 10-15 percig főzzük. Végül tiszta, száraz üvegekbe töltjük. Az üvegeket ledugaszoljuk, kb. 5 percig felfordítjuk őket, majd visszafordítva, szárazdunsztba helyezzük.

Tipp: felhasználáskor vegyük figyelembe a paprika sótartalmát!
A recept ITT is olvasható.  

2 megjegyzés:

Ottis írta...

Ez is finom biztos, ügyes vagy!

Kreatív konyha írta...

Tényleg ügyes vagy! Milyen jó is lesz majd ez télen!

Related Posts with Thumbnails

2011. szeptember 17., szombat

Paprikalekvár (ételízesítő)

Nagyon sok mindennel elmaradtam az utóbbi időben, nem is tudom, mivel kezdjem. Talán mégis a befőzéses receptek az aktuálisabbak mostanában, a többi máskor is felkerülhet!

 Paprikalekvár (ételízesítő)

Hozzávalók: 2 kg pisos húsú paradicsompaprika, 40 dkg jódmentes só

Elkészítése: A paprikát nagyon jól megmossuk, kicsumázzuk, majd feldaraboljuk. Húsdarálón vagy robotgépben finomra daráljuk, és ép zománcú edényben főni tesszük. A forrástól számítva kb. 10 percig főzzük, miközben néha megkavargatjuk. Ekkor hozzáadjuk a sót, és újabb 10-15 percig főzzük. Végül tiszta, száraz üvegekbe töltjük. Az üvegeket ledugaszoljuk, kb. 5 percig felfordítjuk őket, majd visszafordítva, szárazdunsztba helyezzük.

Tipp: felhasználáskor vegyük figyelembe a paprika sótartalmát!
A recept ITT is olvasható.  

2 megjegyzés:

Ottis írta...

Ez is finom biztos, ügyes vagy!

Kreatív konyha írta...

Tényleg ügyes vagy! Milyen jó is lesz majd ez télen!