2011. október 11., kedd

Paradicsomleves nyers zöldségből

Gyönyörű friss zöldségeim voltak: paprika, paradicsom, hagyma... Gondoltam, kár elrontani őket főzéssel, ezért a gyümölcskrémleves mintájára készítettem el.


Illatos paradicsomleves nyers zöldségekkel

Hozzávalók: 2 piros húsú paradicsompaprika, 4-5 paradicsom, 1 kis lila hagyma, 1-2 cikk fokhagyma, néhány bazsalikomlevél; 5 dkg vaj, 2 csapott evőkanál liszt, 2 dl tej, 2-3 dl víz; só, bors, méz vagy cukor; a tálaláshoz: friss napraforgómag, bazsalikombóbita

Elkészítése: A zöldségeket és a fűszereket késes aprítóban vagy blenderben összeturmixoljuk. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, és amikor fölforrt, felöntjük a hideg tejjel. Simára keverjük, majd tetszés szerint hígítjuk vízzel, és 4-5 percig forraljuk. Levesszük a lángról, belekeverjük a zöldségpürét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és mézzel édesítjük. Tálaláskor friss napraforgómagot szórunk a tányér közepébe és bazsalikommal díszítjük.
Szétválasztózók ehetik hús-, zöldség- és tésztanapon is. E két utóbbi napon a tejet ki lehet cserélni vízre, és helyette 1-2 evőkanál zsírosabb tejfölt használni.

ÍZES-SZÍNES - 2012.

2 megjegyzés:

Jutka írta...

Nagyon jól hangzik, megyek hozzád ebédre:)

Éva írta...

Nagyon guszta, szép a színe a levesednek és gondolom nagyon finom !

Related Posts with Thumbnails

2011. október 11., kedd

Paradicsomleves nyers zöldségből

Gyönyörű friss zöldségeim voltak: paprika, paradicsom, hagyma... Gondoltam, kár elrontani őket főzéssel, ezért a gyümölcskrémleves mintájára készítettem el.


Illatos paradicsomleves nyers zöldségekkel

Hozzávalók: 2 piros húsú paradicsompaprika, 4-5 paradicsom, 1 kis lila hagyma, 1-2 cikk fokhagyma, néhány bazsalikomlevél; 5 dkg vaj, 2 csapott evőkanál liszt, 2 dl tej, 2-3 dl víz; só, bors, méz vagy cukor; a tálaláshoz: friss napraforgómag, bazsalikombóbita

Elkészítése: A zöldségeket és a fűszereket késes aprítóban vagy blenderben összeturmixoljuk. A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, és amikor fölforrt, felöntjük a hideg tejjel. Simára keverjük, majd tetszés szerint hígítjuk vízzel, és 4-5 percig forraljuk. Levesszük a lángról, belekeverjük a zöldségpürét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és mézzel édesítjük. Tálaláskor friss napraforgómagot szórunk a tányér közepébe és bazsalikommal díszítjük.
Szétválasztózók ehetik hús-, zöldség- és tésztanapon is. E két utóbbi napon a tejet ki lehet cserélni vízre, és helyette 1-2 evőkanál zsírosabb tejfölt használni.

ÍZES-SZÍNES - 2012.

2 megjegyzés:

Jutka írta...

Nagyon jól hangzik, megyek hozzád ebédre:)

Éva írta...

Nagyon guszta, szép a színe a levesednek és gondolom nagyon finom !