2011. október 28., péntek

Tejben pácolt, gyömbéres pisztráng

Halat kívántunk. Szerencsére szinte sosem fogy ki a fagyasztómból a halféle, most pont pisztrángra esett a választásom.



Tejben pácolt, gyömbéres pisztráng sütőben sütve

Hozzávalók: személyenként 1-1 kb. 30 dkg-os konyhakész pisztráng, só, bors, 1 teáskanál gyömbérpor vagy egy darabka friss gyömbér, 4-5 cikk fokhagyma, kb. 5 dl tej, kevés olaj; a tálaláshoz: citrom.

Elkészítése:
A halat megmossuk, felitatjuk róla a vizet, majd kb. kisujjnyi távolságonként bevagdossuk. Jól bedörzsöljük sóval és borssal, majd félretesszük. Tálba öntjük a tejet, teszünk bele 1 teáskanálnyi sót, borsot és gyömbérport, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát is. Jól elkavarjuk, majd belehelyezzük a halakat is. A tálat 2-3 órán át a hűtőben tartjuk, ezalatt a halakat néha átforgatjuk a fűszeres tejben.
A halakat kivesszük a pácból, hőálló edénybe rakjuk át, majd meglocsoljuk kevés olajjal, és aláöntünk 1 dl-nyi vizet meg kb. 1 dl-nyit a pácléből. Az edényt lefedjük, forró sütőbe toljuk, és 40-45 perc alatt a halat szép pirosra sütjük benne. Citromlével meglocsolva kínáljuk. Hogy az íze jól érvényesüljön, szerintem nem is kell semmi köret mellé, csak egy kis kenyér, illetve max. valami saláta.

EK - 2011/12

4 megjegyzés:

Jutka írta...

Nagyon-nagyon guszta!

trollanyu írta...

A pisztrángot ngyon szeretem, nagyon jól néz ki:) Ki fogom így próbálni tejben pácolva.

Kata írta...

Szívesen lettem volna a vendégetek!:) imádom a pisztrángot, de sajnos kevés alkalommal jutok hozzá:(

Bianka írta...

Ez igen, nagyon finom lehet

Related Posts with Thumbnails

2011. október 28., péntek

Tejben pácolt, gyömbéres pisztráng

Halat kívántunk. Szerencsére szinte sosem fogy ki a fagyasztómból a halféle, most pont pisztrángra esett a választásom.



Tejben pácolt, gyömbéres pisztráng sütőben sütve

Hozzávalók: személyenként 1-1 kb. 30 dkg-os konyhakész pisztráng, só, bors, 1 teáskanál gyömbérpor vagy egy darabka friss gyömbér, 4-5 cikk fokhagyma, kb. 5 dl tej, kevés olaj; a tálaláshoz: citrom.

Elkészítése:
A halat megmossuk, felitatjuk róla a vizet, majd kb. kisujjnyi távolságonként bevagdossuk. Jól bedörzsöljük sóval és borssal, majd félretesszük. Tálba öntjük a tejet, teszünk bele 1 teáskanálnyi sót, borsot és gyömbérport, majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát is. Jól elkavarjuk, majd belehelyezzük a halakat is. A tálat 2-3 órán át a hűtőben tartjuk, ezalatt a halakat néha átforgatjuk a fűszeres tejben.
A halakat kivesszük a pácból, hőálló edénybe rakjuk át, majd meglocsoljuk kevés olajjal, és aláöntünk 1 dl-nyi vizet meg kb. 1 dl-nyit a pácléből. Az edényt lefedjük, forró sütőbe toljuk, és 40-45 perc alatt a halat szép pirosra sütjük benne. Citromlével meglocsolva kínáljuk. Hogy az íze jól érvényesüljön, szerintem nem is kell semmi köret mellé, csak egy kis kenyér, illetve max. valami saláta.

EK - 2011/12

4 megjegyzés:

Jutka írta...

Nagyon-nagyon guszta!

trollanyu írta...

A pisztrángot ngyon szeretem, nagyon jól néz ki:) Ki fogom így próbálni tejben pácolva.

Kata írta...

Szívesen lettem volna a vendégetek!:) imádom a pisztrángot, de sajnos kevés alkalommal jutok hozzá:(

Bianka írta...

Ez igen, nagyon finom lehet