2011. november 10., csütörtök

Egyszerű, hétköznapi galuskás zöldborsóleves

Volt némi maradék csirkeszárnyam (vagy 12 csirkeszárny vége). Abból készült. És mélyhűtött zöldségből. 20 perc alatt kész volt a finom leves.



Galuskás zöldborsóleves

Hozzávalók: 2-3 csirkeszárny, vagy a csirkeszárnyak külső csontosabb vége, 2 marék fagyasztott sárgarépa, 4 marék fagyasztott zöldborsó, házi ételízesítő, só, 2 evőkanál paradicsomlé; a galuskához: 1 tojás, búzadara, só.

Elkészítése:
A csirkeszárnyat hideg vízben főni tesszük, majd amikor fölforrt, a habját leszedjük. 5 percnyi főzés után beledobjuk a sárgarépát és a zöldborsót, ízesítjük házi ételízesítővel és sóval, majd további kb. 10 percig főzzük. Ezalatt a tojást felverjük kevés sóval, majd annnyi búzadarát adunk hozzá, hogy közepesen kemény masszát kapjunk belőle. (Ne kérdezzétek, hogy ez mennyi, életem második jól sikerült galuskája volt ez, és az egészet csak úgy szemre csináltam.) A lobogó levesbe teáskanállal ügyes kis galuskákat szaggatunk, mérsékeljük a tüzet, és kb. 2 percnyi főzés után megfordítjuk őket. Ekkor beletesszük a paradicsomlevet is, és még 2-3 percig főzzük. A lángot elzárjuk, az edényt lefedjük, és 10-15 percig hagyjuk, hogy a galuskák jól megduzzadjanak.

EK - 2012/1

4 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehetett! Guszta ! Szoktam én is csinálni csak az a baj hogy a férjuram a grizgaluskát annyira nem szereti inkább a nokedlit.

Bianka írta...

Hogy én ezt mennyire imádom

trollanyu írta...

Leves, leves:) Nem is vágyom másra ebben a hűvös időben:)Egyszerű és nagyszerű, a grízgaluskát meg imádom.

Kati írta...

Az ilyeneket szeretem én is, az egyszerű ételeket.

Related Posts with Thumbnails

2011. november 10., csütörtök

Egyszerű, hétköznapi galuskás zöldborsóleves

Volt némi maradék csirkeszárnyam (vagy 12 csirkeszárny vége). Abból készült. És mélyhűtött zöldségből. 20 perc alatt kész volt a finom leves.



Galuskás zöldborsóleves

Hozzávalók: 2-3 csirkeszárny, vagy a csirkeszárnyak külső csontosabb vége, 2 marék fagyasztott sárgarépa, 4 marék fagyasztott zöldborsó, házi ételízesítő, só, 2 evőkanál paradicsomlé; a galuskához: 1 tojás, búzadara, só.

Elkészítése:
A csirkeszárnyat hideg vízben főni tesszük, majd amikor fölforrt, a habját leszedjük. 5 percnyi főzés után beledobjuk a sárgarépát és a zöldborsót, ízesítjük házi ételízesítővel és sóval, majd további kb. 10 percig főzzük. Ezalatt a tojást felverjük kevés sóval, majd annnyi búzadarát adunk hozzá, hogy közepesen kemény masszát kapjunk belőle. (Ne kérdezzétek, hogy ez mennyi, életem második jól sikerült galuskája volt ez, és az egészet csak úgy szemre csináltam.) A lobogó levesbe teáskanállal ügyes kis galuskákat szaggatunk, mérsékeljük a tüzet, és kb. 2 percnyi főzés után megfordítjuk őket. Ekkor beletesszük a paradicsomlevet is, és még 2-3 percig főzzük. A lángot elzárjuk, az edényt lefedjük, és 10-15 percig hagyjuk, hogy a galuskák jól megduzzadjanak.

EK - 2012/1

4 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon finom lehetett! Guszta ! Szoktam én is csinálni csak az a baj hogy a férjuram a grizgaluskát annyira nem szereti inkább a nokedlit.

Bianka írta...

Hogy én ezt mennyire imádom

trollanyu írta...

Leves, leves:) Nem is vágyom másra ebben a hűvös időben:)Egyszerű és nagyszerű, a grízgaluskát meg imádom.

Kati írta...

Az ilyeneket szeretem én is, az egyszerű ételeket.