2011. december 28., szerda

Sült camembert diós vörösáfonyával

A 25-ei reggelink volt. Különleges, új, de nagyon egyszerű, és mindenkinek ízlett rendesen. Én kicsit tartottam a párosítástól. No nem magam, hanem a férjem miatt. Ámde ízlett neki, sőt, máskor a dupláját kéri, azt mondta. Az ötletet INNEN vettem.



Sült camembert diós vörösáfonyával

Hozzávalók 4 személyre: 4 db 125 g-os camembert sajtkorong, 4 cikk fokhagyma, 5 dkg dió, 5-10 dkg aszalt vörösáfonya; a tálaláshoz: magvas pirítós.

Elkészítése: Bekapcsoljuk a sütőt. Egy tepsibe terítjük a diót, és a forró sütőben kissé megpörköljük. Meghámozzuk a fokhagymát, és vékony szeletekre vágjuk. A sajtkorongokat óvatosan kicsomagoljuk, forró vízbe mártott késsel levágjuk a tetejüket. Mindegyiket X alakban bemetsszük, és a vágatokba fokhagymaszeleteket tűzdelünk. Visszaillesztjük a tetejüket, ráhelyezzük a csomagolópapírjukra (ha fadobozosat találunk, még jobb), azt kissé összefogjuk, hogy ne nyíljon túlságosan szét, tepsire helyezzük őket, és 10-15 percre forró sütőbe toljuk. Közben megpirítjuk a magvas kenyérszeleteket, illetve késes aprítóban morzsásra dolgozzuk a pörkölt diót az aszalt vörösáfonyával. A megsült, olvadt sajtba belemártjuk a pirítóst, majd sajtos felével a diós-áfonyás morzsába nyomkodjuk, és úgy eszsük. Hihetetlen az ízkombináció. Nálunk először készült, de biztos, hogy nem utoljára!

ADV. - 2012. 


7 megjegyzés:

iri írta...

Megoldodott szamomra a rejtely!Az eelobbi bejegyzesednel, nem tudtam mit kanalazgatnak, csomagbol.... :)

sedith írta...

Igen, Iri, éppen ezt esszük azon a fotón. :)
Köszönöm, és hálás vagyok érte, hogy ennyire figyelmes vagy, és hogy ilyen lelkesen követsz!:)

trollanyu írta...

Nagyon finom lehet:) Minden összetevőjét szeretem, így egyben pedig mennyei lehet. Ki fogom próbálni valamelyik este vacsira, köszi:)

iri írta...

Most rajtam a sor , hogy halas legyek, hogy ezt ertekelted,en eszre sem vettem , hogy lehet maskent is!

sedith írta...

Iri, ilyet csakis te írhatsz. :) Köszönöm.:)
Tudod, azért is veszem ezt észre, mert kevés az olyan olvasóm, aki mindkét blogot rendszeresen figyelemmel követi.:)

iri írta...

:)

Névtelen írta...

Én nagyon szeretem az Ön számára a vendégek kiküldetés a edithreceptjei.blogspot.com

2011. december 28., szerda

Sült camembert diós vörösáfonyával

Bejegyezte: sedith dátum: 22:26
A 25-ei reggelink volt. Különleges, új, de nagyon egyszerű, és mindenkinek ízlett rendesen. Én kicsit tartottam a párosítástól. No nem magam, hanem a férjem miatt. Ámde ízlett neki, sőt, máskor a dupláját kéri, azt mondta. Az ötletet INNEN vettem.



Sült camembert diós vörösáfonyával

Hozzávalók 4 személyre: 4 db 125 g-os camembert sajtkorong, 4 cikk fokhagyma, 5 dkg dió, 5-10 dkg aszalt vörösáfonya; a tálaláshoz: magvas pirítós.

Elkészítése: Bekapcsoljuk a sütőt. Egy tepsibe terítjük a diót, és a forró sütőben kissé megpörköljük. Meghámozzuk a fokhagymát, és vékony szeletekre vágjuk. A sajtkorongokat óvatosan kicsomagoljuk, forró vízbe mártott késsel levágjuk a tetejüket. Mindegyiket X alakban bemetsszük, és a vágatokba fokhagymaszeleteket tűzdelünk. Visszaillesztjük a tetejüket, ráhelyezzük a csomagolópapírjukra (ha fadobozosat találunk, még jobb), azt kissé összefogjuk, hogy ne nyíljon túlságosan szét, tepsire helyezzük őket, és 10-15 percre forró sütőbe toljuk. Közben megpirítjuk a magvas kenyérszeleteket, illetve késes aprítóban morzsásra dolgozzuk a pörkölt diót az aszalt vörösáfonyával. A megsült, olvadt sajtba belemártjuk a pirítóst, majd sajtos felével a diós-áfonyás morzsába nyomkodjuk, és úgy eszsük. Hihetetlen az ízkombináció. Nálunk először készült, de biztos, hogy nem utoljára!

ADV. - 2012. 


7 megjegyzés on "Sült camembert diós vörösáfonyával"

iri on 2011. december 28. 22:37 írta...

Megoldodott szamomra a rejtely!Az eelobbi bejegyzesednel, nem tudtam mit kanalazgatnak, csomagbol.... :)

sedith on 2011. december 28. 22:40 írta...

Igen, Iri, éppen ezt esszük azon a fotón. :)
Köszönöm, és hálás vagyok érte, hogy ennyire figyelmes vagy, és hogy ilyen lelkesen követsz!:)

trollanyu on 2011. december 28. 22:54 írta...

Nagyon finom lehet:) Minden összetevőjét szeretem, így egyben pedig mennyei lehet. Ki fogom próbálni valamelyik este vacsira, köszi:)

iri on 2011. december 29. 18:54 írta...

Most rajtam a sor , hogy halas legyek, hogy ezt ertekelted,en eszre sem vettem , hogy lehet maskent is!

sedith on 2011. december 29. 20:07 írta...

Iri, ilyet csakis te írhatsz. :) Köszönöm.:)
Tudod, azért is veszem ezt észre, mert kevés az olyan olvasóm, aki mindkét blogot rendszeresen figyelemmel követi.:)

iri on 2011. december 29. 22:00 írta...

:)

Névtelen írta...

Én nagyon szeretem az Ön számára a vendégek kiküldetés a edithreceptjei.blogspot.com

Related Posts with Thumbnails