2012. január 29., vasárnap

Céklasaláta majonézzel

Hiába, na, szeretem, szeretjük a céklát. Mondjuk, az is igaz, hogy én egy kicsit jobban, mint a család többi része, de azért nem panaszkodnak. Igyekszem is minél sokoldalúbban felhasználni: beleteszem levesekbe, főételekbe, salátákba nyersen és főve, turmixokba. Végülis, mint minden egyéb zöldségnél: a lehetőségek tárháza végtelen. Néhány nappal ezelőtt egy laktató saláta készült belőle, majonézesen. Ezt használtam fel a "full extrás" szendvicshez is.



Céklasaláta majonézesen

Hozzávalók: 2 nagy cékla, 2 alma, 1 doboz csemegekukorica, 1 adag félperces majonéz, 1/2 csokor kapor, só, citromlé.

Elkészítése: A céklát kuktában kb. 1 óra alatt megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni és meghámozzuk. Kisméretű kockákra vágjuk, tálba tesszük, majd hozzáadjuk a szintén ugyanakkora kockákra vágott almát, a leszűrt csemegekukoricát és a finomra aprított kaprot. A leírás alapján elkészítjük a majonézt, és hozzákeverjük az alapanyagokhoz. Sóval meg citromlével ízesítjük, illetve ha szükséges 1-2 evőkanál tejföllel lazíthatjuk, de én nem használtam.
BA - 2017/2
KAL - 2014.

5 megjegyzés:

trollanyu írta...

Gyönyörű:) Éppen én is céklasalátát készítettem, mi is szeretjük. Szerintem a színe is olyan vidám, öröm enni.

sedith írta...

Trollanyu, én is főztem céklát ma ismét. Egy részét megettük az ebéd mellé, a maradéknak még keresem az elkészítési módját.:)

Vera írta...

No, pont itt figyel két nagy cékla a kamrában. :-)) A Zuram meg beígért holnapra "bolti" grillcsirkét, ami állítólag nagyon finom. Nagyon esélyes, hogy ezt megcsinálom hozzá, nagyon jól hangzik. :)
Csak kuktában lehet főzni a céklát, vagy lehet "simán" is? Van kuktánk, de nem tudom, a költözések során éppen hová pakoltuk... :-))

Elisabeth írta...

Edith-kimondottan szép, guszta, és finom a cékla salátád. Nagyon tetszik a rózsszines szine is!

A blogodat a blog listámra teszem már is, nehogy elfelejtsek benézni hozzád, egy kattintással!

sedith írta...

Vera, nem csak kuktában lehet, de én abban szeretem, mert így megfő kb. 1 óra alatt. Különben kell neki kettő is, hogy megpuhuljon. Sütve is finom, sőt, finomabb, de úgy is sok időt igényel a puhulása, és azt tapasztaltam, hogy jobban kiszárad, mint főzve.
Hajrá!:)

Elisabeth, köszönöm.:)

2012. január 29., vasárnap

Céklasaláta majonézzel

Bejegyezte: sedith dátum: 10:22
Hiába, na, szeretem, szeretjük a céklát. Mondjuk, az is igaz, hogy én egy kicsit jobban, mint a család többi része, de azért nem panaszkodnak. Igyekszem is minél sokoldalúbban felhasználni: beleteszem levesekbe, főételekbe, salátákba nyersen és főve, turmixokba. Végülis, mint minden egyéb zöldségnél: a lehetőségek tárháza végtelen. Néhány nappal ezelőtt egy laktató saláta készült belőle, majonézesen. Ezt használtam fel a "full extrás" szendvicshez is.



Céklasaláta majonézesen

Hozzávalók: 2 nagy cékla, 2 alma, 1 doboz csemegekukorica, 1 adag félperces majonéz, 1/2 csokor kapor, só, citromlé.

Elkészítése: A céklát kuktában kb. 1 óra alatt megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni és meghámozzuk. Kisméretű kockákra vágjuk, tálba tesszük, majd hozzáadjuk a szintén ugyanakkora kockákra vágott almát, a leszűrt csemegekukoricát és a finomra aprított kaprot. A leírás alapján elkészítjük a majonézt, és hozzákeverjük az alapanyagokhoz. Sóval meg citromlével ízesítjük, illetve ha szükséges 1-2 evőkanál tejföllel lazíthatjuk, de én nem használtam.
BA - 2017/2
KAL - 2014.

5 megjegyzés on "Céklasaláta majonézzel"

trollanyu on 2012. január 29. 16:02 írta...

Gyönyörű:) Éppen én is céklasalátát készítettem, mi is szeretjük. Szerintem a színe is olyan vidám, öröm enni.

sedith on 2012. január 29. 16:08 írta...

Trollanyu, én is főztem céklát ma ismét. Egy részét megettük az ebéd mellé, a maradéknak még keresem az elkészítési módját.:)

Vera on 2012. január 30. 10:41 írta...

No, pont itt figyel két nagy cékla a kamrában. :-)) A Zuram meg beígért holnapra "bolti" grillcsirkét, ami állítólag nagyon finom. Nagyon esélyes, hogy ezt megcsinálom hozzá, nagyon jól hangzik. :)
Csak kuktában lehet főzni a céklát, vagy lehet "simán" is? Van kuktánk, de nem tudom, a költözések során éppen hová pakoltuk... :-))

Elisabeth on 2012. január 30. 17:48 írta...

Edith-kimondottan szép, guszta, és finom a cékla salátád. Nagyon tetszik a rózsszines szine is!

A blogodat a blog listámra teszem már is, nehogy elfelejtsek benézni hozzád, egy kattintással!

sedith on 2012. január 30. 18:04 írta...

Vera, nem csak kuktában lehet, de én abban szeretem, mert így megfő kb. 1 óra alatt. Különben kell neki kettő is, hogy megpuhuljon. Sütve is finom, sőt, finomabb, de úgy is sok időt igényel a puhulása, és azt tapasztaltam, hogy jobban kiszárad, mint főzve.
Hajrá!:)

Elisabeth, köszönöm.:)

Related Posts with Thumbnails