2012. január 27., péntek

Gyors zöldséges tészta 3.

A receptet a pillanat szülte, tulajdonképpen a maradékfelhasználás jegyében született. Volt a hűtőben kevés hús nélküli csilisbabmaradék és néhány spenótlevél, ezeket dobtam bele a tejfölös mártásba, amit a tészta mellé készítettem. Amolyan "turbóként" egy maréknyi kalamata olajbogyót is beledaraboltam. Teljes volt az összhang. Egyelőre ez az én ebédem volt. Nekem nagyon ízlett.:)



Zöldséges tészta

Hozzávalók 2 személyre: 10-15 dkg száraztészta, maradék csilisbab (vagy 2-3 evőkanál főtt bab és ugyanannyi főtt kukorica meg paradicsomlé), 1 marék kalamata olajbogyó, 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 1 dl tejföl, víz, olaj, só, citromlé.

Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. 2-3 evőkanál olajat felforrósítunk, beleszórjuk a lisztet, elkavarjuk, és miután felhabosodott, felöntjük kb. 2 dl hideg vízzel. Simára kavarjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és további vízzel a kívánt állagúra hígítjuk. Beletesszük a maradék csilisbabot (vagy a hozzávalóit külön-külön), hozzáadjuk a megmosott spenótleveleket meg a feldarabolt olajbogyót, és jól kiforraljuk. Sóval, citromlével ízesítjük, végül pedig belekeverjük a tésztát is.
Tésztanapon ehető.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Guszta, finom lehetett nagyon ! A hűtőt így legalább kicsit kiürítetted! Szeretem a tésztás ételeket!

Related Posts with Thumbnails

2012. január 27., péntek

Gyors zöldséges tészta 3.

A receptet a pillanat szülte, tulajdonképpen a maradékfelhasználás jegyében született. Volt a hűtőben kevés hús nélküli csilisbabmaradék és néhány spenótlevél, ezeket dobtam bele a tejfölös mártásba, amit a tészta mellé készítettem. Amolyan "turbóként" egy maréknyi kalamata olajbogyót is beledaraboltam. Teljes volt az összhang. Egyelőre ez az én ebédem volt. Nekem nagyon ízlett.:)



Zöldséges tészta

Hozzávalók 2 személyre: 10-15 dkg száraztészta, maradék csilisbab (vagy 2-3 evőkanál főtt bab és ugyanannyi főtt kukorica meg paradicsomlé), 1 marék kalamata olajbogyó, 1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, 1 dl tejföl, víz, olaj, só, citromlé.

Elkészítése: A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és leöblítjük. 2-3 evőkanál olajat felforrósítunk, beleszórjuk a lisztet, elkavarjuk, és miután felhabosodott, felöntjük kb. 2 dl hideg vízzel. Simára kavarjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt és további vízzel a kívánt állagúra hígítjuk. Beletesszük a maradék csilisbabot (vagy a hozzávalóit külön-külön), hozzáadjuk a megmosott spenótleveleket meg a feldarabolt olajbogyót, és jól kiforraljuk. Sóval, citromlével ízesítjük, végül pedig belekeverjük a tésztát is.
Tésztanapon ehető.

1 megjegyzés:

Éva írta...

Guszta, finom lehetett nagyon ! A hűtőt így legalább kicsit kiürítetted! Szeretem a tésztás ételeket!