2012. július 10., kedd

Tökös nyári lepény

Múlt héten beüzemeltem az "új" (értsd: felújított, de még nem teljesen befejezett) konyhám vadiúj sütőjét. A sors úgy hozta, hogy nem valamilyen grandiózus, bonyolult fogás vagy sütemény készült el benne elsőként, hanem ez a kis egyszerű tökös lepény. A Katucikonyhán láttam aznap egy  hasonló finomságot, s minekutána a tetején megsült "citromszeletek":P nagyon kellették magukat, és főleg, hogy nekem is árválkodott két kis tök a hűtőmben, hát felhasználtam őket. Alapjában nem módosítottam a receptet, de még kiegészítettem ezzel-azzal, így tartalmasabb lett, és mi estebédre ettük. Még a férjem sem talált kifogásolnivalót benne, pedig a tökkel még nem került túl nagy barátságba!:) Langyosan volt a legfinomabb.



Tökös nyári lepény

Hozzávalók: 2 zsenge tök, 6 nagy tojás, 2 kicsi lila hagyma, 1 paradicsom, 20 dkg sajt, 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, só, bors, kevés petrezselyemzöld, vaj.

Elkészítése: A tököt megmossuk, vastagabb részén kettéhasítjuk, majd vékonyan felszeleteljük, és egy tálba tesszük. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk, és a tökhöz adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd rászórjuk a lisztet, és alaposan összeforgatjuk. Egy másik edényben felverjük a tojást, sóval, borssal, aprított  petrezselyemzölddel ízesítjük, majd ráöntjük a tökre, és összekeverjük. Egy hőálló tálat jól megkenünk vajjal, beleöntjük a tojásos tököt, elsimítjuk, rászórjuk a reszelt sajtot, végül pedig kirakjuk vékony paradicsomszeletekkel. Ezeket is enyhén megsózzuk, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

KT - 2013/7

1 megjegyzés:

Éva írta...

Valóban kis könnyen elkészíthető és finom egytálétel lehet, guszta!

2012. július 10., kedd

Tökös nyári lepény

Bejegyezte: sedith dátum: 9:50
Múlt héten beüzemeltem az "új" (értsd: felújított, de még nem teljesen befejezett) konyhám vadiúj sütőjét. A sors úgy hozta, hogy nem valamilyen grandiózus, bonyolult fogás vagy sütemény készült el benne elsőként, hanem ez a kis egyszerű tökös lepény. A Katucikonyhán láttam aznap egy  hasonló finomságot, s minekutána a tetején megsült "citromszeletek":P nagyon kellették magukat, és főleg, hogy nekem is árválkodott két kis tök a hűtőmben, hát felhasználtam őket. Alapjában nem módosítottam a receptet, de még kiegészítettem ezzel-azzal, így tartalmasabb lett, és mi estebédre ettük. Még a férjem sem talált kifogásolnivalót benne, pedig a tökkel még nem került túl nagy barátságba!:) Langyosan volt a legfinomabb.



Tökös nyári lepény

Hozzávalók: 2 zsenge tök, 6 nagy tojás, 2 kicsi lila hagyma, 1 paradicsom, 20 dkg sajt, 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt, só, bors, kevés petrezselyemzöld, vaj.

Elkészítése: A tököt megmossuk, vastagabb részén kettéhasítjuk, majd vékonyan felszeleteljük, és egy tálba tesszük. A hagymát meghámozzuk, finomra aprítjuk, és a tökhöz adjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, majd rászórjuk a lisztet, és alaposan összeforgatjuk. Egy másik edényben felverjük a tojást, sóval, borssal, aprított  petrezselyemzölddel ízesítjük, majd ráöntjük a tökre, és összekeverjük. Egy hőálló tálat jól megkenünk vajjal, beleöntjük a tojásos tököt, elsimítjuk, rászórjuk a reszelt sajtot, végül pedig kirakjuk vékony paradicsomszeletekkel. Ezeket is enyhén megsózzuk, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

KT - 2013/7

1 megjegyzés on "Tökös nyári lepény"

Éva on 2012. július 10. 14:57 írta...

Valóban kis könnyen elkészíthető és finom egytálétel lehet, guszta!

Related Posts with Thumbnails