2012. szeptember 11., kedd

Grízkoch

Előrebocsátom, ez nem AZ a grízkoch. Ez egy olyan finomság, amit mamám nagyon sokszor készített gyerekkoromban, de valamiért ő is grízkochnak nevezte. Tulajdonképpen egy egyszerű tejbegríz, amit kisütünk felvert tojásban, majd porcukorral megszórva tálaljuk. Azért a "gyengébbek" kedvéért itt a recept is. És még egy jótanács: a kiterített, megdermedt tejbegrízt lehet pohárral is kiszaggatni (ahoyg én is tettem a fotó kedvéért), de úgy nem annyira gazdaságos, a kb. kétujjnyi széles és hosszú téglalapok kifizetődőbbek.:)



Grízkoch

Hozzávalók 4-5 személyre: 1 l tej, 20 dkg búzadara, 2-3 evőkanál cukor, 2 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só, liszt, 2-3 tojás, olaj, porcukor.

Elkészítése: A tejet fölforraljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot meg a vaníliás cukrot, majd állandó kavarás mellett beleszórjuk a búzadarát is. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, de ne hagyjuk megkeményedni, hogy még szétfolyhasson. Amikor elkészült a tejbegríz, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, s elsimítjuk úgy, hogy kb. 1 ujjnyi vastag legyen mindenfelé. Miután kihűlt, kockára vagy téglalapokra szabdaljuk, mindegyiket megforgatjuk lisztben és felvert tojásban, amit csipetnyi sóval ízesítettünk, és forró, bő olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedjük, majd tálaláskor jól megszórjuk porcukorral. Tejjel, teával egyaránt finom.

KAL - 2013.

4 megjegyzés:

Kati írta...

Hogy ez milyen jó ötlet, nagyon tetszik:) Viszem is:)

zsuzsa írta...

Nekem is tetszene nagyon és vinném is, ha el tudnám olvasni. Nem lehetne ezt a számláló-féleséget levenni? Az egész beírást eltakarja, nem lehet elolvasni. Bocs ha ez bántó, de tényleg csak utólag tudok minden beírásodat olvasni, mert legfelül eltakarja ez a valami. :(

sedith írta...

Kedves Zsuzsa, nem bántó, amit írtál, sőt, köszönöm, hogy figyelmeztetsz, és segíteni is szeretnék, csak az a baj, hogy nem tudom, miről beszélsz! Nálam minden rendben van, semmilyen számláló nem lóg bele a bejegyzéseimbe. Írd meg, hogy melyik számláló az, és meglátom, hogy mit tudok tenni. De amíg nálam nincs probléma, nem tudom, hogy orvosolhatom-e.
Egy ilyen belelógós "esettel" én is találkoztam, de érdekes módon, ha más böngészővel nyitottam meg a blogját, akkor már nem lógott be semmi.
Amúgy a Blogger szokott ilyen hülyeségeket produkálni főleg az utóbbi időben, mikor egyeseknél nem lehet kommentelni, vagy egyből valami spam-oldalra dob, úgy látszik, nálam a belógatást választotta. De mondom, én ilyesmit nem látok, úgyhogy, kérlek, írj további támpontokat, hoyg megnézhessem, mi a baj. Köszönöm előre is.:)

zsuzsa írta...

Lefényképeztem, hogy mit látok, de úgy gondolom, inkább email-t írok Neked. Egyébként IE-vel meg GoogleChrom-mal is ugyanazt látom, amit elküldök neked (másom nincs :)

2012. szeptember 11., kedd

Grízkoch

Bejegyezte: sedith dátum: 19:28
Előrebocsátom, ez nem AZ a grízkoch. Ez egy olyan finomság, amit mamám nagyon sokszor készített gyerekkoromban, de valamiért ő is grízkochnak nevezte. Tulajdonképpen egy egyszerű tejbegríz, amit kisütünk felvert tojásban, majd porcukorral megszórva tálaljuk. Azért a "gyengébbek" kedvéért itt a recept is. És még egy jótanács: a kiterített, megdermedt tejbegrízt lehet pohárral is kiszaggatni (ahoyg én is tettem a fotó kedvéért), de úgy nem annyira gazdaságos, a kb. kétujjnyi széles és hosszú téglalapok kifizetődőbbek.:)



Grízkoch

Hozzávalók 4-5 személyre: 1 l tej, 20 dkg búzadara, 2-3 evőkanál cukor, 2 tasak vaníliás cukor, csipetnyi só, liszt, 2-3 tojás, olaj, porcukor.

Elkészítése: A tejet fölforraljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot meg a vaníliás cukrot, majd állandó kavarás mellett beleszórjuk a búzadarát is. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik, de ne hagyjuk megkeményedni, hogy még szétfolyhasson. Amikor elkészült a tejbegríz, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, s elsimítjuk úgy, hogy kb. 1 ujjnyi vastag legyen mindenfelé. Miután kihűlt, kockára vagy téglalapokra szabdaljuk, mindegyiket megforgatjuk lisztben és felvert tojásban, amit csipetnyi sóval ízesítettünk, és forró, bő olajban aranysárgára sütjük. Papírtörlőre szedjük, majd tálaláskor jól megszórjuk porcukorral. Tejjel, teával egyaránt finom.

KAL - 2013.

4 megjegyzés on "Grízkoch "

Kati on 2012. szeptember 12. 21:51 írta...

Hogy ez milyen jó ötlet, nagyon tetszik:) Viszem is:)

zsuzsa on 2012. szeptember 13. 15:41 írta...

Nekem is tetszene nagyon és vinném is, ha el tudnám olvasni. Nem lehetne ezt a számláló-féleséget levenni? Az egész beírást eltakarja, nem lehet elolvasni. Bocs ha ez bántó, de tényleg csak utólag tudok minden beírásodat olvasni, mert legfelül eltakarja ez a valami. :(

sedith on 2012. szeptember 14. 6:11 írta...

Kedves Zsuzsa, nem bántó, amit írtál, sőt, köszönöm, hogy figyelmeztetsz, és segíteni is szeretnék, csak az a baj, hogy nem tudom, miről beszélsz! Nálam minden rendben van, semmilyen számláló nem lóg bele a bejegyzéseimbe. Írd meg, hogy melyik számláló az, és meglátom, hogy mit tudok tenni. De amíg nálam nincs probléma, nem tudom, hogy orvosolhatom-e.
Egy ilyen belelógós "esettel" én is találkoztam, de érdekes módon, ha más böngészővel nyitottam meg a blogját, akkor már nem lógott be semmi.
Amúgy a Blogger szokott ilyen hülyeségeket produkálni főleg az utóbbi időben, mikor egyeseknél nem lehet kommentelni, vagy egyből valami spam-oldalra dob, úgy látszik, nálam a belógatást választotta. De mondom, én ilyesmit nem látok, úgyhogy, kérlek, írj további támpontokat, hoyg megnézhessem, mi a baj. Köszönöm előre is.:)

zsuzsa on 2012. szeptember 15. 8:54 írta...

Lefényképeztem, hogy mit látok, de úgy gondolom, inkább email-t írok Neked. Egyébként IE-vel meg GoogleChrom-mal is ugyanazt látom, amit elküldök neked (másom nincs :)

Related Posts with Thumbnails