2012. október 20., szombat

Zöldséges tonhalkrém

Gyors, finom, egészséges vacsora


Zöldséges tonhalkrém

Hozzávalók: 10-15 dkg lágy vaj, 1 doboz aprított tonhal (saját levében), 1 közepes sárgarépa, 1 kb. 10 cm-es darabka póréhagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 maréknyi fekete olajbogyó, 1/2 csokor petrezselyemzöld, só, (citrom)bors, citromlé.

Elkészítése: A tonhalat lecsepegtetjük, majd simára keverjük a vajjal. Ezután hozzáadjuk a finomra reszelt sárgarépát, a finomra aprított póréhagymát, olajbogyót meg petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd jól összekavarjuk.
riss vagy pirított kenyérrel, salátalevéllel, citromos teával tálaljuk.

KT - 2013/11

2 megjegyzés:

Életünk és ételeink írta...

Jöttem megnézni, mit készítettél a kökényből :). Én ma sült almához tettem pár szemet, sok ötletem nincs, marad a nyers nassolás. Ez a halkrém jó lehet, zöldségesen még nem próbáltam.

sedith írta...

Hát, még nem került fel a blogra, hiszen csak éppenhogy összetakarítottam a kései ebéd után. Végül kökényes hagymalekvár lett belőle, illetve most fő a galagonyás kökénylekvár.:) Majd meglátjuk, milyen lesz!:)

Related Posts with Thumbnails

2012. október 20., szombat

Zöldséges tonhalkrém

Gyors, finom, egészséges vacsora


Zöldséges tonhalkrém

Hozzávalók: 10-15 dkg lágy vaj, 1 doboz aprított tonhal (saját levében), 1 közepes sárgarépa, 1 kb. 10 cm-es darabka póréhagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 maréknyi fekete olajbogyó, 1/2 csokor petrezselyemzöld, só, (citrom)bors, citromlé.

Elkészítése: A tonhalat lecsepegtetjük, majd simára keverjük a vajjal. Ezután hozzáadjuk a finomra reszelt sárgarépát, a finomra aprított póréhagymát, olajbogyót meg petrezselyemzöldet és a zúzott fokhagymát. Sóval, borssal és citromlével ízesítjük, majd jól összekavarjuk.
riss vagy pirított kenyérrel, salátalevéllel, citromos teával tálaljuk.

KT - 2013/11

2 megjegyzés:

Életünk és ételeink írta...

Jöttem megnézni, mit készítettél a kökényből :). Én ma sült almához tettem pár szemet, sok ötletem nincs, marad a nyers nassolás. Ez a halkrém jó lehet, zöldségesen még nem próbáltam.

sedith írta...

Hát, még nem került fel a blogra, hiszen csak éppenhogy összetakarítottam a kései ebéd után. Végül kökényes hagymalekvár lett belőle, illetve most fő a galagonyás kökénylekvár.:) Majd meglátjuk, milyen lesz!:)