2012. november 30., péntek

Karácsonyi muffin


Ködös idő és nagyon hideg volt a múlt napok valamelyikén. Amolyan bármit megteszek, csak ki ne kelljem bújnom a kuckómból-nap volt, és olyan karácsonyos hangulatom is támadt. Ez lett az eredménye. Nagyon finom lett. 


Karácsonyi muffin cukormentesen    

Hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 10 dkg gyümölcscukor vagy xilit (helyette 12-15 dkg cukor), csipetnyi só, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál fahéj vagy mézeskalácsfűszer, ½ kávéskanál római kömény, 3 tojás, 10 dkg vaj vagy margarin, 2 nagy evőkanál cukormentes citromlekvár vagy kandírozott citromhéj, kb. 1 dl tej. 

Elkészítése: A száraz hozzávalókat tálba mérjük, és lazán összeforgatjuk. A margarint felolvasztjuk, majd elkeverjük a felvert tojással, a lekvárral meg a tejjel. A kétféle keveréket összevegyítjük, eldolgozzuk, majd papírkapszlival bélelt muffinformákba adagoljuk, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Tipp: Ha még gazdagabbá szeretnénk tenni a muffint, sütés előtt egy-egy teáskanálnyi citromlekvárt is tehetünk a formákba adagolt massza tetejére.

KT - 2012/12

2 megjegyzés:

teller-cake írta...

Nagyon finomnak hangzik! Mentettem is magamnak. :)

Erika írta...

Finom lehet és tetszik,hogy ilyen egészségesen készítetted el:)

Related Posts with Thumbnails

2012. november 30., péntek

Karácsonyi muffin


Ködös idő és nagyon hideg volt a múlt napok valamelyikén. Amolyan bármit megteszek, csak ki ne kelljem bújnom a kuckómból-nap volt, és olyan karácsonyos hangulatom is támadt. Ez lett az eredménye. Nagyon finom lett. 


Karácsonyi muffin cukormentesen    

Hozzávalók: 25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 10 dkg gyümölcscukor vagy xilit (helyette 12-15 dkg cukor), csipetnyi só, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál fahéj vagy mézeskalácsfűszer, ½ kávéskanál római kömény, 3 tojás, 10 dkg vaj vagy margarin, 2 nagy evőkanál cukormentes citromlekvár vagy kandírozott citromhéj, kb. 1 dl tej. 

Elkészítése: A száraz hozzávalókat tálba mérjük, és lazán összeforgatjuk. A margarint felolvasztjuk, majd elkeverjük a felvert tojással, a lekvárral meg a tejjel. A kétféle keveréket összevegyítjük, eldolgozzuk, majd papírkapszlival bélelt muffinformákba adagoljuk, és 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Tipp: Ha még gazdagabbá szeretnénk tenni a muffint, sütés előtt egy-egy teáskanálnyi citromlekvárt is tehetünk a formákba adagolt massza tetejére.

KT - 2012/12

2 megjegyzés:

teller-cake írta...

Nagyon finomnak hangzik! Mentettem is magamnak. :)

Erika írta...

Finom lehet és tetszik,hogy ilyen egészségesen készítetted el:)