2012. november 24., szombat

Sárgarépás csicseriborsókrém

Még a múltkor vettem két doboz csicserikonzervet, hogy legyen kéznél készen főtt alapanyag is. Ma nem tudtam mi legyen reggelire, hát ebből "alkottam" finom, gyors kennivalót. A sárgarépát eredetileg párolva szerettem volna beletenni, de úgy már túl hosszas lett volna, így csak egyszerűen, nyersen belereszeltem. Teljes kiőrlésű magvas kenyérrel ettük, citromos teával kísértük.


Sárgarépás csicseriborsókrém

Hozzávalók: 50 dkg főtt csicseriborsó, 10 dkg nyers sárgarépa, 3 ujjnyi hosszú póréhagymadarab, 1 cikk fokhagyma, 1 teáskanál szárított oregánó, só, színes bors, 3-4 evőkanál olívaolaj, valamennyi a borsó konzervlevéből.

Elkészítése: A borsót leszűrjük, de a levét nem dobjuk el. A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük, a póréhagymát nagyon finomra aprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A leszűrt borsót tálba tesszük és botmixerrel pépesítjük. Ha nehézkesen megy a pépesítés, akkor öntsünk hozzá keveset a leszűrt léből, és úgy folytassuk. Hozzákeverjük a répát, a póréhagymát meg a fokhagymát, ízesítjük oregánóval (frissel még jobb lenne), sóval és frissen őrölt színes borssal, majd jól összekeverjük. Ezután beledolgozzuk az olívaolajat, végül pedig annyi további levet adunk hozzá, amennyi szükséges ahhoz, hogy jó krémes, de nem túl lágy pépet kapjunk. Friss vagy pirított kenyérre kenve nagyon finom, sőt, megkockáztatnám azt is, hogy egyszerűen kanalazva is isteni. Friss zöldséggel mártogatva is el tudnám képzelni.

EK - 2018/11.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails

2012. november 24., szombat

Sárgarépás csicseriborsókrém

Még a múltkor vettem két doboz csicserikonzervet, hogy legyen kéznél készen főtt alapanyag is. Ma nem tudtam mi legyen reggelire, hát ebből "alkottam" finom, gyors kennivalót. A sárgarépát eredetileg párolva szerettem volna beletenni, de úgy már túl hosszas lett volna, így csak egyszerűen, nyersen belereszeltem. Teljes kiőrlésű magvas kenyérrel ettük, citromos teával kísértük.


Sárgarépás csicseriborsókrém

Hozzávalók: 50 dkg főtt csicseriborsó, 10 dkg nyers sárgarépa, 3 ujjnyi hosszú póréhagymadarab, 1 cikk fokhagyma, 1 teáskanál szárított oregánó, só, színes bors, 3-4 evőkanál olívaolaj, valamennyi a borsó konzervlevéből.

Elkészítése: A borsót leszűrjük, de a levét nem dobjuk el. A sárgarépát meghámozzuk és finomra reszeljük, a póréhagymát nagyon finomra aprítjuk, a fokhagymát összezúzzuk. A leszűrt borsót tálba tesszük és botmixerrel pépesítjük. Ha nehézkesen megy a pépesítés, akkor öntsünk hozzá keveset a leszűrt léből, és úgy folytassuk. Hozzákeverjük a répát, a póréhagymát meg a fokhagymát, ízesítjük oregánóval (frissel még jobb lenne), sóval és frissen őrölt színes borssal, majd jól összekeverjük. Ezután beledolgozzuk az olívaolajat, végül pedig annyi további levet adunk hozzá, amennyi szükséges ahhoz, hogy jó krémes, de nem túl lágy pépet kapjunk. Friss vagy pirított kenyérre kenve nagyon finom, sőt, megkockáztatnám azt is, hogy egyszerűen kanalazva is isteni. Friss zöldséggel mártogatva is el tudnám képzelni.

EK - 2018/11.

Nincsenek megjegyzések: