2012. december 7., péntek

A Mikulás sapkája

Kicsit késő már ezt posztolni a formája miatt, de vannak országok, ahol karácsonykor jár az az ember, akit mi Mikulásként ismerünk, és december 5-én vagy 6-án várunk. :) No meg, az alapnak bármilyen formát lehet adni, és karácsonyra is el lehet készíteni.:) Az én sapkáim sajnos nem lettek túl pirosak, mert éppen akkorra fogyott el a gélfestékem, és amennyi volt, csak éppen ennyire festette meg. Folyékony festéket nem érdemes használni, mert egyrészt nagyon halvány lesz tőle, másrészt a habot is nagyon ellágyítja. A formázás ötletét INNEN vettem, a massza más.



A Mikulás sapkája

Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, csipetnyi só, 1 teáskanál ecet, piros ételszínező.

Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval meg az ecettel, majd tovább verve, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot is. Amikor a hab kemény, szinte vágható, felét megfestjük jó minőségű gélfestékkel. A másik feléből sütőpapírral bélelt tepsire teáskanállal halmokat teszünk, majd kb. 3 cm átmérőjű körökké lapítjuk őket. A megszínezett habot nagyméretű csillagcsöves habzsákba tesszük, és mindegyik körre egy piros/rózsaszín elhegyesedő kupolát nyomunk. A tetejébe ismét fehér habpöttyöt teszünk. A kis sapkákat 80-100 fokos sütőben 3-4 órán át szárítjuk.

EK - 2012/12

0 megjegyzés:

2012. december 7., péntek

A Mikulás sapkája

Bejegyezte: sedith dátum: 8:56
Kicsit késő már ezt posztolni a formája miatt, de vannak országok, ahol karácsonykor jár az az ember, akit mi Mikulásként ismerünk, és december 5-én vagy 6-án várunk. :) No meg, az alapnak bármilyen formát lehet adni, és karácsonyra is el lehet készíteni.:) Az én sapkáim sajnos nem lettek túl pirosak, mert éppen akkorra fogyott el a gélfestékem, és amennyi volt, csak éppen ennyire festette meg. Folyékony festéket nem érdemes használni, mert egyrészt nagyon halvány lesz tőle, másrészt a habot is nagyon ellágyítja. A formázás ötletét INNEN vettem, a massza más.



A Mikulás sapkája

Hozzávalók: 3 tojásfehérje, 15 dkg porcukor, csipetnyi só, 1 teáskanál ecet, piros ételszínező.

Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habbá verjük a sóval meg az ecettel, majd tovább verve, kanalanként hozzáadjuk a porcukrot is. Amikor a hab kemény, szinte vágható, felét megfestjük jó minőségű gélfestékkel. A másik feléből sütőpapírral bélelt tepsire teáskanállal halmokat teszünk, majd kb. 3 cm átmérőjű körökké lapítjuk őket. A megszínezett habot nagyméretű csillagcsöves habzsákba tesszük, és mindegyik körre egy piros/rózsaszín elhegyesedő kupolát nyomunk. A tetejébe ismét fehér habpöttyöt teszünk. A kis sapkákat 80-100 fokos sütőben 3-4 órán át szárítjuk.

EK - 2012/12

0 megjegyzés on "A Mikulás sapkája"

Related Posts with Thumbnails